Великобритания - Тема 72 Късно Есенна към Коледна

• 77 858
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
  • Leeds, UK
На себе си подарих Le vie est belle,на мъжо Киндъл, какъвто той си избра, на сина магнитните строителни топчета, които искаше, а пък на цялото семейство самолетни билети за БГ и почивка на Св. Влас за лятото и си уредих 1 месечна отпуска, че все аз съм причината за краткия престой в БГ. Бяха много доволни всички. 😁 Купих и подаръчета на всичките ми бабки и дедита в carehome, където работя.

# 571
  • Манчестър
На себе си подарих Le vie est belle,на мъжо Киндъл, какъвто той си избра, на сина магнитните строителни топчета, които искаше, а пък на цялото семейство самолетни билети за БГ и почивка на Св. Влас за лятото и си уредих 1 месечна отпуска, че все аз съм причината за краткия престой в БГ. Бяха много доволни всички. 😁 Купих и подаръчета на всичките ми бабки и дедита в carehome, където работя.

A, това е един от любимите ми парфюми в селекцията ми. Simple SmileSimple Smile

# 572
  • Leeds, UK

A, това е един от любимите ми парфюми в селекцията ми. Simple SmileSimple Smile
Нали? Страхотен е😍! И е много траен! Имам и други на Lancôme, обаче не могат да се сравняват с него.

# 573
  • Истински се вижда само със сърцето.
Минахме днес на преглед за детето, изписаха и капки и вече слагаме Simple Smile, но и очиките са по-добре.
Благодаря на всички за съветите и подкрепата  Hug

# 574
  • UK
Честита Коледа на всички!

Какви капки изписаха Илейн, че ми е любопитно? Да оздравявате бързо. Питам, защото щерката от бебе е със стеснени слъзни канали, на всяка хрема правеше инфекции, сега също и се случва от време на вревме и аз имам подготвена селекция от капки за очи, които подновявам всяко лято от Бг и не съм я водила тук на лекар за това.

Доволна съм от подаръците и аз, повечето си ги купих сама, купих си тв fire stick от черния петък по препоръка на Бу и абонамент за Амазон прайм и Нетфликс (срам не срам, оттогава една книга не съм прочела Grin ). Получих още слушалки, ел масажор, комплект ножове и какво беше още и току що си поръчах и една книга. Общият подарък беше разходка до морето до Skegness с една нощувка, вход за аквариума там, имам билети и за близкия зоопарк за тия дни.
Каня се и аз да купувам билети за лятото за БГ и още се увъртам. Airplane

# 575
Илейн, много се радвам. Бързо да минава!

Аз имах големи притеснения с новата поликлиника, но съм дори по-доволна отколкото от старата и ми олекна, че с дребното по много причини сме все по лекари. Имаме и писмо от новия Health visitor за посещение след празниците.

Много хубави подаръци. Мечтая си и аз за една почивка......
dejie, и аз си самоподарих книга. Дори две Stuck Out Tongue Winking Eye

Мина Коледа, сега съм на новогодишна вълна. Правя късметите за баницата Blush

# 576
Дежи Chloramphenicol 0.5% 2 шишенца по 10 мл за всяко оченце.

В аптеката ни казаха, че ни трябва рецепта, защото е под 2 год., което може би значи че за по-голямо дете може и без рецепта. Не съм сигурна разбира се, Ронка може да каже Simple Smile

Браво за подаръците Simple Smile Аз за РД получих съдомиялна, повече не ми трябва като подарък Mr. Green

# 577
  • UK
Памперс, каква е функцията на този хелт визитър? Ние като пристигнахме малката нямаше две още, но такова нещо не сме виждали.
Благодаря Илейн, гледам антибиотични са, ще видя дали може да се вземат без рецепта, да не купувам и да мъкна от Бг.

Откъде се снабдявате с нови бг книги? Електронно ли четете само? Аз купувам от време на време от Майки за донорство, и купувам по нещо на всяка отпуска в Бг. Иначе английски от чарити шоповете най-вече. Ако я закъсате за бг книги, имам малко за размяна. Simple Smile   

# 578
Откъде се снабдявате с нови бг книги? Електронно ли четете само? Аз купувам от време на време от Майки за донорство, и купувам по нещо на всяка отпуска в Бг. Иначе английски от чарити шоповете най-вече. Ако я закъсате за бг книги, имам малко за размяна. Simple Smile   
Аз си мъкна от България. Казвам "мъкна" защото купувам по 10-15 всеки път като си ходим. Един ръчен багаж е пълен с моите книги, щото нали са ми много ценни и да не ми ги загуби някъде авиокомпанията Blush. Обичам да чета и следя какво излиза в България. Купувам предимно български автори и преводна литература, която тук не мога да намеря на английски. С доставки от България до тук не ми се занимава. Обичам като се прибера да отделя няколко часа в книжарница и сама да си избера. Отивам със списък, подготвена, но много често не го спазвам и надвишавам бройката от списъка. Водя и мъжо с мен, че да има после кой да ми мъкне тежките торби с книги до вкъщи. Grinning

А какво е Майки за донорство?

# 579
Илейн, по принцип в аптеката отказват да дават консултации и медикаменти от всякакъв род за деца под 3г, но понякога правят изключения.

dejie, от раждането  помага на родителите с въпроси, съвети, препращане към специалист от всякакъв род. Следи развитието на детето на всеки един етап и ако забележи нередности, препраща към специалист.
Ние дойдохме дребният като беше на 1г6м, но веднага му попълни всички данни в червената книга от българския картон, мери го, попълваме тестове за емоционалното и физическото развитие, давала ми е страхотни съвети, следи за биенето на ваксините...голям им е спектъра на грижите. Сега ще идват за последния чек на 4г и ме е яд, че няма да съм у нас да се видим.

Книги си поръчвам от България на адреса на майка ми и ако някой пътува насам или тя ако праща колет, ги получавам. Така поръчвам и на детето периодично. Чета и ги давам на приятели. С удоволствие бих разменяла и по пощата с вас. Сега ми пристигнаха Манюня и Писма до сестра ми. Чакам да се завъртят между приятели двете книги на Никола Крумов. Английски - от библиотеката вземам. Рядко купувам и то само на Тери Пратчет.

За Коледа поръчах на дребното - една книга игра Голямото приключение, има я и онлайн за четене на български и на английски език. Много е хубава.

# 580
Памперс аз самата по принцип предпочитам ако се налага за детето да отида първо на лекар, но сега нали беше очевидно конюктивит, затова първо попитахме в аптеката Simple Smile

И аз съм доволна от хелт визитъра. Посети ни веднага след раждането на детето и първите 3 м3сеца идваше в къщи за консултация - да види как расте, да ни даде съвети, да отговори на въпроси плюс мерки и теглилки Simple Smile Съответно д ни консултира и за ваксините. Правиха ни дивелопмънт чек.
Учудвам се че от лекарска практика не са ви свързали с хелт визитърите.

# 581
Аз една събота дори излъгах, че е на 3г (той физически изглежда по-голям от възрастта си), та ни консултираха и си спестих ходенето в уолкин център Wink

# 582
ММ вчера се ядосваше що не сме казали, че е на 2 и да ни дадат капки Simple Smile тя така или иначе става на толкова след 3 месеца, но няма нищо де, почнахме ги един ден по-късно капките.

# 583
Деже, Хлорамфеникол няма в България, само тук и то това е което се изписва за конюнктивит. Дава се и на съвсем малки бебета, дори имах случай на 20 дневно бебе да е с рецепта за него. Но не се продава свободно за деца под 2 г, защото още са малки и е добре да ги види лекар. По същата причина, въпреки че е много често срещано, не може да продаваме нищо на бременни с гъбички. Ако на опаковката пише, че не се препоръчва под определена възраст, не го продаваме.

Нашия хелт визитор е много зле. Дойде вкъщи само веднъж, после я видяхме на 9м на чека. Тогава ми се накара, защо още кърмех и детето ме спеше през ноща непробудно. Искаше да ме праща при нея на курс как да я науча да спи през нощта и да я отбия, защото е голяма. Защо също не и давах прясно мляко тогава. Е, детето го кърмих до 1.6г и сега си спи нормално (премести се на нашето легло и сега ме гушка през нощта, но и това ще мине). От 9месечния чек н съм виждала хелт визитор, а и спрях вече да я водя да я мерят. То и без друго по-големите деца ни карат да ходим сами да ги мерим, беЗ да се виждаме с никой и ако има проблем- с джипито. Надявам се да са се променили малко нещата през последната година и с второто да е по-различно.

# 584
Ронка вашата е била мега зле  ooooh!

Ние се местихме скоро и нямаше и месец след това дойде да ни в види новата ХВ и ни покани когато искаме да ходим при тях в болницата имало стая за игра и ако имаме въпроси. Аз все още кърмя и тя каза, че е супер Simple Smile макар че на мен вече ми тежи малко.

Явно е до човек и организация, но това ни е третата на нас и всички до сега са били супер.
Дано с новото попълнение случите на готина ХВ  Hug

Общи условия

Активация на акаунт