Фермата 3 - 2017 г. - Тема 8

• 54 869
  • 878
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Няма само черни и само бели в тази ситуация, и двете страни допуснаха грешки в поведението си. Дарина точно това правеше постоянно - фръцкаше се и напускаше демонстративно от самото начало, когато някой искаше спокойно да й разясни някои неща (пр. Елена). Ми извинявай, но и мен това ще ме подразни много, защото говори за липсва на уважение към събеседника, уважение, което тя впоследствие изисква. Няма как да стане. Добре че на Бети не се фръцна с "Не си права, чедо/детенце/момиченце". В резултат на това другите вече си показаха магариите, което също не оправдавам ни най-малко, но беше някакво следствие. Според мен. Simple Smile

# 751
djoleva, пак казвам - ти няма как да знаеш колко я е боляло и колко е преувеличила. Нормално е да имаш болки при камъни в бъбреците, но не е задължително да са толкова силни, че да те повалят на легло. Тя каза че имала 2 камъка, ти сама го намали на 1. Резултатите от скенера ли си гледала за да го твърдиш? Дарина сигурно е мудна, но тя не е виновна за това. На тази възраст всеки става муден, няма как да се сравнява с младите - това е природа и е гадно да я обиждат, заради възрастта и естествените последствия от нея. Не мисля че се е държала като дете - начинът, по който постъпват с нея наистина е много обиден и тя искрено е била обидена. И аз щях да се обидя, ако се опитвам да помогна и да дам най-доброто от себе си, а някакви клоуни да ми се хилят в очите и да ме обиждат. Тя ИМАШЕ реална причина да се обиди и в никакъв случай не се е държала като нацупено дете заради нищо. Аз също разбирам групата, но не одобрявам тази гавра за личен болестен кеф на чужд гръб. Единствено налагането на групово четене на алманаха и лишаването от лично време беше грешно според мен. Но тя го е направила не за да ги дразни, а защото е преценила погрешно, че това е добре за тях. Не заслужава тази масова агресия от където и да го гледам. Хората са толкова жалки...
ParaSiempre, аз пък изобщо не смятам, че Елена и е обяснявала каквото и да било добронамерено. По-скоро ми се струва, че го прави с цел да я унижи. Ако човек иска да помогне на друг човек си има по-меки начини, а не публично и демонствативно с уж спокоен тон да и обяснява колко е тъпа и смотана. Станислав и Гинчев също я манипулираха и се гавриха с нея когато уж я подрепяха - забавляваха се на неин гръб по много долен начин

# 752
  • София
Не беше демонстративно и пред всички, бяха в женската юрта двете + Франческа мисля. Говоря за втория ден от фермерството й, тогава само Гечо бойкотираше все още. ✌ За Гинчев и Станислав съм съгласна.

# 753
На Дарина сигурно за първи път ѝ се налага да е ръководител на толкова хора, бе, въобще да ръководи хора.. Няма никакъв подход. Отива при Гечо, който готви, и го пита колко време ще му отнеме готвенето. Както се очаква - Гечо подскача, когато стане, тогава. И си ѝ го каза - какво има да го пита, казва му, че ѝ трябва в обора, той ще викне някого да му довърши работата в кухнята. Ако самата Дарина някой я попита за колко време смята, че ще е готова с боба, тя как ще отговори?! След около 7 часа и 43 минути, като три часа ще обяснява колко пречки е имала, докато успее да започне? Казваш му директно - трябваш ми, с тон, нетърпящ възражение, ама къде ти у нея такъв. Не с "момченцеее/момиченцеее,.... " и една купчина ненужни обяснения.

Skrekkelig, гласът зад кадър каза, че Дарина има едно камъче и дна песъчинка. Ти не можеш ли да схванеш, че с бъбречна криза не можеш да ходиш от болка, камо ли да танцуваш, доиш, ринеш и копаш? Ако беше толкова зле, защо се върна във Фермата? Ако беше толкова зле, нито лекарите щяха да я пуснат у фермата, нито тя самата би се върнала.
И не ми обяснявай, че на тази възраст човек става муден, моля ти се. Родителите м са на по 70 г., но са доста чевръсти хора, да са ми живи и здрави. А на 50 човек си е още млад, айде не говори за 50-годишните като за дъртаци. Я виж Гечо, нещо муднон в него да виждаш?

# 754
От изследването на Дарина се ксза 1 малко камъче в легенчето и 1 песъчинка  в уретера.
Казано и беше да приема повече течности и  да се движи колкото се може повече.
Имала съм пациенти с бъбречна криза бая ми ти мъже...ами няма да ви казвам за какво става на въпрос.Такава болка толкова силна и трудно копираща се , че място не могат да си намерят от болка.
Самата Дарина излъга че са доста камъни и че и е казано да лежи.
И да поведението и е детинско, незряло и неотговарящо нито на годините и нито на положението и.
Самите фермери обсъждаха че и заради това е толкова отслабнала защото постоянно се фръцва и отказва да яде

# 755
Човек , който от ден първи лъже, опитва да събуди съжаление, измъквайки да не я изпратят на дуел няма как да бъде авторитет. Доверие се печели с честно отношение, мисля.
Ако у тях й минават номерата, на фръцкане, сърдене, лъжа, тук няма как да стане.

Аз също, ако не беше мед. екип щях да си помисля, че симулира.

# 756
Не съм съгласна, че Дарина била мудна и бавна, щото била на години. Гечо е на нейните години, а е фурия.
Но това не ми се струва толкова важно.
Важното е, че една жена с достатъчно житейски опит, както се предполага за нейната възраст, не е могла да прецени, че Фермата не е нейното предаване. Всеки средно интелигентен човек си знае слабите и силните страни, как общува с хората, има ли харизма, може ли да ръководи и да вдъхва респект.

Още в началото ми се стори странно, че иска точно в предаване като Фермата да даде гласност на проблема с детето й. Да не говорим, че по този начин ми се струва, че прави мечешка услуга на детето си.
А за това, че по този начин олекна /ако въобще е имала някакво реноме/ като адвокат, или там каквато е, ще й се изясни в последствие.

# 757
Аз Дарина също не я харесвам, но не ме дразни, защото не очаквам нищо от нея.  Такива хора, изграден характер, хубав-лош ако се налага да живееш или работиш с тях единствено може да ги приемеш такива, каквито са, и да игнорираш дразнещите им черти.

Поднесените мъдрости от Елена с тази ехидна усмивка ... и аз да съм няма как да ги приема.

Дразнят ме останалите - като някой е слаб да го ритаме и да смеем??!!!

Не става дума за това да я уважават като лидер, като характер, а за елементарно поведение към живо същество.

Че тя, Елена към кучетата си ще да се отнася по-човешки отколкото към останалите човешки същества?

То злоба, то подигравки ooooh! с какво ги е заслужила - просто си е такава?

# 758
Чакай, чакай, Елена съвсем човешки говореше на Дарина, каза ѝ всичко в прав текст, само верни неща. А това, че си предубедена и виждаш у Елена само "ехидна усмивка" , каквато в случая дори нямаше, е друг въпрос. Пък Дарина не умее/не желае да изслушва никого, не само Елена, никого. И това е един от най-големите ѝ проблеми.

# 759
  • Варна
Ензим, Биляна, Джоли и компания, що си амортизирате клавиатурите за тоя дето духа. Я почерпете опит от по-старото, фръцнете се като дечица в предучилищна и прекратете дискусията.

# 760
Спирит, да!  Joy  Joy Ама вчера ме обявиха за страшен хейтър, заедно с Бонго, ъъ, грешка - ognob Mr. Green , а сЪрце юнашко, пардон - хейтърско, не трае.  tooth

# 761
Надявам се следващия фермер да е Елена!
Ще е интересно!

# 762
  • Варна
Спирит, да!  Joy  Joy Ама вчера ме обявиха за страшен хейтър, заедно с Бонго, ъъ, грешка - ognob Mr. Green , а сЪрце юнашко, пардон - хейтърско, не трае.  tooth

Много сте си убави и ти, и bongo. Чак пък хейтъри... Мухите и комарите, които дразнят и пречат на блажената дрямка като ги трепем не хейтваме, същото въздействие като получим от човекоподобни и просто като изкоментираме обаче хейтваме. Баси двойните стандарти.

# 763
Гласувах, че Ивона ще победи в дуела, но всъщност съм за Виолета. Леле, не съм вярвала, че ще го кажа. Crazy
Яни доста разпален ми се вижда на дуела.

# 764
Надявам се следващия фермер да е Елена!
Ще е интересно!

Определено.Обаче се съмняван някоя ор двете дуелистки да я направи.
По скоро ще е Яни.

Общи условия

Активация на акаунт