Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 28

• 128 038
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
И аз не изхвърлям при малко изминал срок на годност, ако няма сериозни причини. Но ползвам/х/ малко неща за основа на лицето. Нещо понатрупах напоследък.

# 661
Според мен ( и пак подчертавам - това е мое лично мнение!) големите производители на козметика винаги се презастраховат с тези срокове на годност за да не се озоват в ситуацията някой да ги съди за щети от техен продукт. Консерванти, етц. се ползват щедро! В този ред на мисли за мен е много "по-опасна" натуралната козметика без химия и консерванти, чийто шелф лайф е много, много по-къс! Особено разни екзотични олиа си гранясват за седмици.
Но това, което е препоръчван срок на годност за козметика е смехотворно в 90% от случаите.

# 662
  • София
Аз ползвам един крем на Палмърс, който уж е с изтекъл срок. Обаче ми седи толкова перфектно под малко по-сух фдт, че го обожавам. И аз имам много отворени продукти. Ползвам доста от тях. Просто съм установила, че определен крем или база си отива с определен фдт или бб.

# 663
Не обичам до трупам едни и същи продукти, но въпреки това се случва да не мога да идразходя някой продукт до края в рамките на срока на годност. Например пудра, тъй като обикновено имам една в къщи и една в чантата. Ползвам ги докато свършат, до сега не се е случвало да си променят качеството. Имам за чантата и Lancome Miracle Cushion, май е от миналата година, но го ползвам много рядко. Докато не усетя промяна в него, нямам намерение да го хвърлям.

# 664
Чела съм, че указания срок на част от козметиката (шелф лайф + годност) е всъщност срока на годност на опаковката. Т.е. самият продукт (пудра, лакове за нокти, неща на спиртна основа) може да е годен при нормални условия още много, но това е минималния срок през който и  опаковката е стабилна.
Освен това, както при храните, често е въпрос на нормативни и законови разпоредби да се окаже годност. Мисля, че се е случвало един и същ продукт да е обозначен различно в различните части на света.
Състоянието на един продукт толкова много зависи от начина на съхранение - светлина, влага, честота на употреба, внасяне на допълнително замърсяване при ползване, а със сигурност указаното на опаковката е застраховка "в най-лошия случай".
Нищо не хвърлям, ако не се е променило, но и нищо не държа, ако имам съмнения, дори да е отворено вчера.

Специално за Кларинс(Кларан) - друг техен фдт, евът мат, ми се е променял видимо преди да изхвърля, така че очаквам че и на този ще му проличи.

Ох, стана много гадно, като защита на вехтошарството, чак се чудех дали да се трия, но все пак - всеки си има глава на раменете. Нека който реши да рискува все пак, следи много внимателно за промяна в консистенция, цвят, мирис, нанасяне. Два пъти по-внимателно за продукти с масла - там алергичните реакции мен лично много ме плашат.

# 665
  • София
Аз имам доста чувствителен нос, ако нещо ми замирише гадно - хвърлям. Също така не обичам и много парфюмирани продукти за лице.

# 666
  • София
 bouquet Благодаря на всички за отговорите, страхотни сте! Ще го запазя да си го доизразходя.

Може би си въобразявам, но два пъти в последния месец сложих различен фдт от ЕЛ ДУ, който ползвам в ежедневието си. И двата пъти след като сваля грима имам зачервени пъпки, чисто нови. Това може да е причината да си оставя само ЕЛ  newsm78

# 667
  • София
Настава топличко и може би ще се разделя с кремообразните продукти до средата на есента, но дали някоя от вас е пробвала новият продукт на YSL Touche Éclat All-in-one?

# 668
  • София
Аз съм дисциплинирана и не натрупвам много неща. Нямам колекции от никаква козметика. Купувам чак като започне нещо да ми свършва. Изкушавам се, разбира се, но се спирам. Ето днес например съм изкушена и съм си заредила една кошница с продукти на Rituals, които искам да пробвам, но ще ги поръчам чак като ми станат нужни (ако до тогава не ми е дошла друга идея за други продукти Wink )
Та, в тоя смисъл, хвърлям всичко, което не е в срок на годност (ако намеря такива, но най-често не намирам, тъй като си ползвам всичко в срока). Особено опасно ми се вижда да се ползват продукти за лице извън срока (Ами ако се получи реакция?)... Не виждам изобщо смисъл в тоя риск.

# 669
  • варна
Защото нямаш отворени десетина  фдт-а....Завиждам за дисциплината!

# 670
И аз не хвърлям, докато цвят, аромат или консистенция не се промени. Досега съм нямала никакви реакции, а съм с много чувствителна кожа.

# 671
Аз съм дисциплинирана и не натрупвам много неща. Нямам колекции от никаква козметика. Купувам чак като започне нещо да ми свършва. Изкушавам се, разбира се, но се спирам. Ето днес например съм изкушена и съм си заредила една кошница с продукти на Rituals, които искам да пробвам, но ще ги поръчам чак като ми станат нужни (ако до тогава не ми е дошла друга идея за други продукти Wink )
Та, в тоя смисъл, хвърлям всичко, което не е в срок на годност (ако намеря такива, но най-често не намирам, тъй като си ползвам всичко в срока). Особено опасно ми се вижда да се ползват продукти за лице извън срока (Ами ако се получи реакция?)... Не виждам изобщо смисъл в тоя риск.

Ти не си никаква козметохоличка  Mr. Green

Тази воля и дисциплина е непонятна за истинските такива  Laughing Имаше един статус из ФБ за хладнокръвието на тези, които могат да изядат само едно парченце шоколад, а не целия. Та и тук така - един ФДТ и да го опазя  до следващите или да не си купя още...Тц, абсурд!

# 672
На Радиан имам серум фон дьо тена. Еми супер е консистенцията - рядък е и много лесно се блендва на кожата, интересното е, че е супер покривен, въпреки рядката консистенция. Издържа ми цял ден.. единственият недостатък за мен е , че мирише много силно и ми е проблем сутрин, когато се гримирам - направо лошо ми става.

Става ли за пролет лято ?
Как са цветовете ?
Цапа ли дрехите много ?
Можете ли да направите сравнение с ДУ ?

Искам да сменя ДУ за през пролетта, чудя се с какъв .
Преди време бях с Clarins Everlasting  Guerlain lingerie de peau обаче си спомням че много цапаха дрехите и по някое време се впиваха в линиите . А цветовете от друга страна ми бяха тъкмо .

Искам нещо покритие  и Фотошоп ефект , но естествен и озаряващ завършек . Няма такова чудо все още ми се струва , Sad(( .

# 673
  • На ръба..
Аз напоследък преоткривам Face and Body на Mac. Доста време не ми харесваше как ми стои заради мокрия ефект и го бях захвърлила в ъгъла, но от няколко дни насам го проносих и толкова много да ми харесва пък не знам. Имам блясък, кожата ми стои озарена и освежена и някак  не виждам този мокър ефект, за който говоря. Замислям се даже и един по - тъмен да си взема за лятото.

# 674
  • Варна
 Добро покритие и приятно озаряване имам сега със Born this way на Too Faced. Обаче съм си свикнала с ДУ и сега се дразня, че цапа малко повече от него.

Общи условия

Активация на акаунт