Лято, стисна ме гърлото като те чета, съжалявам че се чувстваш така. Сега тъкмо започва интересен и настиен със събития сезон в Прага, възползвай се. Започват коледните базари със сладки, вино и кестени. Много безплатни концерти по площади и катедрали, дори за 15-20 мин да можеш да послушаш с децата е разнообразие и нови впечатления.
Знам, че е понякога доста тежко и депресиращо да се местиш и то с деца, да нямаш среда ит.н. минала съм го и те усещам какво ти е. От моя опит мога да кажа, че най-успешните контакти в самото начало са били с съседи и майки от детските площадки. В началото със съседите просто се срещахме от вън да поиграят децата, после започнахме да каним децата да играят, за тях езикови бариери няма. Също погледни в местната библиотека дали организират четене за децата и ако има ходете. Говорете любезно и загрижено с детската градина и помолете детето да е по-близка за възраста си група. Няма да си помислят нищо лощо, нормално е да се говори и ще се опитат да ви помогнат при първа възможност. Разкажи им какво е споделило дето за рождения ден, че няма прители и мисля, те няма как да го знаят ако не им го кажете.
.

.
само се чудя кой от двамата им е по-суетен...ама ще си сложат няколко огледала ( големи) и ще са си ок