Време е за ИКЕА! - Тема 24

• 136 099
  • 787
  •   1
Отговори
# 555
И аз съм така, ама и такива, които много ще се зарадват, ако има намаления за мострените стоки и според мен ще вървят като топъл хляб. Като знам колко много хора купуват мебели, електроуреди, че и дрехи втора употреба... тези мостри поне е ясно къде да стояли - в магазина, докато ако купиш нещо от някой "продавалник" не се знае кой къде какво е правил с тях....

# 556
Някой има ли впечатление от тенджерите от неръждаема стомана? Чудя се дали залепват и загарят. Не искам да взимам тефлон, а ИКЕА други опции не предлага.

# 557
присъединявам се към въпроса на moonriver  .Изхвърлям малко по-малко тефлоновите

# 558
Специално за икейските нищо не мога да кажа, но за мен лично няма по-добри съдове за готвене, от тези от неръждаема стомана. Вкъщи тефлон ползвам само за палачинки, яйца на очи и други такива супер бързо и лесно залепващи неща. За всичко останало ползвам съдове с керамичо покритие Neoflam и такива от неръждаема стомана, и не ги заменям за нищо на света.

Съдовете от неръждаема стомана залепват и загарят, ако оставите нещата безнадзорно, да. Но след като се почистят са като нови, няма изхабяване при тях, както при тефлона и некачествената керамика. На практика са вечни, в тях може да се готви абсолютно всичко (защото примерно в някои съдове не може да варите оцет), въобще за мен, пак казвам, това е най-доброто нещо за една кухня. Икейските никак не ми се струват скъпи и ако наистина са неръждавейка, не би трябвало да са лоши, ама въобще.

# 559
Благодаря много Simple Smile Ще им дам шанс, поне ако не стават не са скъпи. На мен най-много ми допадат керамичните съдове, но нещо не ми се занимава да обикалям магазини, пък и те са си доста скъпички. Евентуално в нета мога да потърся, ама и тях не ги знам какво качество ще са. Междуото нямах идея, че има съдове, в които не могат да се готвят определени неща!

# 560
  • ВАРНА
http://www.ikea.bg/bedroom/beds/day-beds/flekke-48635/09129876/

МОля за отзиви за кушетка Флеке с матрак двоен Malfors твърд, за детска стая за 10г дете

# 561
  • София
Аз имам на Икиа тенджери от серията favorite https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/31Hi4hzWU3L._SY450_.jpg май тогава им бяха най-скъпите тенджери и от 365+ https://www.anarticulatedlife.com/wp-content/uploads/2014/06/ike … iculated_life.jpg от този тип, не тези, които сега са им на сайта. (от сегашните OUMBARLIG  приличат май на тях)
Не знам 2-3 години станаха вече, много са ми удобни, за загаряне, ако нещо оставя съвсем безпризорно и го забравя ще загори сигурно (веднъж забравих едни сарми, извря им цялата водата и т.н.), но се чисти и сатват като нови. Но общо взето други слечаи май не помня.... но и аз не се сещам да правя много неща, които да има вероятност да залепват или загарят в тенджера.

# 562
Благодаря много Simple Smile Ще им дам шанс, поне ако не стават не са скъпи. На мен най-много ми допадат керамичните съдове, но нещо не ми се занимава да обикалям магазини, пък и те са си доста скъпички. Евентуално в нета мога да потърся, ама и тях не ги знам какво качество ще са. Междуото нямах идея, че има съдове, в които не могат да се готвят определени неща!

Разбира се, че има. Например в алуминиеви съдове (също като при фолиото) ако готвите гъби, те почерняват, също така в тях не може да се готвят неща с висока киселинност, тъй като алуминият реагира с киселината.

Моите неръждавейки са Солинген, имам ги от 100 години и не са мръднали. Керамични съдове в България с недобро качество има много, аз лично вече изхвърлих няколко супер скъпи тигана, които още на 5-6 ползване взеха да залепват, а белите загоряха и станаха черни. От тези, които имам сега обаче, съм супер страшно доволна и си ги ползвам ежедневно вече повече от година - нищо им няма, като нови са.

# 563
Малко е извън темата, за което се извинявам, но бях питала на друго място и никой не ми отговори. Та сега като е станало дума за керамика - имам една любима керамична тава, много удобна, но я издраскахме с нож.. сега трябва ли да я изхвърлям като тефлона, или мога да си я ползвам? Иначе гледах икейските стоманени  - някои серии изглеждат доста солидни и с дебело дъно, надявам се да не загарят (при нормална употреба).

Също искам да похваля тенджерата с вграден в капака гевгир. Вярно, тефлонова е, обаче за варене на разни неща е много удобна. Иначе не готвя в нея.

# 564
Керамиката не мисля, че е проблем, ако е надрана, да се ползва (аз пък имам една тавичка, която е цялата напукана на мрежа, пак 100 годишна Simple Smile и още си я ползвам), все пак е естествен материал за разлика от тефлона. Принципно няма никакъв проблем да се готви постоянно и в тефлонови съдове, стига да не се нарушава целостта на покритието, защото тогава при нагряване започват да се отделят вредни вещества. Ако се работи само с дървени и силиконови шпатули и бъркалки, дори бих казала, че имат доста дълъг живот и си заслужават инвестицията (говоря за истинските тефлонови тигани, а не за китайските имитации по 20 лева).

# 565
  • In transit
Единствения проблем с керамиката, който може да се получи е да пропуска вода/влага когато е нарушена целостта и да се пукне в някакъв момент. Нищо друго. Не е вредно, ползвай си я докато е цяла. Simple Smile

# 566
Здравейте,

Може ли да ви попитам дали разместването в ИКЕА е приключило и може да се посети вече магазина в новия му облик? (София)

# 567
Още не е. Пишеше до май. Някъде на старицата им имаше инфо. Май при работното време.

# 568
Току що бях, не е подредено още.

# 569
Благодаря ви! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт