По-бърз растеж на косата - тема 9

• 117 308
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
Аз ползвах същата хининова вода, пръсках се всяка вечер. Забелязала съм, че трябва да внимавам и да пръскам само в корените, дължините ми се изсушават от нея. Стимуланта на Икаров го имам, само веднъж го ползвах и също ми изсуши косата, а и мирише ужасно.
За растежа на косата е важно да се масажира скалпа, за да се подобри кръвообръщението.
Аз съм си взела комбинирани витамини за коса, кожа, нокти и стави. Често ползвам и шампоани със хинин, бира или хума.
Косата ми беше до кръста, но след едно омбре връхчетата много се изсушиха и сега е с 10-15 см по-къса.

# 631
Да и аз забравих да кажа
Пръскат се само корените
Извинявам се

# 632
Здравейте , искам да ми дадете съвет. Какви маски за коса  си правите за растеж? От кои сте доволни  и  кой препоръчвате.Колко пъти в седмицата и по колко време  трябва да стойте с  маската
Не ти препоръчвам да използваш банан,особено ако косата ти е с дължина под раменете,защото няма измиване!Аз  около месец си правих маска с канела,мед,яйце,чесън и понякога кисело мляко.Слагах само в корените.Направих месец почивка и после още един месец слагах.Коста ми порасна доста и се посгъсти,бях много доволна от резултата.Сега от годината не съм правила и мисля пак да започна.Стои се със сместа около час/час и половина.Забравих да кажа и,че става супер мекичка и лъскава.

# 633
Здравейте , искам да ми дадете съвет. Какви маски за коса  си правите за растеж? От кои сте доволни  и  кой препоръчвате.Колко пъти в седмицата и по колко време  трябва да стойте с  маската
Не ти препоръчвам да използваш банан,особено ако косата ти е с дължина под раменете,защото няма измиване!Аз  около месец си правих маска с канела,мед,яйце,чесън и понякога кисело мляко.Слагах само в корените.Направих месец почивка и после още един месец слагах.Коста ми порасна доста и се посгъсти,бях много доволна от резултата.Сега от годината не съм правила и мисля пак да започна.Стои се със сместа около час/час и половина.Забравих да кажа и,че става супер мекичка и лъскава.
Моята е дълга , не съм пробвала с банан и все си мисля , че няма да се отмие. Явно съм права :д

# 634
Не агитирам никого за маската с банан. Косата ми е доста дълга и къдрава - под закопчалката на сутиена е и нямам проблем с измиването на банан, но трябва да е на каша - с блендер или нещо подобно.
Чесънът нямам на идея как би мирисал в тия жеги като се запотиш, само това ме отказва от него, иначе си е класика за растеж.
Канелата на прах много изсушава, сега започнах да слагам в някои лосиони от магазина канелено масло няколко капки - загрява скалпа, мирише приятно.

# 635
Канелата на прах много изсушава, сега започнах да слагам в някои лосиони от магазина канелено масло няколко капки - загрява скалпа, мирише приятно.
Да,забравих да кажа,че моята коса много бързо се омазнява,а канелата тогава много ми помогна.
Аз заради чесъна я правих само вечер и после измивах старателно.
Аз колкото и да разбивах банана на каша пак оставаха парчета,а и за 2 часа стоене започваше да изсъхва и да се залепва.

# 636
Да,забравих да кажа,че моята коса много бързо се омазнява,а канелата тогава много ми помогна.
Аз заради чесъна я правих само вечер и после измивах старателно.
Аз колкото и да разбивах банана на каша пак оставаха парчета,а и за 2 часа стоене започваше да изсъхва и да се залепва.

Е, щом си доволна така, супер. Flowers Hibiscus

# 637
Здравейте, отдавна следя темата, но досега не съм споделяла мнения 😄
Та, моят опит с косата е следният: Винаги съм имала дълга/много дълга коса. За щастие имам гена ( вероятно) за такава дължина (около и малко под кръста). Обаче като станах 8-9 клас и се започна тийнейджърското изправяне/сушене/къдрене и пр. Понякога и в комбинация от всичко. Косата ми е чуплива, суха (мия я веднъж седмично и не, не изглежда като да капе олио от нея. Просто почти не се омазнява) и досега беше и хвърчаща навсякъде, което пък налагаше постоянното топлинно стилизиране. От около година и половина я оставих и не я изправях или сушах изобщо. Разлика естествено имаше, но дължините надолу си бяха сухи и нацъфтели. Подрязвах я и се беше стабилизирала. До април тази година, когато разбрах, че имам...въшки😦. Ама много. Заразила съм се от децата, с които работя...И понеже като дете никога не съм имала, много късно разбрах. Та представете си коса до кръста, суха и чуплива, с въшки. Ужасно беше. Мислех си, че никога няма да се махнат... Мазах се с лосиони, с газ-мас-оцет, но ми беше сложно с дълга коса.  Отрязах я до малко над раменете. Естествено ми се дорева, но това беше положението. Месец и половина се лекувах, въшките явно са били в доста напреднало развитие.
Като се убедих, че въшки вече нямам, се заех да си подхранвам косата, за да дръпне пак. Обаче вниманието ми беше само в дължината, която е далече от тази, която искам😣  Преди две-три седмици ми направи впечатление, че косата ми изглежда по-плътна, тежка и някак освежена. Абе направо "жива". Много й се радвам. Все едно не е моята коса. И това е от маските само.
Какви използвам- домашни "бъркочи" с каквото имам. Или маслени, или с яйце. С маслените (стимулант за коса "Икаров", зехтин, една комбинация на масла на Евтерпа /не знам как се води, кремче представлява с кокосово масло и разни други-разтопявам го на водна баня и си слагам към маската течно/. С тази маска седя колкото часове я изтърпя. Мия два пъти с шампоан след нея. Ползвам Жен-шен и хинин на Милва и един за подхранване на Ив Роше. Балсам не слагам, няма реална нужда. Като поизсъхне косата, пръскам хининова вода. С яйцето ( в комбинация със зехтин) седя 30-40 мин. Измивам с хладка вода. И май е това. Изненадана съм, че нямам нито един цъфнал косъм. На дължина расте- от май досега е дръпнала сигурно 5-6 см. Не знам колко точно, но имам снимки с изправена коса- едвам достигаща раменете, в момента пада под тях в естествено състояние. Имам опит с растежа преди няколко години- пак от раменете стигна до кръста за няма 2 години.
Целта на поста не е да се хваля колко бързо ми расте косата, а само да потвърдя казаното и преди- грижите за косата се отблагодаряват, при това много бързо. Иска ми се да я видя дълга и в сегашното й много добро състояние. Решила съм все пак да пробвам Тривитаминола, но по-строга схема. Ще видим дали ще има някакъв резултат. Ще пиша пак 😊 Надявам се да съм била полезна на някого.

# 638
С една моя приятелка попаднахме на реклама за ампули за коса с плацента или нещо такова. Тя си ги поръча.. аз още се двоумя.. но след месец и половина тя е супер доволна, показа ми кичур от косата си в предната част на главата, където е бебешката коса, който беше станал към 10 см. Тя твърди, че е от ампулите, каза че косата й расте със страшна скорост. Аз мисля да опитам с маски с конски витамини и рициново масло.. макар, че моята приятелка, която е вманиачена по косата си, е пробвала и такива маски и каза, че ампулите са по-ефикасни.

# 639
  • София
Еа, на коя фирма/марка са тези ампули?

# 640
А преди това колко см е бил кичурът?Надали за месец и половина е станал 10 см, като се има предвид, че косата расте с 1-1,5 см на месец.

# 641
Valquer Hair Lotion .. 12 ампули пристигат в опаковка.. приятелката ми страдаше от косопад, от гъста красива коса, й остана половината. Та тези ампули ги дават основно за сгъстяване и премахване на плешивостта - и при мъже, и жени. Но се оказа, че от това расте и коса. Въпросният кичур преди месец и половина го е нямало. Моята приятелка каза, че тази коса й е поникнала, като ми показа и други плешиви места около горната част на главата, където й никне коса, където преди беше гладка съвсем. И това резултат след първата опаковка. Не знам.. самата аз останах удивена как така ще порасте косата толкова.. тя цялата коса й беше станала по- дълга, но някак неравно дълга. Тя каза, че старата изтощена окапва и си никне съвсем нова на нейно място.

# 642
Вероятно греша, но това ми звучи като нелепа реклама Grinning

Извън контекста - Давинес още ли се продават само на определени места или са ги върнали в аптеките?

# 643
Вероятно греша, но това ми звучи като нелепа реклама Grinning

Извън контекста - Давинес още ли се продават само на определени места или са ги върнали в аптеките?
Абсолютна реклама! Само като им видя сайтчето.... http://www.valquer.eu/

# 644
Съжалявам, че така приемате нещата, но дано да съм дала полезна обратна връзка за добър продукт. Това е нормално в цял свят, целия youtube е пълен с продуктови ревюта, за това го има има всеки форум.
но само в бг-мама всичко е анатема.. което не е Бочко 😄 Няма нищо, живи и здрави.

Ще продължа да ви следя 🎊.. мълчаливо
И дано така съм по- полезна.

Общи условия

Активация на акаунт