Искам да кажа ... (140) през ноември 2017

• 275 554
  • 5 596
  •   1
Отговори
# 105
ах колко е красива Прага през есента - любима Златна Прага.
Лято, стисна ме гърлото като те чета, съжалявам че се чувстваш така.  Сега тъкмо започва интересен и настиен със събития сезон в Прага, възползвай се. Започват коледните базари със сладки, вино и кестени. Много безплатни концерти по площади и катедрали, дори за 15-20 мин да можеш да послушаш с децата е разнообразие и нови впечатления.
Знам, че е понякога доста тежко и депресиращо да се местиш и то с деца, да нямаш среда ит.н. минала съм го и те усещам какво ти е. От моя опит мога да кажа, че най-успешните контакти в самото начало са били с съседи и майки от детските площадки. В началото със съседите просто се срещахме от вън да поиграят децата, после започнахме да каним децата да играят, за тях езикови бариери няма. Също погледни в местната библиотека дали организират четене за децата и ако има ходете. Говорете любезно и загрижено с детската градина и помолете детето да е по-близка за възраста си група. Няма да си помислят нищо лощо, нормално е да се говори и ще се опитат да ви помогнат при първа възможност. Разкажи им какво е споделило дето за рождения ден, че няма прители и мисля, те няма как да го знаят ако не им го кажете.

# 106
  • Sofia
Един час тичахме с младежа в гората. Всъщност той тича,аз къде тичах,къде скатавах  Mr. Green.Ам'че не е лошо и имаше доста тийнове  Shocked.Ама не тичаха,ами пушеха  Twisted Evil.
Коте,моят син ей как ме нагласи скоро.Говори с един другар,който го пита какво ще прави  и моят:"На кино ще ходя" и на въроса " С кого?", чувам:"Миииииии,сам" и се облещвам, щот ще ходим двамцата  Mr. Green.Ми,това е положението. Срам голям-на кино с мама. Викам му:'АлооооУ, аз ако имам такава прекрасна майка само ще се фукам"...ама не хвана дикиш  hahaha.

# 107
  • София
Жълто цвете, оптиката е Джой (и още нещо имаше - две имена бяха).
Джой Оптикс.  Peace
Имала съм сблъсък с тях заради нещо, което казаха, че няма проблем да се направи и когато платих и помолих да бъде направено, се оказа, че не може. Всъщност уж можело, но рискът от счупване на рамката си бил мой.

# 108
  • София
Поне тях да ги избягвам. Така ли да го разбирам?

В мола до нас има Оптикласа, Градн Оптикс и Вижън Експрес. Коя от тях препоръчвате?

# 109
  • София
Жълто цветенце, аз от там имам слънчеви очила с диоптри и са ми много любими. Въпрос на късмет. А и често правят разни промоции с големи отстъпки.

# 110
Руми, сега като ти е поминало, дали няма да си спомниш за две хиени и за крема, който те е спасил Simple Smile.

Давай го, докато още не съм се опетнистила съвсем.

Со, мисля, че при Лято проблема е непоправим. Тя не желае да се адаптира, в което няма нищо лошо. Прпблемът е, че и се налага.

Аз съм чергарка и навсякъде мога да живея. Просто за нейно добро е да свикне, ако ще и се налага. Бих и препоръчала да си даде сметка, че не и е толкова зле положението, защото не работи и има опции да си държи децата вкъщи. Много хора нямат този шанс, а може би ако си намери работа по-лесно ще се адаптира, но хората сме различни.

Помня и избора между Германия и Чехия, но си мисля, че на нея никъде няма да и е хубаво, защото си иска у дома. Трудно е това.

# 111
ООо, да! И аз чакам включване за тоя крем!

# 112
Жаки, спогодихме се  Wink само се чудя кой от двамата им е по-суетен...ама ще си сложат няколко огледала ( големи) и ще са си ок

Свет, той Калин е възпитаник на Монтесори школата, но майка му, чете ревщта и го сложи в пъблик скуул. Даваше детето сигнали, че се вика, че се използва неприличен език, ама майка му оправдаваше учителките....голяма грешка.

Лято, и аз да дам непоискан съвет. Търси, трябва да намериш место за детето си в неговата възрастова група. Аз не бих се съгласила да е с 2 години по-малки деца....това си е регрес. А ти дай шанс на Прага, от личен опит, живота ти ще е много по-лесен

Бивша съфорумка има оптика, бих опитала там.

На Коледа сме на ски с приятели, та там трябва да резервираме нещо. Или аз да приготвя, хем ще си работя, хем ще наглеждам манджите. Още не сме избрали подаръци, което ме подсеща, че трябва да пишем писмо на Санта и да изкарам малкият елф от тайната кутия. Иначе като изненада предколедно съм планирала пътуване с полар експрес. Миналата година имахме среща с авторът на книгата и Санта ни подари камбанката. От работа сме на каубойска кръчма с жива музика. Работя във фирма където коледните партита са с деца и е голямо забавление

# 113
И при нас така. Когато прочетох рекламата, и то тук в бг-мама се сетих кои са, защото точно месец преди това купихме от там много хубави слънчеви очила.
Не знам какво да кажа. Вече ще избирам откъдето и да е, да ми харесва, да ме устройва цената, пък ако си изпълняват гаранциите просто ще бъде бонус Mr. Green

пп: Оооо, крема, бях забравила. Тъкмо довечера ще ходя до парфюмерията и ще ги питам Blush

# 114
  • София
Аз пък съм саможива и любопитна. Била съм в много по-кофти ситуации от тази на Лято и мога да кажа, че се придържам към принципа: Няма начин да няма начин! Не че не съм мрънкала и не съм тропала с краче - Защо на мен?, но от това просто няма смисъл. Тъпо е животът да тече, а аз да му се сърдя. Прага пък може и да не е най-върховното място на света, но е едно доста добро място.
Ако аз бях някъде в цивилизацията и мъжът ми ме издържа и не се налага да работя, щях да намеря 100 неща, които да правя, вкл. и да уча езика. Обичам езиците.

# 115
Джен, скицо. Grinning

Аз не бих могла да живея навсякъде. Така си мисля, все пак не ми се е налагало да вземам такова решение.

# 116

Ако аз бях някъде в цивилизацията и мъжът ми ме издържа и не се налага да работя, щях да намеря 100 неща, които да правя, вкл. и да уча езика. Обичам езиците.

Нали, ама едва ли щях да уча  Mr. Green Аз пък, каръка, не стига, че съм се родила и останала в малък провинциален град, ами и работя на село....ужас нЕкакъв  Crazy
Лято, искам да кажа, че има и по- зле от теб  Heart Eyes

Тази Прага откога сме я планирали с компанията и като заговорим все за теб се сещам  Wink

# 117
Лято, извинявай! Не исках да повличам карак и да отприщя състезание кой от кого е по-зле.  Хората сме различни, реагираме различно, така се и адаптраме, комуникирамне, усещаме и живеем. Няма универсално правило или работеща теория. 

# 118
Прага е прекрасен град с много възможности. Както са и повечето големи градове. Хората сме слонни, обаче да виждаме само негативите.
Много е трудно да балансираш между кариерата на половинката си, семейството и собственото ти развитие.

# 119
  • постоянно
И аз съм от типа  " номад " и лесно се адаптирам  на нови места стига да съм с любимите хора. А Прага колкото е и красива и езика се разбира  ще ми е още по- добре .
Но хора сме различни , надявам се Лято да намери някакъв баланс или решение на проблема.

За градините - тези извън БГ имат много позитиви , но и доста негативи- в повечето случаи като база са по-малки, не всички имат опции за топла храна , а да не говорим за това колко струват - Примерно в Англия за пълен работен ден са над £35/ден . Значи ако работиш ниско квалифициран труд като работник във фабрика и ти плащат мин £7.50/час ( преди данъци )  смятайте каква порция от дневната ти заработка ще само градината.
Безплатни градини -няма . Безплатни часове - 3 часа на ден след 3 година , училище -от 4.

Общи условия

Активация на акаунт