Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 28

• 128 078
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Не трупам козметика точно поради тази причина-срокът на годност.А и не виждам смисъл от тонове такава,като всеки ден излизат по-хубави неща,но това си е мое виждане.

# 511
Няма драма, просто ми е странно да се изтъква колко е икономично и бюджетно да се купува козметика за трицифрени суми.
Иначе е ясно, като няма хляб, ще ядем пасти.

От колко време си в този форум, не е странно, винаги е имало и има такива спорове и коментари.
Най-смешно е, когато парвенющината е зле прикрита - Слава Богу не са много такива потребителки. Аз нямам против да се обсъжда от Ла прери до Лореал
Мозък имам и сама решавам какво и дали да си купя, а и между редовете мога да чета. Но е забавно да прочетеш как се обривали от Лореал, защото е дорогерийна марка. Аз пък съм се обривала от крем на Сисли.

А една жена, ако е природно красива и с усет към естетика и с пудра за 4 лв ще е красива.  
Богати плашила с наплескани с козметика за хиляди левове, вярвам всички сме виждали  Grinning

Онзи ден изхвърлих солидно количество декоративна козметика, заради изтекъл срок на годност. Опитвам се да си удържам вродените импулси да купувам всичко, което ми е в уиш листа сега и веднага. Не обичам да изхвърлям пари  Crossing Arms

# 512
  • Варна
В търсене съм на ФДТ подходящ за суха кожа (особено зимата) и с малко видими капиляри. Не е чак розацея, но от топло/студено, вътрешно притеснение, спорт, се зачервявам около носа, по брадичката, по челото нямам. Не мога да намеря своя ФДТ. От серума на Неострата има ефект, от Филорга като цяло също. Последните години ползвам anti redness BB крема на Bioderma, но за зимата определено ми е тъмен, а и търся разнообразие. Искам леко до средно покритие, сочен завършек, разширени пори нямам, но не искам да подчертава фини линии и бръчки, да е студен, розовеещ подтон. bouquet

# 513
Сега, Флормар или Шисейдо да предложа? Stuck Out Tongue Winking Eye

И двата ползвам. На Флормар ББ-то от серията Pretty - сочен завършек, успокоява кожата, има прилично покритие. Трайност около 6 часа при мен, но се изтрива равномерно и не стои грозно. Не знам обаче дали имат светъл и розов цвят, аз съм с жълт подтон и ми пасва добре.
Шисейдо ФДТ от Future Solution серията в бурканче - по-връткаво нанасяне, но трайност докато не го сваля и много приятен финиш. Цветове има.
Вторият открих в един период, в който ни-що не ми стоеше добре, защото от мазна кожата ми се променяше към суха, но първо на участъци и беше грозна гледка - петна, зачервявания, белещи се участъци, до тях - разширени пори.
Към днешна дата не ми трябва чак такова адаптиране, не съм го подновявала.

Елица, включих се за конкретен продукт, после споделих някакви особености, които не биха му хрумнали на човек, ако в някакъв период не е изглеждал като нещо довлечено от котката и един път ядено въпреки, че е изпробвал всичко, което е срещнал в ДМ и аптеката. Но, късметлиите които са естествено красиви и с усет и с нормална кожа, никога няма да го разберат. Както и аз няма да разбера смисъла от хапливи постове, с които се демонстрира точно това, в което са обвинявани другите, но - такъв ми бил късмета. Нямам предвид твоите, а по-принцип.

# 514
  • София
Здравейте, сега открих тази тема и те първа ще чета. Не ме убивайте, защото сигурно е питано стотици пъти, но препоръчайте ми хубав матиращ фон дьо тен. Имам голям проблем с лъщенето на Т-зоната, като нито пудри ми помагат, нито съм случвала на кремове и фон дьо тени. Имам чувството, че в тази зона кожата ми отхвърля всякакъв грим и се опитва да го отмие. Голямо омазняване пада, буквално се вижда как порите секретират... уохххх!!! 😳🙄
Добре, след моя пост започна този спор за бюджета, но никой не ми отговори. Пояснявам търся нещо хубаво, но до 50-60 лв. Вярвам, че има и такива продукти! Да не вземе някой да каже, че за под 100 лв свестни неща няма. 😝

# 515
Като най-деен участник в дискусията, да ти отговоря поне. Grinning

За такава кожа най-често препоръчват Дабъл Уеър на Ести Лаудер. Виж с търсачката за "ДУ". Мисля, че до днес е на много приятна промоция, но и иначе се намира по сайтовете за около 60лв.
За бюджетен аналог му се спряга Калър Стей на Ревлон, версията за мазна кожа. Него съм пробвала преди последните рефолмулировки, идваше ми много сух и брашнян, но никога не съм била с толкова мазна кожа.
Иначе мога да похваля матиращата основа на Радиант, която се справя много добре със задачата си. Отгоре може да сложиш и по-лек продукт, поне няколко часа не би трябвало да има лъщене (на мен ми бетонираше кожата за цял ден).

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 13:18 от GatoNegro

# 516
Здравейте, сега открих тази тема и те първа ще чета. Не ме убивайте, защото сигурно е питано стотици пъти, но препоръчайте ми хубав матиращ фон дьо тен. Имам голям проблем с лъщенето на Т-зоната, като нито пудри ми помагат, нито съм случвала на кремове и фон дьо тени. Имам чувството, че в тази зона кожата ми отхвърля всякакъв грим и се опитва да го отмие. Голямо омазняване пада, буквално се вижда как порите секретират... уохххх!!! 😳🙄
Добре, след моя пост започна този спор за бюджета, но никой не ми отговори. Пояснявам търся нещо хубаво, но до 50-60 лв. Вярвам, че има и такива продукти! Да не вземе някой да каже, че за под 100 лв свестни неща няма. 😝

Loreal Infallible, Clinique anti blemish и ДУ на Ести също.

# 517
  • София
Като най-деен участник в дискусията, да ти отговоря поне. Grinning

За такава кожа най-често препоръчват Дабъл Уеър на Ести Лаудер. Виж с търсачката за "ДУ". Мисля, че до днес е на много приятна промоция, но и иначе се намира по сайтовете за около 60лв.
За бюджетен аналог му се спряга Калър Стей на Ревлон, версията за мазна кожа. Него съм пробвала преди последните рефолмулировки, идваше ми много сух и брашнян, но никога не съм била с толкова мазна кожа.
Иначе мога да похваля матиращата основа на Радиант, която се справя много добре със задачата си. Отгоре може да сложиш и по-лек продукт, поне няколко часа не би трябвало да има лъщене (на мен ми бетонираше кожата за цял ден).
Благодаря, това с бетонирането ми звучи точно като за мен.

# 518
Когато бях с доста мазна кожа, любимецът ми беше Лореал Infalliable- матира чудесно и издържа много време

# 519
Здравейте момичета Hug Четох, четох, ама нещо се обърках и за това ще питам направо:blush: С нормална към мазна кожа съм, предимно в Т зоната имам и по- видими пори. Трябва ми ВВ крем, за предпочитане с по- висок фактор, че с детето по градинките доста си ме пече и ФДТ с по- добра покривност. Също така да ми препоръчате и добра основа. За момента съм с Clarins, но нещо не се спогаждаме. Бюджетът не е от значение, приемам всякакви предложения.
А относно спора за ценовитите категории на продуктите, които трябва да се обсъждат, смятам че всеки има право да сподели впечатленията си от даден продукт, без значение цената му. В крайна сметка никой не задължава другия да си купува какмото и да било, всеки сам преценява за себе си Hug

# 520
От известно време ползвам и съм доволна от BB - Missha M Perfect cover, обаче не съм с мазна кожа, нормална/смесена по-скоро.

# 521
  • Варна
Забравих да уточня- търся продукт, който да върши работа върху кожа като моята, без значение класа. От дрогерийния клас вече не предлагат това, което ми допадаше ( Max factor age renew). Четох ревюта за Bare minerals (original и complexion rescue), Clinique redness solution и even better glow, IT cosmetic CC cream и т.н. За всеки има тотално разнопосочни мнения. Проблемът е, че няма как да пробвам, ще трябва насляпо да поръчам. Преди години ползвах Misha и Skin 79- като маски ми бяха на лицето, плюс че се изринах.

# 522
Забравих да уточня- търся продукт, който да върши работа върху кожа като моята, без значение класа. От дрогерийния клас вече не предлагат това, което ми допадаше ( Max factor age renew). Четох ревюта за Bare minerals (original и complexion rescue), Clinique redness solution и even better glow, IT cosmetic CC cream и т.н. За всеки има тотално разнопосочни мнения. Проблемът е, че няма как да пробвам, ще трябва насляпо да поръчам. Преди години ползвах Misha и Skin 79- като маски ми бяха на лицето, плюс че се изринах.

Clinique even better glow е страхотен, аз в момента го ползвам и много си го харесвам - придава сочен финиш и кожата изглежда озарена, плюс това изобщо не е тежък и има spf 15 Heart Eyes

# 523
Blue Turquoise, Вчера гледах и се изкушавах много на la roche posay rosaliac cc cream - SPF 30, бори зачервявания от всякакъв характер, оцветен, горещо обичан поне от 2 мои приятелки, но предвид количеството отворени тонални продукти реших да го пропусна. Но без тестер аз не бих купила!

За девойките с комбинирана кожа или просто ужасна Т-зона за себе си съм стигнала до извода, че няма един продукт, който да ми е перфектен на цялото лице.... или по бузите ми ще опъва и ще се впива, а Т-зоната ще изглежда полуприлично или обратното. Това, което правя понякога е да ползвам 2 различни продукта - един матиращ за Т-зоната и един по-нормален - за останалата част от лицето. Ако  по някаква причина нямам 2 под ръка ползвам различни праймъри или просто пудря Т-зоната ПРЕДИ да сложа тоналният крем, независимо дали е прост ББ, ФДТ или тонирано слънцезащитно. В идеалният случай имам 2 ББ крема (за нормална и за мазна кожа) от една фирма - в момента са 2 ББ крема на Римел, които много харесвам, но по често смесвам...

Тествам напоследък ДУ-то на ЕЛ - легендарен продукт и наистина не вярвах на очите си колко добре ми изглеждаше челото/носа, но твърде сух за останалата част ми дойде... най-вероятно ще разреждам част от него с по-богат крем/праймър , защото едва ли ще ида да си купя и 2-ри ЕЛ ФДТ.

Цялата логорея по-горе само за да кажа, че третирам лицето като 2 различни типа кожа с различни нужди.

# 524
A, и докато не съм забравила - горещо дискутираната вчера свободна пудра на Ла Прери аз НЕ Я ХАРЕСВАМ върху покривен ФДТ. Цялата дискусия тръгна от молба за съвет за естествен вид и минимум продукти и забравих да кажа, че при силно покривен ФДТ тя далеч не е оптимална според мен. Върху гол крем или слънцезащита  - да, върху ББ - да.... полупрозрачен ФДТ - да, но върху средни към силнопокривни ФДТ-та вече далеч не е най-естественото и лицеприятно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт