По-бърз растеж на косата - тема 9

• 117 305
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
Ааа, те в бебешките теми и Бочко не го долюбват Joy
Няма нищо лошо в ревютата на продукти, ако са направени по начин, по който трябва.

# 646
  • Sofia, Bulgaria
AraBesqUe, като гледам все още си е по салоните продажбата на Davines http://www.davines.bg/bg/информация-Къде-да-купя-6.html

# 647
Напротив, по-скоро съфорумките са по скъпата козметика, да не говорим, че в съседнаа тема се обсъждаха и кремове за по 1000лв...По-скоро е как от скъпата да се мине на Бочко....

# 648
  • София
Да споделя аз пък какво си причиних. Покрай отзивите за маската с горчица се амбицирах да си правя маски, които стимулират растежа. Имах лавандулово масло, смесих зехтин и лавандула, не си правя за първи път маслена маска, не съм 'боса' в етеричните масла. Обаче! си предизвиках косопад, направо ми се реве. Още като отмивах маската ми направи впечатление, че падат повечко косми, предвид, че преди това се бях сресала старателно, но реших, че е от масажа, втриването на маслата. Но след няколко дни определено вече си ми капеше косата. Започнах витамини за коса и слава Богу почти спря или може би вече в рамките на нормалното, но косата ми е по-тънка от преди! Винаги съм имала гъста, буйна и издържлива коса, според мъжа ми не е отъняла, има си вид и обем, но аз си я усещам по-крехка и направо ми се реве, като знам, че и сама си го причиних. Та, имайте едно наум! Явно при маските за коса правилото капка етерично масло на 1мл базово е мноооого! А докато стоях с маската не ми е нито парело, щипело или нещо такова на скалпа.

# 649
  • София
Аня, може би е бил период в който косата се "сменя".  Може да е и от силното слънце. Косата ти ще се възстанови, но трябва време. Успех!

# 650
  • София
И аз си го мислих, миналата година септември-октомври борих един косопад, но не беше така внезапен и силен и много странно сега съвпадна пък точно след маската с лавандула.
И ме е яд, тъкмо наскоро си мислех, че сега много си харесвам косата, че пак си възстанови хубавите къдрици, изравних си цвета (най-сетне!) и си казвам, сега ще подхраня едни дъъълги дължини.

# 651
  • София
Забелязала съм, че при мен се получава есенен косопад почти всяка година.

Аня, поред мен маска с жълтък и бадемово масло, може и мед да се добави няма да ти навреди. Бадемовото масло стимулира растежа и подхранва.
Но, ти си знаеш най=добре. В момента сякаш се поуплашена от косопада.

# 652
Звучи много странно, вместо положителен ефект, косопад. Sad Дано се оправи бързо. Дали е от лавандуловото масло?

# 653
  • София
Аз, че се  уплаших, си е точно така! Ама то си беше стряскащо, някак много изведнъж тръгна и по много коса да пада.
Мед също мислих снощи да си сложа, но се сетих, че той доста лепне и пада едно немалко скубане, докато се нанася, та се отказах от него.

Според мен прекалих с концентрацията на лавандуловото масло, явно трябваше само 4-5 капки да сложа. Също и стоях на двора (бяхме на вилата), пък нали за етеричните масла пише, че са фототоксични, не трябва да се излагаме на слънце директно. Странното е, че нито ми щипеше или пареше, никакъв дискомфорт на скалпа (а знам как щипе блондор, например, преди години се изсветлявах с такъв).

М/у другото се сещам, в блога на Полина ли се казваше, тук беше постнат линка във връзка с маската с горчица - та тя там това пише, че има опастност от същата маска за растеж да окапе косата. Сега естествено не смея да я пробвам.
И се сещам, че като студентка си правех редовно маска с газ, мас, оцет, жълтък, мед; беше супер на косата, но веднъж започна да ми капе - явно прекалих тогава с честотата на маската. На една състудентка направо нова коса й никнеше от маските с газ. Та и след скорошната ми случка, се убеждавам, че явно въпросът е в концентрацията. Скоро не бих си сложила етерично масло или нещо загряващо/стимулиращо (като газ, ракия, горцича и подобни) на главата. Grinning

# 654
  • София
Ако меда е захаросан или доста гъст, се разтопява на парна баня с по-ниска температура на загряване. Важното е бавно да се разтопи. И след това може да се ползва за косата.

# 655
  • София
Да, знам, на водна баня, правила съм. Simple Smile Но самата смес лепне доста и скубе.

# 656
Аз и преди писах, че дерматоложка ме предупреди да внимавам с тези маски. Ако е много загряваща има риск да изгори косменият фоликул и никога повече да не порасне косъм.
Спрях ги тогава напълно и косопада също спря. От време на време си мажа дължините с кокосово и рициново и това е.

# 657
Ако нанасяте само мед - лепне, но ако смесите с нещо друго не е така. Медът веднага променя консистенцията си при смесване - с масла, малко купешка маска, жълтък, каквото и да е.

# 658
  • София
Маската с горчица не може да се държи 2 часа. Минимум30, евентуално 40 минути, защото започва много да раи, направо изгаря.

# 659
Ползвате ли редовно рициново масло?
Аз го позабравих,но смятам да го започна по-редовно (в смесица с друго ет.масло).

Общи условия

Активация на акаунт