Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 153
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
  • София
О, разбира се, че се занимаваме вкъщи. Подготвила съм се и всеки път когато прояви интерес, откликвам. Просто се изненадах, че отново са числата до 10, но не споря - има нужда от повторения, и още как. Дори все още й се случва да сбърка 3 и 8 когато ги види написани заради сходния им вид и със сигурност ще й е полезно да ги повтори в градината.
Точно това ме интересуваше - за надграждането - дали го има, или само ще повтарят старата материя, но не съм го формулирала много добре при въпроса си.
Благодаря Ви за отговорите!

# 31
  • shumen
Пандачина,нашите чак сега учат в трета група цифри и букви.Моето дете там запомня,но у дома понякога не иска.
Бамба,при нас и сега има по две деца в едно шкафче и зимата е ужас.

# 32
  • Sofia
Пандачина, ако не се лъжа числата след 10 ще ги учат чак в първи клас. Миналата година именно по този въпрос питах една от госпожите и тя ми каза, че в подготвителните групи ще учат само числата до десет, да сравняват (по-малко, по-голямо) и да извършват прости сметки с тези числа.
Понеже и моят брои до доста и се учудих, че на листовете все до три им бяха числата, та реших да я попитам.

# 33
  • shumen
Да в 3 и 4 група учат само числата до 10 да ги познават и да ги повтарят по контури.Също учат и чертички,точки и т,н.да пишат,да сравняват,прости сметки с тях и да ги разпознават.
brin de muguet,моя също брой много добре до 20 от втора група.

# 34
  • София
Точно това ме интересуваше - за надграждането - дали го има, или само ще повтарят старата материя, но не съм го формулирала много добре при въпроса си.

Да, точно на надграждане се залага. И в училище е така - да не се зачудиш, ако някои неща ги повтарят всяка година, но с още мъничко повече отгоре.

За недостига на легла, знам, че някъде имат походни за подобни ситуации.

# 35
Във вашите групи децата носят ли плейстейшъни?

# 36
  • shumen
При нас е забранено да се носят каквито и да е игри и играчки.Само когато са сборни групи им разрешават да носят нещо,но плейстейшъни не съм видяла.

# 37
  • Варна
Не, разбира се, звучи ми абсурдно. Каква работа има плейстейшън в градината?

# 38
Абсурдно е,но е факт-две деца носят PSP.Имачр на детето ми не му дават да носи определени играчки,примерно пистолет.Ще се ходи до доректорката.

# 39
През учебно време не разрешават играчки, само книжки, които понякога им четат.
През лятото може, но не и таблети, конзоли и подобни. Разрешават се кукли, камиончета, разни такива. Пистолети и мечове - не.

# 40
  • Варна
Абсурдно е,но е факт-две деца носят PSP.Имачр на детето ми не му дават да носи определени играчки,примерно пистолет.Ще се ходи до доректорката.
Говори първо с учителките, ако няма ефект - тогава при директора.

# 41
  • shumen
И аз бих говорила с учителките първо.

# 42
  • София
Това с плейстейшъна е направооооо ... Ума ми не го побира. Close
В градината на дъщеря ми е забранено да се носят играчки. В нейната група обаче позволяват с условието, че детето прибира играчката в гардеробчето и не я внася в групата. На мен ми е странно защо тогава изобщо трябва да носи играчка, но повечето носят, включително дъщеря ми понякога иска да си носи, но все по-рядко. Обаче децата знаят и изпълняват условието - всички играчки са в гардеробчето.

Извинете ме  за спама, но се сетих една ситуация от миналата година. Оказа се, че дъщеря ми и друго дете от групата имат една и съща играчка - фигурка на куче, като разликата беше само в нюансите на цвета. И двете деца си обичаха точно това куче и го носели всеки ден. Аз научих за ситуацията доста късно от учителката - не знам как точно при положение, че ги слагат в гардеробчето, но двете госпожици си разменили кучетата. Точно тогава моята се разболя трайно и повече от месец не беше на градина. Естествено и кучето "боледуваше" с нея. Даже си го взехме в болницата с нас да ни пази от инжекции. Simple Smile През това време обаче другото дете установило, че всъщност неговото куче е попаднало в моето дете и били драми. Когато се върнахме на градина бяхме оставили кучето вкъщи. Тогава учителката ми разказа за драмата и аз обърнах внимание, че май наистина нашето куче беше по-кафяво от това, което в момента се подвизава у дома. На другия ден го занесохме и разменихме. От онзи случай насам дъщеря ми все по-рядко иска да носи играчки. Аз й обясних, че ако иска играчка, по-добре е да носи друга, за да не ги разменят отново. А тя явно държеше да носи точно кучето. За мен така е супер, защото и аз предпрочитам да не носи нищо и да си спестим драмите със загубена/забравена играчка (веднъж плака цял уикенд, че играчката е останала в гардеробчето ).

# 43
  • София
Забранени са всякакви играчки. Някои деца обаче си носят, но някакви дребни.

# 44
  • shumen
Те и при нас виждам някой,че носят някакви дребни,но вътре в групата не им дават да ги вкарват.

Общи условия

Активация на акаунт