Великобритания - Тема 72 Късно Есенна към Коледна

• 78 154
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
  • UK
От друга страна, като ходим някъде в непозната страна, искам да мога спокойно да се мотая сред местните, а не да стоя само в комплекс.
За мен това е най-важното. Да се затворя някъде в хотела и басейна на хотела, все едно къде съм.

Аз гледах наскоро разходка до Амстердам, 2 нощи на кораба, 1 ден в града, но не съм се качвала на кораб за повече от час, как да тръгна като знам, че като нищо ще повръщам през цялото време, ако не аз, то децата. Децата не мога да оставя.
Къде гледате евтини city breaks тук в страната?

# 316
  • Манчестър
От друга страна, като ходим някъде в непозната страна, искам да мога спокойно да се мотая сред местните, а не да стоя само в комплекс.
За мен това е най-важното. Да се затворя някъде в хотела и басейна на хотела, все едно къде съм.

Аз гледах наскоро разходка до Амстердам, 2 нощи на кораба, 1 ден в града, но не съм се качвала на кораб за повече от час, как да тръгна като знам, че като нищо ще повръщам през цялото време, ако не аз, то децата. Децата не мога да оставя.
Къде гледате евтини city breaks тук в страната?

Ааа, в Амстердам се ходи без деца....😀ако ме питаш мен....пък и там има за гледане и без кораб, то музея на Ван Гог си е повече от половин ден, ако гледаш и четеш всичко.

За city breaks тук в УК не знам, за извън УК си ги правя сама. Прилични самолетни билети, хотел на възлово място и......се наслаждаваш. Миналия месец напр. Купих билети за една седмица в Рим следващия октомври на half term.Сега гледам хотели, програма ще правя и т.н...

# 317
  • UK
Аз съм взела за април за 5 дни за Мадрид, сега си представям едно слънце там, едни огрени площади и градини... цяла зима ще ме топли тази мисъл. Април си е топло и слънчево там по принцип, дано не уцелим само някой дъжд... В Италия не съм ходила, някой ден и там ще стигна.   

За Амстердам се бях засилила заради кораба и децата, не заради Амстердам, бяха някакви много ниски цени... ама смееш ли да рискуваш.

# 318
  • Манчестър
Аз съм взела за април за 5 дни за Мадрид, сега си представям едно слънце там, едни огрени площади и градини... цяла зима ще ме топли тази мисъл. Април си е топло и слънчево там по принцип, дано не уцелим само някой дъжд... В Италия не съм ходила, някой ден и там ще стигна.   

За Амстердам се бях засилила заради кораба и децата, не заради Амстердам, бяха някакви много ниски цени... ама смееш ли да рискуваш.

Супер,  ние ходихме март месец за 4 дена.....много ми хареса....пак искам. Едно облаче нямаше. Хем топло и приятно , хем не беше жега.

Много има за гледане.

Добре се бях справила с хотела, не беше нещо особено, но пък точно зад централната улица. Не ползвахме градски транспорт. Имат city tour автобуси, не помня колко беше точно цената, но излизаше по добре за ако вземеш за два дена и са с безлимитно пътуване. Практически с тях можеш да стигнеш до отдалечените части.

Ако ще ходите в Prado музея , вземи билети онлайн защото са големи опашки на място.

# 319
  • Bristol
Dejie, казват че нямало начин да ти прилошее на тези кораби, защото били много големи и трябва много бурно да е морето, за да има ефект. Сега декември е интересно да се отиде до Германия на коледен базар.
Сити брейк в УК освен Лондон, Йорк и Бристол, не знам другаде къде аз бих искала да отида. Мен провинцията ме влече повече тук.

Утре си взех отпуска и ще обикалям на колело с група точно в такива дивички райони около Бристол, излизаме за малко и по протежение на бристолския канал. Спираме за по кафе и тортички на интересни места. Обикновено към фермите има много приятни кафета с домашно направени торти или нещо за хапване приготвено с продукти от фермите.
В неделя пък съм с walking group, обикаляме по хълмове и гори и накрая се черпим по пайнт в някой локален пъб. Предния път аз организирах  Stourhead King Alfred’s Tower и после NT парка в Stourhead и за първи път разбрах и съответно пих mulled cider!

# 320
  • постоянно
Момичета уиз имат 20% намаление днес 😘

# 321
  • UK
Ехааа, Мери, хубав уикенд ти желая! На мен ми е студено за такива неща, вчера ме боляха ушите от студения вятър. Но звучи прекрасно.

Аве, ние ще се ограничим повече с разходки на открито, и ние ще сме сравнително в центъра, обмислям да включа няколкото площада в района, двореца и кралските градини, една катедрала имаше там много голяма, не помня името и парка Ретиро. Още не съм направила конкретен план, да видя за какво още ще остане време. Ще разуча туристическите автобуси, благодаря, не се бях сещала. Мъжът е щастлив, че за първи път ще сме някъде без кола и ще пие бира на обяд. В музея Прадо съм била, не мисля да ходим. 

# 322
  • След завоя в дясно
Ние миналия half term, ходихме до Флоренция с децата. Много хубаво беше. Единият ден ползвахме една българка екскурзовод, много любопитни неща разказа, такива който няма да намериш в tour guides. Цената беше символична, деца до 10год са безплатно. Моите деца накрая гледаха на заето Simple Smile, но с един, е добре де няколко сладоледа джеллато всичко се оправи. Сладоледа е невероятен, най- вкусния който съм оптвала.
Следващия half term ще го планирам по Коледните намаления.

# 323
Здравейте! Аз имам едно бързо въпросче - за junior developer според вас 30к ок ли е или трябва да е поне 36?

# 324
Мери, мислено ще обикалям с теб😍Жалко, че си ми толкова далече!

Дежи, времето е супер. Дрехите ти са неподходящи.😋Тази година инвестирах в по-хубава екипировка. Обзаведох се с топла шапка, яке и ботуши. В събота с вятър и максимални 4 грдуса бяхме до 7 вечерта навън. Неделя нощта обикаляхме пак навън едно мероприятие до 11ч ...даже ми беше топло.😂

С тея разговори за почивки ме подсещате,че и ние трябва да решим какво ни се прави и да резервираме на време.

СладуРади, за кой район става на въпрос?

# 325
СладуРади, за кой район става на въпрос?

Лондон и около него

# 326
  • York
Купих билети за отиване за лятото и то само за мен и децата, връщането и мъжа ще го мислим после  Laughing
Дори и намалението по нашата дестинация е реално този път, да не повярва човек.  Joy

# 327
  • Bristol
Ехааа, Мери, хубав уикенд ти желая! На мен ми е студено за такива неща, вчера ме боляха ушите от студения вятър. Но звучи прекрасно.
Мерси! Наистина температурите тези дни са ниски, но е слънчево и не духа много вятър. Аз имам студова алергия, изривам се и сърби много. Тази алергия ми се появи след като родих първото дете и беше голям шок за мен, защото и ски много обичам да карам. Най зле ми влияе комбинация ниски температури и вятър. Добре, че просто с промяна в облеклото си решавам проблема и мога да продължавам да правя това, което ми носи удоволствие.
Снимка от вчера Simple Smile Бристолския Канал и от другата страна на канала се вижда Нюпорт, Уелс.

# 328
Страхотна снимка! Sparkling Heart Радвам се, че сте хванали такова хубаво време.
Вчера гледах снимки и клипчета на сняг по линията Манчестър-Лийдс.

С нещо третираш ли я студовата алергия? Аз имам от ученичка и определено на този климат ми е по-добре. Но и само на топло да седя, тя си усеща застудяването и се активира. Намирането на ръкавици също ми е проблем. С всички ми измръзват ръцете.

# 329
  • някъде в орбита...
Pampers, единствените ръкавици, които са ме спасявали, са кожени с естествена вълна от вътре. Преди години инвестирах в едни, и с правилния крем в комбинация направо се родих Wink (поне що се отнася до кожата, останалите симптоми няма как да боря)
Но да кажа честно, моите хронични проблеми/алергии мноооого се облекчиха на тукашния климат, а някои направо изчезнаха!

Общи условия

Активация на акаунт