Искам да кажа ... (140) през ноември 2017

• 275 522
  • 5 596
  •   1
Отговори
# 90
Взе да ми писва вече. За какъв чеп ги дават тия гаранции, като никой не ги изпълнява и на никой не можеш да се оплачеш.
Този път "само" 400 лв на вятъра. За очила.
Имало гаранция, ама видиш ли тук има едно уточнение, за което сме забравили да ви кажем.
Гаранционната карта я получаваш след като вече си взел продукта и преди това никой няма и да ти каже за какво става на въпрос, щото няма ѝ да поръчаш иначе.
Майната им. Бясна съм.

# 91
  • София
То си е за ядосване.Защо да не можеш да се оплачеш?Грешката е тяхна,да видим дали следващия път ще забравят да кажат.Управител на оптиката,в която сте поръчали очилата,КЗП и т.н.Стига да ти се занимава.

# 92
Руми, за какво става дума?
Оплачи се в КЗП. Освен гаранцията, която те описват си има и стандартна по закон.

# 93
  • Варна
Денят е наполовина, а вече ме боли глава и съм скапана. Ега ти каръшкия четвъртък, всичко, ама всичко ми върви накриво от сутринта. Даже не ща да се оплаквам, че още повече се ядосвам и още повече ме заболява главата. Искам да се застрелям.

# 94
Реално аз не мога да докажа нищо.
Скрит текст:
Купуваме очила на мъжът ми, диоптрични. За първи път в нашето семейство се налага и хич не сме наясно.
Рецептата е от офталмолог, много добър специалист. В оптиката питахме изрично дали изпълняват готова рецепта и те ни увериха, че правят, дори имат гаранция ако първия месец окото не свикне да променят безплатно стъклата след контролния преглед при лекаря.
Така и стана, окото не свикна и се налага корекция на стъклото. Сега от оптиката казаха, че не е техен лекар и видиш ле ще сменят стъклата срещу скромната сума от 260лв.

Вярно в гаранцията пише, че смяната е само ако сме използвали техен лекар, но това не ни беше казано предварително, даже натъртиха, че не е проблем.

Аз не мога да се обърна към КЗП с довода "ама не знаех" и "те не ми казаха".
А самата гаранционна карта с това допълнение получихме чак след като бяха изработени очилата.
Ще ми е за урок. Поредния.

А с КЗП току-що приключих 10 месечна борба и въпреки, че там всичко беше изрядно подплатено с всички необходими документи, пак греда. Ама това е чара, че си останахме в България Mr. Green
Та пак да кажа, майната им.
И ще си пусна "I will survive" на Глория Гейнър  hahaha

# 95
Денят е наполовина, а вече ме боли глава и съм скапана. Ега ти каръшкия четвъртък, всичко, ама всичко ми върви накриво от сутринта. Даже не ща да се оплаквам, че още повече се ядосвам и още повече ме заболява главата. Искам да се застрелям.

Я горе главата, аз оживях след цял каръшки месец, ти не на един ден ще се даваш  Heart Eyes

Ужасно гадна ситуация, Руми. Аз в този случай гордо бих обявила оптиката  Mr. Green
Тъй де, няма само на мен да ми е зле, не съм шоп, ама кой каквото заслужил  Peace

# 96
  • някъде ... тук ...
Уф, Руми Sad

Нищо не сме измислили ни за празниците, ни за подаръци. Много бързо ми замина тази година, не съм готова сякаш за Коледа, че и за НГ...

# 97
Руми, аме те някои само като има кажеш за КЗП и веднага омекват. Не се предавай. А и тегли една, това да е, да сте здрави.
Аз пък съм ядосана на болница Токуда (както казва Рая да се знае).

# 98
Оправихме се с водомерите с малко закъснение, но не успяха да ми провалят киното следобед.

Плюсове на немските детски градини пред българските:
Скрит текст:
- има период на адаптация, различен за всяко дете, в който родителят ходи на градина с детето си, докато то свикне. Периодът може да е 2 дена, може и месец - всяко дете е различнно.
- децата са навън всеки ден по 2 часа минимум, във всяко време, всякакви температури, обикновено към детските градини има голям затревен двор с дървета, катерушки, пясъчник, помпа с вода
- минимум 2 пъти седмично има излизане и извън градината - на разходка, на покупки, на посещение някъде.
- има ден, в който децата сами приготвят обяда си - винаги нещо лесно, но питателно и вкусно. Също много се набляга на практически умения - коване на пирони с чук, рязане с трион, ползване на отверка, игла, боядисване и т.н.
- нищо не се прави насилствено - нито ядене, нито спане, нито каквото и да е. От децата се очаква да играят и да се забавляват. Само 6-годишните имат по 2 часа седмично игрови занимания с букви, числа, цветове и т.н.,  повечето деца ги намират са интересни и ги посещават с кеф.
- групите са смесени по възраст, но се внимава да има по няколко деца от всяка възрастова група.
- чете се всеки ден, пее се, свири се, но телевизори, двд-та и прочие няма в нито една детска градина. Абсолютно табу.
- свобода - децата сами решават с какво ще се занимават, стига да спазват основните правила в групата/градината.
- нулевата толерантност към насилието независимо от източника и посоката.

Минуси има, разбира се. Плюсовете ми се струват повече.

# 99
Руми, както е казала Суни, пробват те, така и ти ги пробвай. И искай направо връщане на очилата и парите, за да си намериш оптика, която работи по правилата.

Ще загубиш час-два, но може и да стане нещо.

Аз мисля, че съм урочасана Simple Smile. И този лап топ даде дефект. Бави ми отваряне на страници, а трябва да е като пушка и то снайпер. Губи картина и в понеделник пак ще трябва да се разправям.

Писна ми! Сега вече няма и от кой да взема за временно ползване.Не мога да повярвам, че лаптоп за почти 2000 долара се скапва за по-малко от няколко месеца.

Буквално го ползвам за ровене в нета и за някой друг документ и електронно банкиране, а е геймърски и би следвало да е мноУ здрав.

Дразни ме преинсталирането и бек ъпа, както и загубеното време.

# 100
  • София
Тъкмо влизам да питам за препоръки за оптика и прочетох Руми.  Thinking Поне ще имам предвид тяхната ситуация.
Та, моля ви препоръчайте ми оптика в София, където да поръчам прилични на вид и на добра цена очила за тиинейджър. На диването днес му изписаха такива. Много, много съм му ядосана. Милион пъти говорих за взирането в компа и телефона, ама кой да слуша майка си.  #Cussing out Сега това ще му е подаръка за РД!
Знам, че очилата не са болка за умиране, обаче въпросът е защо да си създаваме проблеми, които може и да ги нямаме, ако спазваме елементарна очна хигиена. Ама не, трябва постоянно да е някъде със забоден поглед! Поне книги да четеше, а то само електроника ooooh!

# 101
Аз не съм с него, но милия той излязъл пред оптиката, когато ми се обади.
После влязъл вътре и най-нахално им казал, че разговарял с КЗП-то.
Момичето взело очилата и гаранционната карта и му казало, че ще види какво може да направи hahaha
Уф, олекна ми. Поне една грижа по-малко.

Жълто цвете, оптиката е Джой (и още нещо имаше - две имена бяха). Имаше реклама тук във форума - безплатни рамки на стойността на стъклата. Оттам научих за тях. Просто да ги имаш предвид. Безмалко да си ги платим двойно Joy

# 102
Добър ден от мен!
Не съм чела амнайсет страници.
Записвам се в новата тема от Рожен.
След малко отивам да дишам родопски въздух.Хубав и слънчев ден Grinning

# 103
Жълто Цвете, преди учебната година карах децата на очен. Синът е перфектен, въпреки взирането в технологиите. Щерката е с лек диоптър, който само ще се следи на този етап.
Руми, опитай да върнеш очилата. И после оплакване при отказ. Аааа, вече сте се справили! Браво на ТМ!
Ванини, да. Оказа се, че имаме наследство от празника, за който не сме и подозирали.

# 104
  • София
Руми браво!Понякога споменаването на КЗП хваща "дикиш"?

Общи условия

Активация на акаунт