За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 142
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Хм...трябва да стане и със зехтин, да не би да е от нещо друго...

# 661
  • Пловдив
Да питам...домашно мляна кайма от свинско имам,довечера ще купя и телешко и ще я смеся-после в пакети и във фризера...Въпроса ми е дали овкусявате преди замразяването или не..?

Ако знаеш за какво ще я ползваш, няма лошо. Плюс, че солта запазва месото. Ако не знаеш по добре недей.

# 662
  • Пловдив
Да питам...домашно мляна кайма от свинско имам,довечера ще купя и телешко и ще я смеся-после в пакети и във фризера...Въпроса ми е дали овкусявате преди замразяването или не..?

Ако знаеш за какво ще я ползваш, няма лошо. Плюс, че солта запазва месото. Ако не знаеш по добре недей.
Е...то сол все ще е нужна  Wink

# 663
Аз знам, че не хубаво да се слагат осолени неща във фризера.

# 664
L i m a не знам...аз сложих само зехтин и мляко в нужните количества и малко сол.

Иначе някой може ли да ме вдъхнови какво да сготвя с телешко месо? Като изключвам телешко с лук на фурна и телешко варено, защото всеки път това правя.

# 665
Аз харесвам телешко в гювеч, предварително само запечатвам малко на тигана и после около 3 часа на макс градуси.
Сега имам хубаво телешко и мисля да пробвам тази рецепта.
Друго, което се сещам е телешко пармиджана.

# 666
L i m a не знам...аз сложих само зехтин и мляко в нужните количества и малко сол.

Иначе някой може ли да ме вдъхнови какво да сготвя с телешко месо? Като изключвам телешко с лук на фурна и телешко варено, защото всеки път това правя.
Трябва и киселинка- оцет или лимонов сок Flowers Hibiscus

# 667
  • Русе
............................................

http://ipeychev9.blogspot.bg/2016/09/blog-post_21.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/05/blog-post_25.html

# 668

Любимо апване!  Mr. Green Grinning

Рецепта за печено телешко с гъби и вино
Необходими продукти:
600 гр. телешко месо (свинско, пилешко и др.)
2 глави лук,
200 гр. гъби,
150 мл. червено вино,
2-3 с.л. горчица,
50 мл. растителна мазнина,
3-4 триъгълничета топено сирене,
сол,
подправки на вкус (пипер, сол, магданоз)
Начин на приготвяне:
Месото измиваме, подсушаваме и нарязваме на порции. Посоляваме го и го намазваме обилно с горчица.
Лукът и гъбите нарязваме на едро.
Подреждаме в огнеупорен или глинен съд ред лук, ред гъби. Между тях слагаме сиренето, нарязано на малки кубчета. Върху тях слагаме месото и го притискаме към лука и гъбите. Заливаме с мазнината и виното.
Внимаваме да попадне върху месото от мазнината и виното. Посоляваме отново всичко, поръсваме със свежо смлян черен пипер и завиваме с алуминиево фолио.
Печем във фурна на 190-200С за около 1,5-2 часа.
Добър апетит!

Опитах с линк, но нещо не ми се получи.

# 669
  • Варна
И аз за майонеза да питам. Десетки пъти съм правила по рецепта оттук с 1 яйце и 140 мл. олио и 1/4 ч.л. лимонтозу.
Снощи реших да направя двойна доза, сложих 2 яйца, 280 мл. олио и към 1/2 чл. лимонтозу. Съдът сух и чист. Получи се сок .Добавих малко олио, пак не се сгъсти. Прибрах го в хладилника.
Направих втори опит, стана малко рядка, но спасих положението.
Съвети мога ли да направя нещо  с първата или да хвърлям?
Възможно ли е приччина да е маааалко повече лимонтозу? Или капка вода?

# 670
  • Варна
И аз за майонеза да питам. Десетки пъти съм правила по рецепта оттук с 1 яйце и 140 мл. олио и 1/4 ч.л. лимонтозу.
Снощи реших да направя двойна доза, сложих 2 яйца, 280 мл. олио и към 1/2 чл. лимонтозу. Съдът сух и чист. Получи се сок .Добавих малко олио, пак не се сгъсти. Прибрах го в хладилника.
Направих втори опит, стана малко рядка, но спасих положението.
Съвети мога ли да направя нещо  с първата или да хвърлям?
Възможно ли е приччина да е маааалко повече лимонтозу? Или капка вода?
Аз бих добавила още 2 яйца, чаша кисело мляко, същата лъжичка сода и брашно за солен кекс + сирене, кашкавал, маслини, колбас според вкуса и наличностите

# 671
Едва ли да се обърка нещо от мъничко повече киселина. По принцип проблем е ако не е достатъчно или липсва, защото без нея не става такава емулсия. Виждала съм някъде съвети за майонеза която не се е сгъстила или се е пресякла, да се захване по-малко количество нова, и след като стане, да се добавя по малко и на части от старата... не съм пробвала.
За тази, която не е станала, по-добре потърсете рецепта от сорта на кексовете с майонеза, някъде из форума мярках.

Мда, докато пиша вече са дали дори такава рецепта, че и звучи интересно.

# 672
  • Варна
Благодаря! Но ме притеснява, че олиото е много.

# 673
  • Варна
Раздели на две. Едната за солен, другата част за сладък 😉

# 674
Здравейте!

Дадоха ми един шаран. Чудя се да го замразявам ли до сряда или да го държа навън  newsm78

Ще съм благодарна и на рецепта за пържен шаран. Задължително ли е да се чисти и как  newsm78

Благодаря предварително  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт