Фермата 3 - 2017 г. - Тема 8

• 54 902
  • 878
  •   1
Отговори
# 675
За маслото си спомням, че Бети още в началото обясняваше на момичетата как се прави , 100 пъти каза, че е женска работа, а момите не подхващаха сума време маслото, за това Яни се захвана да свърши и това, а Елена носи черпака да разсипват сладко, после бурканчетата заварени , нямам думи...

# 676
Жените, ако не ги мързеше, щяха да предпочетат да си изкопаят по една дупка, на влязат вътре и да се заринат, така че никой да не ги вижда и с нищо да не ги занимава!

# 677
  Аз казах,че ми се ще Дарина да е фермер и тази седмица.Особено след снощи.Да я видим дали ще си вземе поука,дали ще си направи изводи?!А дано,ама надали!Бети много умело я накара да се замисли,ама тя Дарлето никога не е виновна-те все другите.
  Уважение се печели,то не се полага по дифолт!С крясъци,тропане с крак и цупене на устнички тип 3та група детската градина ,няма да стане.И преди писах,с това "детенце!!!","момиченце",тотално ме разби.Гласът зад кадър набляга на някой моменти,да не би драгият зрител да пропусне,ама и те рейтинг гонят.Имам предивд диагнозата и обясненото за нея,защото след това последва преразказ с елементи на разсъждение от адвокатката.Бъбречна криза и влачене на тия кофи с мляко,ринене с лопата на обор-айде моля ви се!!!
  За останалите -мнението ми си е същото-мърли,мързелани.Читави засега са ми Алек и Калоян,на фона на останалите направо блестят за мен.

# 678
Дори и Бети ѝ каза доста истини в очите и тя пак не разбра какво ѝ се говори!

# 679
Всеки човек по дефолт е невинен до доказване на противното. По тази логика за мен всички хора заслужават уважение до момента, в които ми дадат причина поради която да го ми го загубят. Обратното печелене вече става по-трудно. Не мисля, че е правилно без да познавам човек да се държа отвратително с него само защото не е имал време и шанс да ми спечели уважението.

# 680
Сега, никой не казва, че Дарина не я е боляло. Но, първо - със силни болки човек едва ли би могъл да танцува, да дои и да рине в обора. Аз поне така мисля. Друго - не е ли необходима и специална диета, малко от малко? А за боба специално знам, че не е препоръчителен при камъни в бъбреците.
Скрит текст:
Цитат
-Образуването на камъни може да бъде предизвикано от мляко­то. Изследванията в Университета в Чикаго показват, че лактозата и калция на кравето мляко повлияват образуването на камъни.

- Много подходяща е диета без мазнина и диета без сол.

- Хора с наклонност за образуване на камъни би трябвало да консумират по-малко храни, които подпомагат образуването на оксалатни съединения. Тези храни са: черен чай, шоколад, какао, кафе, на­питки от типа на кока кола, бира, вино, фасул, ревен, спанак, бадеми, домати, смокини, сини сливи, касис (черно цариградско грозде), черве­ни боровинки.

От какъв зор ще се връщаш във Фермата, ако си зле? Нужно ли е да се подлага на мизерията във Фермата?
За това, че преекспонира заболяването си, не ми се говори пак, грозно е.

Както и да е, дано има оправен фермер другата седмица, за да се справят. Simple Smile

# 681
  • Варна
Сега, никой не казва, че Дарина не я е боляло. Но, първо - със силни болки човек едва ли би могъл да танцува, да дои и да рине в обора. Аз поне така мисля. Друго - не е ли необходима и специална диета, малко от малко? А за боба специално знам, че не е препоръчителен при камъни в бъбреците.
Скрит текст:
Цитат
-Образуването на камъни може да бъде предизвикано от мляко­то. Изследванията в Университета в Чикаго показват, че лактозата и калция на кравето мляко повлияват образуването на камъни.

- Много подходяща е диета без мазнина и диета без сол.

- Хора с наклонност за образуване на камъни би трябвало да консумират по-малко храни, които подпомагат образуването на оксалатни съединения. Тези храни са: черен чай, шоколад, какао, кафе, на­питки от типа на кока кола, бира, вино, фасул, ревен, спанак, бадеми, домати, смокини, сини сливи, касис (черно цариградско грозде), черве­ни боровинки.

От какъв зор ще се връщаш във Фермата, ако си зле? Нужно ли е да се подлага на мизерията във Фермата?
За това, че преекспонира заболяването си, не ми се говори пак, грозно е.

Както и да е, дано има оправен фермер другата седмица, за да се справят. Simple Smile

Моля за извинение, че тука почнах вече през два три поста да се намесвам. Да сме наясно. Аз симпатии към Дарина нямам и с това, че в някои постове твърдя, че е имала болка не означава, че я оправдавам. Да и аз, и повечето тук, допускаме, че болките и наистина е възможно да са били истински. Допълнително коментирах, че най-вероятно говорим за болки в една и съща област - кръста, но от различни причинители. Та на кратко как ми изглеждат на мен нещата (просто един пример):

Ужилва те пчела в областта на прасеца, НЕ по-добър пример е набождаш се на пирон, че има и повърхностни и по-прободни по-дълбоки рани. Това не ти пречи да танцуваш, не е като да ти е отхапала крака акула, просто на един пирон си се убол (травмата след дуела). Няколко дни по-късно обаче чупиш подбедрена кост точно в областта на убождането (бъбречната криза). Тук вече няма как да геройстваш и да продължаваш да танцуваш, та затова както Ензим много правилно според мен употреби думата "преекспониране", та прибягваш до тази дума и започваш да търсиш ОБЩ първоизточник на двете болки, на двата проблема и не на последно място търсиш така да представиш развитието на болката точно в областта на убождането, че другите да те съжалят и да си кажат "Вайййййййййй, гледай ти от едно нищо и никакво пиронче до какво може да се докараме и колко много може да ни боли цяла седмица. Браво на тази женица, как ли е изтърпяла!?". Grinning

Не отричам и аз нито една от болките и, просто не ми става приятна с това как се опитва да навързва нещата и да буди съжаление, а иначе, че я е боляло... боляло я е. То на лицето и е изписано. Няма друга такава жаааална физиономия, която се опитва да докара понякога.

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 12:05 от Spirit Crusher

# 682
Чудя се как може страници наред да спорите колко я е боляло Дарина. Вие НЯМА как да знаете как се чувства човек. Дарина целенасовечно я бойкотираха и унищожиха. При това положение тя е безсилна, колкото и логично да говори, обяснява, да се старае и да върши чуждата работа  - Дарина се оказа лакмус за качеството на българина като човек. Може да е дразнеща, но поне не е проклета гад както останалите (с изключение на Калоян и Яни и до някъде Алек).

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 12:52 от Skrekkelig

# 683
  • Вестерос
Което ни подсказва, че онзи коментар, че се правела на болна като има дело май май ще се окаже истина...?
100% хахаха аз пак търсих статията да я покажа на една позната , да се похили и тя. То това си е прийом от едно време за отлагане на дело.

# 684
  • София
Да, наистина каза че болките започнали по време на дуела.Ами защо тогава след дуела не потърси мед. помощ.Или реши че и е по важно да стане фермер на седмицата и да добие власт.
Макар , че след дуела танцуваше като луда/ като костенурка нинджа според Гинчев/,та ми е много интересно как се танцува с болка.
Аз от малка съм с бъбречни кризи и мога съвсем отговорно да заявя, че с такава нито можеш да ходиш, нито да спиш, нито да доиш. А съм от много издръжливите на болка.  Blush Евентуално само при възпаление на бъбреците болката не е чак толкова силна.

Отделно, на мен 1:1 ми се струва много, ама Бети така каза наистина 🤔
1:1 е "класическото" съотношение. Но примерно с фиксовете за сладко има и вариант 1 килограм плод и половин килограм захар.  Peace

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 13:01 от Reinа

# 685
  • Другата България
Почти ви изчетох. Grinning
Всичко сте казали, и съм съгласна с мненията на повечето от вас.
Не проумявам само защо Ивона избра Виолета, след като Виолета е физически по-здрава от нея, и това си личи? Къде отидоха стратегиите ѝ? Толкова се надявах да е Франческа, и да си ходи вече това момиче, че много се заседя. Яд ме е много, защото смятам, че Виолета ще победи в неделя.
Не прочетох някъде да сте коментирали постъпката на Франческа, когато отиде при Дарина уж да я види как е, а после се върна в юртата и започна да я имитира и да разказва на другите какво аджеба е видяла и как точно изглеждала Дарина. Доста грозничко беше.

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 15:25 от Merri_An

# 686
Чудя се как може страници наред да спорите колко я е боляло Дарина. Вие НЯМА как да знаете как се чувства човек. Дарина целенасовечно я бойкотираха и унищожиха. При това положение тя е безсилна, колкото и логично да говори, обяснява, да се старае и да върши чуждата работа  - Дарина се оказа лакмус за качеството на българина като човек. Може да е дразнеща, но поне не е проклета гад както останалите (с изключение на Калоян и до някъде Алек, Марина и Франческа).

А, точно, лакмус е разковничето в ситуацията, ако трябва да излезем от детайлите и да погледнем обобщено.
Многострадални Геновеви-бол. Хора, които не си тежат на мястото -бол.
Обаче какво правим останалите?
Наблюдаваме катастрофата, цъкаме с език и правим умни заключения и разбира се гледаме сеир, а не дали можем да сведем до минимум щетите.

И понеже тази седмица ми остави много горчив привкус, та трябваше постоянно да си напомням, че това е реалити, с елементи на състезание и финал с парична награда, та да ми остане надеждата, че има надежда.

Мери Ан, тази седмица изгубихме ума и дума, толкова много се разгърнаха участниците, че не ни стигнаха думите Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 12:41 от нианта

# 687
  • Стара Загора
Според мен е жалко жена на 50 години да няма реална представа за себе си, колкото и да е грубо след последният епизод не се учудвам, че дъщеря и е станала момче.

# 688
Чудя се как може страници наред да спорите колко я е боляло Дарина. Вие НЯМА как да знаете как се чувства човек. Дарина целенасовечно я бойкотираха и унищожиха. При това положение тя е безсилна, колкото и логично да говори, обяснява, да се старае и да върши чуждата работа  - Дарина се оказа лакмус за качеството на българина като човек. Може да е дразнеща, но поне не е проклета гад както останалите (с изключение на Калоян и до някъде Алек, Марина и Франческа).
Прочети мнението на Рейна малко под твоето, за да разбереш възмущението на много хора тук. Лакмус, Дарина? Много силни думи. Другите показаха що за стока са, да, но сякаш Дарина е не по-малко долнопробна стока от тях.
Насила ли я държи някой там? Ще те боли, но ще стоиш там, ще работиш тежка работа, доообре, героиня.

# 689
  • Другата България
Мери Ан, тази седмица изгубихме ума и дума, толкова много се разгърнаха участниците, че не ни стигнаха думите Simple Smile
То и аз нямам думи, но...
Много отдавна си развалих мнението за Франческа, не знам дали е под диктовката на Елена, но тя доста промени поведението си. Самата Елена пък тая седмица освен да я дават как яде на масата или лежи или седи някъде поне аз не видях нещо друго да прави, вярно е, че и заспивам на моменти, така че да ме поправи някой, ако греша. Валерия и Франческа поне в обора по желание отидоха, Елена и Марина не стъпват там изобщо....

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 15:26 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт