По-бърз растеж на косата - тема 9

• 117 335
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
NoshtenYastreb, сокът от джинджър почти не пари, маслото от канела малко пари, но само за минута-две. Опитай да си направиш сок - аз рендосвам на домакинското ренде малко от корена и изстисквам с ръце, после с пипета слагам на скалпа.

# 571
  • София
Винаги съм си чудила, защо е нужно при наличие на тооолкова богато разнообразие от човешки шампоани, специално за растеж, човек да се къпе с шампоан за коне и кучета?

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 13:36 от Chloé

# 572
С тези загряващи трябва много да се внимава. За моето петно в косата дерматоложката изрично забрани джиндифил, ракия и т.н Има шанс да изгорят луковицата и никога да не поникне косъм. На мен ми помогна масло от чесън.

# 573
И аз това се чудя. Зимата си купих шампоан Дермокан, от който ползвах около 1/3 чаена лъжичка. Не е моето нещо. Къпем котарака с него и козината му е страхотна, мека, лъскава и пухкава, но за човешка коса е ужас.

# 574
Винаги съм си чудила, защо е нужно при наличие на тооолкова богато разнообразие от човешки шампоани, специално за растеж, човек да се къпе с шампоан за коне и кучета?
Според мен /говоря за себе си/ ДА, аз имам нужда. Понеже косата ми от стрес започна да пада, както и заради хормонални проблеми преди операцията. Дори си бях взела хапчета против косопад, но ги пиех само месец, защото се случи “инцидента” и не успях да разбера дали има ефект от тях. Честно казано ди правих единствено маската с тривитаминол и то на месеца веднъж. И имаше ефект! Simple Smile

# 575
Чесънът е чудотворен просто, съгласна съм с Ел. Мирише, но прави чудеса.

# 576
Чела съм, че е хубаво да се втрие чесън в кожата, но наистина много мирише. Вече 2-ри ден си ходя с мирис на чесън.... FlushedПодариха ми шампоан и балсам с чесън и въобще не миришат, но все още за резултати не мога да кажа, тъй като само веднъж съм ги използвала.

# 577
Намерих масло от чесън - дали ще действа добре? Иначе ми е много миризлив тоя чесън, не че съм мирисала това масло - то е запечатано.
Ама какви ли не масла изпомазах, какви ли не кремове и балсами Smile

# 578
  • Somewhere far away
аз онзи ден се наклепах с кокосово масло, е явно съм прекалила защото още не може да се отмие и косата на места седи мазна!  направо ужас. как точно процедирате вие като го слагате? 

# 579
аз онзи ден се наклепах с кокосово масло, е явно съм прекалила защото още не може да се отмие и косата на места седи мазна!  направо ужас. как точно процедирате вие като го слагате? 

Аз преди много го мацах, сега вече не много. Като мия заливам дълго, дълго с хладка вода и се опитвам механично да махна повечето масло, после нансям шампоан, 2 пъти това, като се съсредоточавам в скалпа главно. После маски, балсами и финиши.

# 580
Маслото от чесън не мирише толкова като изсъхне на скалпа, не е като скилидката 😂😂 или може би, свикнах и не го усещах 😂 аз мажех всяка вечер. Много бързо се покри петното. А какво ли не опитах преди това 😭

# 581
Маслото от чесън не мирише толкова като изсъхне на скалпа, не е като скилидката 😂😂 или може би, свикнах и не го усещах 😂 аз мажех всяка вечер. Много бързо се покри петното. А какво ли не опитах преди това 😭

Е, Ел83, защо така Joy Сега и това масло ще купувам и мацам. Аз целя дължина уж.

# 582
след кокосова маска първо си измивам дължините с балсам(без корените) , а след това както обикновено - слагам шампоан на скалпа - 2 пъти и отново балсам/маска на дължините Simple Smile
така никога не съм имала проблем с отмиването на кокоса

# 583
след маската с кокосово масло слагам силно протеинов балсам за 10-15 минути
после мия веднъж /или ако има нужда два пъти/ с ш-н, който е добре разреден с вода - не с цел да икономисам продукт, просто така прочетох тук във форума и откакто го спазвам, косата ми е в много по-добро състояние
преди слагаш шепа ш-н директно, но все не бях доволна от измиването
сега количеството ш-н е същото, но резултатът е много по-задоволяващ

# 584

Е, Ел83, защо така Joy Сега и това масло ще купувам и мацам. Аз целя дължина уж.
Ми да де, да растеж го дават 😂 може да се добавя и в други маски с масла.

Общи условия

Активация на акаунт