Време е за ИКЕА! - Тема 24

• 136 099
  • 787
  •   1
Отговори
# 600
  • ENGLAND
здравейте момичета
Някоя от вас има ли това легло.Доволни ли се. Заслужава ли си че имам чуството че няма да издържа много кг.
http://www.ikea.bg/bedroom/beds/Double-and-king-size-beds/malm-47507/59027390/. Моля за мнения и препоръки

Ние имаме Малм почти 14 години,  не е мръднал. А що скачане беше в началото, когато дъщерята беше малка. Нашето е от първите и е по-ниско, сега са по-високи и има и чекмеджета отдолу, много по-удобно.

Колко е високо празното пространство до страничната табла на леглото Мalm 90/200 т.е колко е висока дупката?
Колко е височината на страничната табла?
Колко е висока таблата при краката?

Мога да ги измеря утре, днес съм на работа, но до 5, а в 5 затварят Икеа.

# 601
Doret,  благодаря ти!!
Ако не те затруднява и ако действително имаш натам работа.Все пак ми е малко неудобно да те ангажирам.Blush

# 602
  • ENGLAND
Doret,  благодаря ти!!
Ако не те затруднява и ако действително имаш натам работа.Все пак ми е малко неудобно да те ангажирам.Blush

Не се притеснявай, аз работя в креша на Икеа и утре съм на работа, ще ти ги премеря.

# 603
Креша? Това някакъв отдел ли е?

# 604
  • Сливен
Цитат
Ние имаме Малм почти 14 години,  не е мръднал. А що скачане беше в началото, когато дъщерята беше малка. Нашето е от първите и е по-ниско, сега са по-високи и има и чекмеджета отдолу, много по-удобно.

Благодаря ви Дорет
да ви попитам леглото което вие имате на малм по същия начин ли е конструкцията. Защото няма да скрия че точно това мен ме притеснява. В смисъл тази лайстна по средата не опира до пода. Преди време имахме легло с повдигащ механизъм но не от икея и подматрачната рамка се прегъна по средата защото нямаше опора.

А лесно ли се сглобява леглото

Харесала и съм няколко скрина и нощни шкафчета от тази серия.Вие имате ли наблюдения върху тях .Благодаря ви .

http://www.ikea.bg/bedroom/Wardrobes-Bedroom-Storage/Chests-of-d … m-31947/60178613/
http://www.ikea.bg/bedroom/Wardrobes-Bedroom-Storage/Chests-of-d … m-22741/40178609/
http://www.ikea.bg/bedroom/Wardrobes-Bedroom-Storage/Chests-of-d … lm-8658/10178601/
http://www.ikea.bg/bedroom/Wardrobes-Bedroom-Storage/Chests-of-d … m-41186/80178612/

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 17:41 от lana76

# 605
  • София
Креш е детският кът. Така ги наричат в Англия и Ирландия.

# 606
  • In transit
Взех си маса, столове и рамка за пълзящи растения ASKHOLMEN. На етикета пише, че са обработени само с байц. Трябва ли да ги лакирам или да ги обработя с масло за да издържат на външни условия? Специално рамката ще стои на по-открито и ми се искаше да я обработя с нещо за да издържа на дъжд и слънце.

# 607
здравейте момичета
Някоя от вас има ли това легло.Доволни ли се. Заслужава ли си че имам чуството че няма да издържа много кг.
http://www.ikea.bg/bedroom/beds/Double-and-king-size-beds/malm-47507/59027390/. Моля за мнения и препоръки
Да, не издържа на много килограми.
Ние счупихме един МАЛМ. Просто мъжът ми седна от страни да си обуе чорапите, не си мислете разни вълнуващи изпълнения.

# 608
  • Сливен
здравейте момичета
Да, не издържа на много килограми.
Ние счупихме един МАЛМ. Просто мъжът ми седна от страни да си обуе чорапите, не си мислете разни вълнуващи изпълнения.

Какво направихте - подменихте леглото или рамката на леглото я  подсилихте по някакъв начин

# 609
Тази етажерка дали има шанс пак да я пуснат в наличност?

http://m.ikea.bg/garden/Garden-storage-and-covers/lacko-13135/20151837/

# 610
Взех си маса, столове и рамка за пълзящи растения ASKHOLMEN. На етикета пише, че са обработени само с байц. Трябва ли да ги лакирам или да ги обработя с масло за да издържат на външни условия? Специално рамката ще стои на по-открито и ми се искаше да я обработя с нещо за да издържа на дъжд и слънце.

Нашите с нищо не ги намазахме, стоят си така на балкона, но и никога не се мокрят директно, много навътре са и не ги вали дъжд. Половинката предложи да ги лакираме, ако забележим признаци на прецакване след време и на мен ми се стори добра идея - все пак са от истинско дърво, а не талашит, а дървото може да се обработва до безкрай. Засега им се радваме така. Simple Smile Може би рамката обаче не е лошо все пак превантивно да се намаже с нещо.

# 611
  • In transit
Маделин, благодаря ти! Днес питах в един магазин за лакове и ми казаха да не ги лакирам, защото така след време щял да се напука лака. Само периодично да ги байцвам. Било достатъчна защита за дървото. То реално само рамката ще се мокри защото мисля да я сложа от перваза до тавана. Хем да не ми надничат комшиите от съседния балкон, хем имам една хубава лиана да си се увива там.

# 612
  • ENGLAND
Колко е високо празното пространство до страничната табла на леглото Мalm 90/200 т.е колко е висока дупката?

Виола, дупката е 22 см., страничната табла е 16 см, надявам се съм разбрала кое точно меря, а при краката дъската е висока 38 см.
Да, креша е където оставят децата да ги гледат, а родителите си пазаруват спокойно, не можах да намеря точната дума на български.

lana76 ще ти отговоря тук.
Малм започнаха да го произвеждат 2002 години, а ние направихме първите покупки 2003. в Началото имаше доста неиздокусорени неща, но след време ги оправиха.
На нашето легло още на 3-я месец пострада средната греда, мъжа ми ме прескачаше за да легне, че тогава живеехме в едни кутийки и една вечер металната греда се счупи. Веднага ни я смениха и казаха, че вече няма да има проблеми. Е за толкова години не е мръднала. Миналата година вдигнахме гредата и подматрачните рамки на по-високото ниво и затегнахме болтовете, няма никакви проблеми. Подобриха и подматрачните рамки, бяха хванати с едни пластмасови джобове, от времето се износи пластмасата и се накъсаха. Ходих да искам да ми ги сменят, но ми поискаха касова бележка, ама кой ти пази повече от 10 години. Аз видях новите как са направени и си направих и моите така.
Чела съм, че на Янтара мъжа е по-големичък, но да счупи леглото, явно самото легло е дефектно било.
Поне при нас ги заменят без проблеми.
Подобриха доста леглата, вдигнаха ги да може да се пъхат чекмеджета отдолу.

За скриновете, имаме 5-6 от различните видове, някои даже вече не се произвеждат, супер удобни и здрави. И при тях имаше проблем в началото, това ни беше първата покупка, на 80 см широките като напълниш чекмеджетата с по-тежки неща и долната дъска падаше. Следващите вече бяха със средна подпора на чекмеджетата. За тях съм си купила от кутиите Скуб и съм си организирала дрехите.
https://www.ikea.com/gb/en/products/small-storage-organisers/clo … lue-art-10323957/

Ако ти харесва серията Малм не се колебай, най-продаваната серия за спалня е.
Лесно се сглобява, поне за мен, но аз сама сглобих гардероб 4 крила, само мъжа ми помогна за вратите.

Наскоро в Англия даваха филм в няколко серии за Икеа. Не можете си представи какви изисквания имат за качество, за дизайн, за цена. Даваха , че за най-малкото петънце от чаша с вода върху мебел спират производството докато не минат всички тестове за качество, и това за една евтина серия беше.

Поне тук, в Бирмингам Икея е супер посещавана и непрекъснато хората купуват, говорим за средната класа, а в сравнение с други магазини никак не е евтина и цените не са "народни", както някои се изказват.

# 613
  • ENGLAND
Тази етажерка дали има шанс пак да я пуснат в наличност?

http://m.ikea.bg/garden/Garden-storage-and-covers/lacko-13135/20151837/

При нас я има, значи не е спряна, може би в момента не е налична.

# 614

Виола, дупката е 22 см., страничната табла е 16 см, надявам се съм разбрала кое точно меря, а при краката дъската е висока 38 см.
Да, креша е където оставят децата да ги гледат, а родителите си пазаруват спокойно, не можах да намеря точната дума на български.

lana76 ще ти отговоря тук.
Малм започнаха да го произвеждат 2002 години, а ние направихме първите покупки 2003. в Началото имаше доста неиздокусорени неща, но след време ги оправиха.
На нашето легло още на 3-я месец пострада средната греда, мъжа ми ме прескачаше за да легне, че тогава живеехме в едни кутийки и една вечер металната греда се счупи. Веднага ни я смениха и казаха, че вече няма да има проблеми. Е за толкова години не е мръднала. Миналата година вдигнахме гредата и подматрачните рамки на по-високото ниво и затегнахме болтовете, няма никакви проблеми. Подобриха и подматрачните рамки, бяха хванати с едни пластмасови джобове, от времето се износи пластмасата и се накъсаха. Ходих да искам да ми ги сменят, но ми поискаха касова бележка, ама кой ти пази повече от 10 години. Аз видях новите как са направени и си направих и моите така.
Чела съм, че на Янтара мъжа е по-големичък, но да счупи леглото, явно самото легло е дефектно било.
Поне при нас ги заменят без проблеми.
Подобриха доста леглата, вдигнаха ги да може да се пъхат чекмеджета отдолу.

За скриновете, имаме 5-6 от различните видове, някои даже вече не се произвеждат, супер удобни и здрави. И при тях имаше проблем в началото, това ни беше първата покупка, на 80 см широките като напълниш чекмеджетата с по-тежки неща и долната дъска падаше. Следващите вече бяха със средна подпора на чекмеджетата. За тях съм си купила от кутиите Скуб и съм си организирала дрехите.
https://www.ikea.com/gb/en/products/small-storage-organisers/clo … lue-art-10323957/

Ако ти харесва серията Малм не се колебай, най-продаваната серия за спалня е.
Лесно се сглобява, поне за мен, но аз сама сглобих гардероб 4 крила, само мъжа ми помогна за вратите.

Наскоро в Англия даваха филм в няколко серии за Икеа. Не можете си представи какви изисквания имат за качество, за дизайн, за цена. Даваха , че за най-малкото петънце от чаша с вода върху мебел спират производството докато не минат всички тестове за качество, и това за една евтина серия беше.

Поне тук, в Бирмингам Икея е супер посещавана и непрекъснато хората купуват, говорим за средната класа, а в сравнение с други магазини никак не е евтина и цените не са "народни", както някои се изказват.

Това за чашата с вода ме съмнява.Домът ни е обзаведен ат Икеа.Всички мебели са ни оттам.От Идеята в щатите,защото живеем там.От десетина години имаме едно бюро доста евтино от Икеята и се съсипа от чаша с вода.По принцип много внимавам с тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт