Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 окт. 2017, 21:28 ч.

Влошено зрение

  • 3 024
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 24

Здравейте, искам да потам дали някой може да ми каже по снимката защо има такава разлика в двете снимки, в изображенията долу, на лявото око. Питам тъй като това са снимки правени преди поставяне на капки за разширавяне на зеници и след тях. Имам проблем с лявото око, откакто ми слагаха капките.

# 1
  • Мнения: 1 931
От моя скромен опит мисля, че няма за какво да се притесняваш. Понякога има "скрит" диоптър, заради което има разлика в показанията с нормални зеници и разширени такива. При теб е 0,5, при мен разликата на едното око е 3. Няма за какво да се притесняваш, според мен.

# 2
  • Мнения: 24
Откакто ми сложиха тези капки зрението с това око ми се влоши много. Нямах този проблем преди това. Сега с окото виждам, но със светлосенки, сякаш някой ми осветява образа. И за мен е нелогично проблема да се е появил от капките, но е факт, че деня преди да ми ги сложат го нямах този проблем. Попринцип ми изписаха очила за астигматизъм. След няколко опита на докторката да ми коригира с очилата този проблем отдече, че това ми е астигматизма и няма какво да се направи. Останах много шашната, тъй като нали очилата са за корекция. Изтърпях още седмица и отново отидох, заявих й, че очилата които ми изписа са ми добре на дясното око, но на лявото не и това ми дразни изцяло погледа. Тя дори не си направи труда да се опита да ми смени градуса или диоптъра, или каквото и да било. Започна да ми обяснява за проблеми с щитовидната жлеза, вродени аномалии, и още куп гадости. Пожела да ми слага атропин, но аз категорично й отказах и не съм се върнала повече при тязи докторка. Следващия месец ще посетя друг лекар със сигурност.

# 3
  • Мнения: 1 931
Отиди на друг лекар и искай второ мнение. Поискай и да измерят разстоянието между центъра на зеницата и края на окото и да го сравни с очилата. Имам някакъв спомен, че моя лекар ми каза ако не ми се получава с очилата да отида и да му кажа да ги измери.

# 4
  • Мнения: 22

Здравейте!
Имам наследствен проблем със зрението, късогледство и астегматизъм. На 50 години съм. Последната година забелазах ,че въпреки очилата не мога вечер да чета, а ми се налага. Отидох на очен лекар и се оказа ,че очилата ми не са за сменяне. Направих си  изследвания за лазерна корекция, но ми обясниха,че пак ще имам нужда от очила ,но за слаба корекция/за последните 2 реда на таблото/ и всъшност точен отговор за това ,дали ще мога да чета спокойно вечер , не получих. Моля, някой с подобен проблем да сподели и дали ще е целесъобразно въобще да мина на варианта операция!!?

# 5
  • Мнения: 636
Здравейте stangel7,
за да виждате добре на близки разстояния и то най-вече вечер, когато осветлението е различно, е нужно да си направите очилата, които са ви изписани за близко. Те са ви с увеличен цилиндричен диоптър и се предполага, че оплакването ви вечер ще изчезне.

Общи условия

Активация на акаунт