По-бърз растеж на косата - тема 9

• 117 335
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
Ама ако после в понеделник мириша на колегите, ти ще си вновна. Че и сега в жегите държим затворено заради климатика - чудо ще е ако се размириша. Ама ще рискувам, не мо'а се удържа..

# 586
След измиване, маски и финиши косата няма да мирише от маслото от чесън. Ако те завали обаче дъжд, не гарантирам Laughing

# 587
Нямаме дъжд ние тук, ама такава влажност на въздуха в живота си не съм виждала - мъгла като в Тайландски филм е, на 35 градуса и не можеш да дишаш.
Миналата седмица слагах масло от розмарин, то си мирише стабилно, но след всичките афтър неща не се усеща. Дано и с чесновото е така.

# 588
според мен с такава влажност на въздуха би се усещала доста миризмата на чесън, сподели после.
Аз престанах да се вманячавам по неща за мазане по скалпа уж за растеж, и залагам повече на грижа за дължините, превенция на цъфтежа и накъсването Simple Smile
Това съм постигнала до сега

# 589
Поздравления, Amisuy!

Много хубава коса и дълга при това!

# 590
Страхотна коса,  Амису!  Това е и моята стратегия в момента.  Имам чувството,  че от диетата последния месец ми се забави растежа. В този смисъл акоискаме бърз растеж висок прием на белтъчини,  полезни мазнини и богати на витамини и минерали въглехидрати са още по-важни от мазила. С този глад,  на който съм се подложила и ниския прием на белтъци в сравнение с преди диетата. ... Никой шампоан няма да ми помогне.  Примирявам се с 1 см растеж месечно докато постигна заветните килца,  залагам на превенция на цъфтежа.  :Д

Т. Е.  С този пример искам да кажа: храните ли се оптимално за растеж на косата?? Това е по-важно от конския шампоан. 

# 591
Аз строги диети не спазвам, витамините засилих напоследък, малко тренировките трябва да засиля също.
Но при къдрушите да се достигне сериозна дължина е трууууудно.  Бананадана, доколкото разбрах, ти си с къдрава коса?

# 592
Да,  дължината е по-бавно удоволствие при момичетата с къдрави коси.  Иначе...  С къдрици съм,  да,  но съм микс от 2c-3a,  ако си запозната със скалата.  :Д демек в горната част на косата ми е по-скоро права и чак 10 см от корена започват вълни,  които накрая свършват като къдрици. Микс от къдрици и вълни,  които са  отчасти с голям диаметър.  Нещо като навита на маша коса, само че по-ситно в края. Затова и не ми е чаак толкова трудно колкото на някой с афро къдрици,  но пък пак си чакам двойно за 2 см визуален растеж :Д

При мен дължината напоследък върви,  колкото по-дълга е,  толкова по-хубаво падат къдриците,  по-големи стават-това поне на мен ми харесва .2-3 см под бюста е в момента,  но има да си чакам за следващите 10-на см...  :Д

# 593
  • Велико Търново
bubanka, много добра идея за протеинов балсам след кокосовата маска/аз нанасям само по дължините, защото те са ми проблем/, имам един Денсифик от сума ти време, ще му намеря по този начин приложение.
Иначе, аз също от години разреждам шампоана - слагам в ръката малко количество и оставям от косата ми да се стече вода/мия с наведена надолу глава/.

# 594
И аз отдавна го знам това с разреждането. И,че не се нанася директно шампоан на скалпа. Практикувам го и на мен и на дъщеря ми.
Моята коса е много дълга,но поне още 7 см са ми нужни до кръста искам да стане. Обаче явно пак ще режа и ще поддържам краища,защото цъфти. Ще подрязвам всеки месец по 1 см 2 и то файда, като така никога няма да ми порастне.

# 595
И аз отдавна го знам това с разреждането. И,че не се нанася директно шампоан на скалпа. Практикувам го и на мен и на дъщеря ми.
Моята коса е много дълга,но поне още 7 см са ми нужни до кръста искам да стане. Обаче явно пак ще режа и ще поддържам краища,защото цъфти. Ще подрязвам всеки месец по 1 см 2 и то файда, като така никога няма да ми порастне.

Еха супер дължина!  Добре правиш с подрязването, ама ако разредиш рязанията на всеки 2 месеца и то само по макс см мисля,  че ще стане. 

# 596
Аз режа и на повече, обаче явно ще трябва да съкратя или да престана да боядисвам цялата коса. А тъй като гоня черевен цвят,знаете той е капризен и лесно избледнява и си трябва боя често за да се поддържа хубав цвят. Иначе аз не я изправям,много рядко я правя нещо,ползвам финиши и маски всякакви. Затова съм убедена, че краищата са такива от боята. Косата ми не цъфтеше единствено на черта и когато не я боядисвах.

# 597
  • София
Здравейте, записвам се в борбата за дълга коса. Smile След едно омбре и един брутален стресов косопад миналото лято, косата ми беше в окаяно състояние. Изравних цвета, подмених продуктите, спрях пресата и към момента си е върнала нормалния за нея обем/гъстота, но дължините ми не мърдат. Преди косата ми растеше сравнително бързо и от дължина над рамото стигаше под плешките за година и половина. Сега през последната година сякаш не е мръднала и см. Sad Бях чела, че след косопад косата се възстяновява и разликата в посока гъстота, а не дължина, но не знам дали е така.
Искам да попитам: разреждате шампоана в шепата преди да сложите на косата или в бутилката? Това винаги ли го правите или само след маска с кокосово масло?

# 598
Аз разреждам в шепа. Бубанка вече сподели,че в шишето.😊

# 599
  • Варна
 Това с разредения шампоан го правя...и аз не знам от кога. Разреждам го в чашка предварително. Струва ми се лоша идея да разреждам шампоан в шишето.  Не ползвам само един  Laughing и съответно има опция да ги съсипя. Единствените шампоани,които не разреждам са Анаген и Стамиген на Напура,но те са терапевтични и се нанасят на суха коса.

Общи условия

Активация на акаунт