Великобритания - Тема 72 Късно Есенна към Коледна

• 78 084
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
  • Манчестър
Здравейте!
Честита Коледа на всички български дами, живеещи в UK, естествено и на семействата ви!

Извинете ме, че нахлувам в темата ни в клин, ни в ръкав, но тъй като съм свекърва и баба, не можах да се стърпя да напомня, че почистването на очичките трябва да се прави като се започне от външната страна на оченцето и след това навътре към нослето.
Предполагам, че го знаете, но тъй като по-нагоре не се уточни, а става въпрос и за детенце, затова си позволих да се включа.

Весело посрещане на Новата 2018-та година!

Нито съм свекърва, нито съм баба,ама дебелите книги казват точно обратното. Почва се от вътрешната част близо до носа и се чисти към външната.

Merry Christmas.

# 556
  • На острова
Аве, Дидка-питка е права, винаги от вънка навътре /за да не се разнася секрета от каналчето към останалата част от окото/.

# 557
  • оттам, откъдето започва България
Прочетете тук: https://www.blitz.bg/article/11036 Не го казвам за лошо.
Промивайте увреденото око с памучно тампонче, обилно натопено в изстуден чай. Извършвайте движенията от външния към вътрешния ъгъл на окото. Но във всички случаи не трябва да допуснете да попадне нито една капчица на другото око. Все още имате възможност да го предпазите от болестта. След това промийте и другото око, но с друго тампонче, независимо дали ви боли.

# 558
Здравейте!
Честита Коледа на всички български дами, живеещи в UK, естествено и на семействата ви!

Извинете ме, че нахлувам в темата ни в клин, ни в ръкав, но тъй като съм свекърва и баба, не можах да се стърпя да напомня, че почистването на очичките трябва да се прави като се започне от външната страна на оченцето и след това навътре към нослето.
Предполагам, че го знаете, но тъй като по-нагоре не се уточни, а става въпрос и за детенце, затова си позволих да се включа.

Весело посрещане на Новата 2018-та година!

Нито съм свекърва, нито съм баба,ама дебелите книги казват точно обратното. Почва се от вътрешната част близо до носа и се чисти към външната.

Merry Christmas.

Незнам кой крив кой прав,  но моите деца  са големи , и преди 20 години доктор ми е казвал точно в посока към нослето да се чисти окото. Може съвременната медицина друго да казва вече. Rolling Eyes

# 559
  • Истински се вижда само със сърцето.
Благодаря за съветите Simple Smile Чистя както Дидка е казала, освен това всяко око с различен тампон. При майка лаборант микробиолог и да не знам нещо ми идва отвътре как да го направя - така ни е дресирала по отношение на здравето и пазенето  hahaha

Памперс нямаше работеща аптека наоколо днес, утре сутрин ще ходим рано рано.

# 560
  • Манчестър
Ами то в инструкциите на NHS си пише. Аз като не съм доктор и ен съм почитател на бабешките методи, чета умните глави какво казват.
Плюс доколкото знам, слъзния канал се намира точно във вътрешния ъгъл при носа. С това от навън навътре почистване има голяма вероятност да се запуши слъзния канал.

http://www.gosh.nhs.uk/medical-information/conjunctivitis

# 561
Отварата от лайка върши чудесна работа срещу бактериални инфекции...Аз като почитател на фитотерапията често я ползвам,включително и за очите.

# 562
  • Bristol
Тук пък пише друго 😂 В същност нямало
значение 🤔
"Tear flow, which is part of the way the cornea and conjunctiva are kept clean, is from outside corner of the eye towards the nose. Cleaning in this direction might make some sense, but it really does not matter. Most people clean the eye from the nose outwards because children turn their heads away and it can be easier to keep the cotton ball or tissue in contact with the eyelids."
http://www.cyh.com/HealthTopics/HealthTopicDetails.aspx?p=114&am … p=303&id=1779

# 563
  • постоянно
Момичета , незнам кое е правилно , но по-важно е след всяко забърсване памука да се подменя . Забърсваш веднъж - сменяш !
Дано се оправите бързо. ( прегръдки )

# 564
 Благодаря Хер  Hug подменям памучета, а и за всяко око ползвам различно. Очичките и са по-добре днес.
Ходихме до аптеката, но казаха че т.к няма 2 години не могат да ни дадат капки без рецепта. Ходихме до практиката и ни дадоха час за утре сутрин и тогава ще преценят как ще продължим с промивки или и с капки.

# 565
  • До хладилника, който обичам
Хубави подаръци ли ви донесе Дядо Коледа? Simple Smile

# 566
  • Leeds, UK
Да😁😁😁😁. Особено когато аз съм си дядо Коледа, никога не съм се чувствала разочарована и подценена.😁

# 567
  • Манчестър
Да😁😁😁😁. Особено когато аз съм си дядо Коледа, никога не съм се чувствала разочарована и подценена.😁

Мдддааа, и аз съм така.....😀😀😀😀😀😀

# 568

Дребното получи каквото си беше поръчал и е повече от щастлив.

И аз съм много доволна от моя макар да е малко странен - строителна тонколона-издържа на вода и удъри😂Сега мога и в банята под душа да слушам музика 😂 От приятел получих една машинка за плетене, която веднага влезе в експлоатация и днес съм с нова гривна ☺

# 569
Ние си направихме общ подарък с ММ - доволна съм Simple Smile
Детето също се зарадва на подаръците, сега ходи навсякъде с Елмо и даже спим с него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт