По-бърз растеж на косата - тема 9

• 118 082
  • 774
  •   1
Отговори
# 300
  • Стара Загора
Dancer ,а как точно си го приготви и нанесе само в корените ли или по цялата дължина....после стандартно ли си го отми с ш+б/м ....благодаря ти ....

# 301
И аз днес си правих маската с ленено семе, бадемово мляко и зехтин. Нанесих само по дължините, защото корените днес си ги боядисвах. Косата стана много мекичка. Другата седмица ще сложа и в корените.
Използвам много неща- ампули Ревалид, гел Давинес, кокосово масло и др. в корена и косата ми започна да расте 2пъти по-бързо. Преди се боядисвах на 1 месец, сега за 2 седмици пораства почти сантиметър.
Очаквам и серума на Андреа от Алиекспрес

# 302
Аз днес също се отчетох с маска.Направих си HOT с кокосово масло,тривитаминол,синапено масло и след малко ще се къпя.
От няколко дни търся джинджифил по нашите магазини,но намерих единствено в пакетче под формата на прах.Лененото семе ще получи шанс да ме впечатли най-вероятно във вторник.

Така,девочки, отчет за днес.
Както споменах,в 16:30 вече бях приключила с нанасянето на мАслена маска + масаж.Сложих си найлонче и кашмира.След три часа вече ми беше много топло,затова свалих шала и найлона и се омотах с обикновен памучен шал.Към 21ч. махнах памучния шал,сложих си масло от сладък бадем на скалпа и пак масажирах.Отново увих с памучния шал.Почистих си лицето и си направих маска на лицето.Седях до 22ч и малко.В банята отмих маската с Епруваж Фортифаинг и съвсем малко Дермокан.Не повече от половин чаена лъжичка.

Измих двукратно.След това нанесох малко от лилавата маска на Вивре натурел.

Това беше от мен за днес.Косата ми е чиста,мека,лъскава и подхранена.Още малко процедури и ще мога да си легна най-накрая.

Последна редакция: вт, 22 май 2018, 14:10 от bubanka

# 303
Dancer ,а как точно си го приготви и нанесе само в корените ли или по цялата дължина....после стандартно ли си го отми с ш+б/м ....благодаря ти ....
Сварих 1,5 супена лъжица ленено семе в 300 мл. вода за около 8-9 мин. веднага си го прецедих в друг съд,сложих на корените и съвсем леко по дължините.Не съм го отмивала.Сместа ми стана определено по-рядка от гел,затова си мисля,че следващият път трябва да го задържа малко повече от 8-9 мин...може би 12мин.
Не се усеща по косата и не омазнява...поне на моята,а тя е доста суха

# 304
Момичета, сутринта рано си правих отново маската с ленено семе. Беше ми останало от неделя и не съм правила ново. Сложих и в корените този път. Не знам дали е за бърз растеж, косопад и др. но косата ми и двата пъти стана страхотна.
Ще си я правя 1 път седмично 1 месец. А второто ми миене в седмицата ще е друга маска.

# 305
Аз пък днес съм на реконструктор.Нещо не ми се седи с маска днес,нямам настроение.Може би утре или в петък.В петък най-вероятно ще правя НОТ с кокосово масло или бленд.

# 306
Аз не седя много с маските час-два.
Само с кокосово масло понякога спя.

# 307
  • Пловдив
Момичета, сутринта рано си правих отново маската с ленено семе. Беше ми останало от неделя и не съм правила ново. Сложих и в корените този път. Не знам дали е за бърз растеж, косопад и др. но косата ми и двата пъти стана страхотна.
Ще си я правя 1 път седмично 1 месец. А второто ми миене в седмицата ще е друга маска.
Моля те, да споделиш състава и начина на ползване.
Предварително благодаря.

# 308
Здравейте, бих искала да попитам дали някой е ползвал шампоана, балсама или маската на HairJazz и дали има някакъв ефект, понеже никъде не намирам мнения Sad

# 309
miraluba,
Леноното семе правих като гледах клипчета-2 и половина чаши вода и половин чаша ленено семе. Постоянно се бърка около 12 минутки. Другите съставки са ядково мляко (първия път бадемово, сега орехово-домашни) и зехтин. Намазвам и свивам на кок.
Тази пропорция на лененото семе стана адски голямо количество. Другия път ще сложа много по- малко.

# 310
  • Пловдив
Аз като леко неразбрала, това бъркане на котлон ли се прави или просто така?
Отцежда ли се после лененото семе?
От ядковото мляко и зехтина какво количество се слага?
Колко време се стои с маската?

# 311
Да, на котлон се бърка. Писле се прецежда.
Ядковото мляко за моята коса, дълга е до средата на гърба/малко над кръста слагам 4 супени лъжици и 3-4 лъжици зехтин.
Лененото масло на пропорциите горе ми излезе към 400 мл. На една масла слагам около 100 мл.
Тоест досега съм използвала 200 мл. - по 100 днес и неделя. Другото ще го изхвърля и следващив път ще направя нова доза.
Лично аз седя по около час.
Това е за моята коса и съставкитее са съобразени с нейната гъстота и дължина.

# 312
За това ленено семе - аз го направих с онези цедки големите, за леща или други варива са, не за чай. Та семето си седи в цедката, аз разбърквам там и местя цедката насам-натам из съдчето. Супер чисто и не се налага прецеждане някакво. Но купих едно тъмно семе и желето стана кафяво и малко ми матира русия цвят.
Та сега съм купила от светлото и пак ще пробвам, въпреки че ми се стори много протеинова тая маска, въпреки маслата в нея.

# 313
  • Пловдив
Благодаря ти, Ягодке  Heart Eyes

# 314
Хорааа, хелоу! Имам изненада. Само теи пъти правих маска, не намерих време. Главоблъскам се каква фирма да взема да смени изцяло дограмата. Че ми порасна косата 5 мм и повече искам да се похваля. Да разцелувам тея маски. Направо стърчи новата коса.

Общи условия

Активация на акаунт