По-бърз растеж на косата - тема 9

• 118 082
  • 774
  •   1
Отговори
# 330
Добър ден!
Записвам се в темичката Simple Smile
Косата ми е дълга до гърдите и спира да расте до там.Иска ми се да имам дълга коса,каквато имах преди 10 години(но тогава попаднах на ужасна фризьорка,която без аз да искам ми е скъси до раменете и от тогава когато стигне до гърдите растежа и спира.Расте максимум по 1 см. на месец.
Ще се радвам да споделите нещо за бърз растеж,дори и да расте като луда след това няма никакъв проблем,ахах.
От какво сте най доволни?

# 331
Всяка коса си има своя максимален предел на растене и щом го достигне - спира да расте. Аз и майка ми сме били винаги с коса под раменете и това е. Грижила съм се за нея страшно много, не съм прекалявала с подстригването (2-3 пъти годишно само връхчетата) и не ми цъфти. Да, може да направим косата си по-здрава и лъскава, но няма как да я накараме да порасте до дупето, освен ако нямаш гена за това. ☺

# 332
Това с растенето смятам, че е както казва juj96 - може би е ген. Освен това коса до дупето  не е много красива гледка, до кръста или малко по-надолу е ОК. Вчера видях едно момиче с коса до под дупето - малко луда работа изглежда. А за къдрава коса и до кръста май е много, че става несъразмерна работа.

# 333
Това с косата до дупето го дадох като пример само. И аз не харесвам прекалено дълга коса. До средата на гърба за мен е идеално, но за съжаление аз нямам гена дори и за това. 😐
Сега видях, че galinaaa09 е имала дълга коса преди време. Значи със сигурност може пак да има! Наблегни на здравословното хранене и я щади максимално. Simple Smile

# 334
Това с косата до дупето го дадох като пример само. И аз не харесвам прекалено дълга коса. До средата на гърба за мен е идеално, но за съжаление аз нямам гена дори и за това. 😐

Терапии и ампули за растеж слагала ли си по скалпа? Съчетано с грижа за дължините.

# 335
Да. Всичко възможно съм си слагала на главата. 😁 Примирила съм се вече, че ще  си остана с тази дължина.

# 336
Моята коса преди също растеше доста бавно, но фризьорката ми ме посъветва поне веднъж седмично да я обливам със отвара от смрадлика или лайка в комбинация с коприва или корен от коприва. Определено има огромен ефект и всичките ми бебешки коси които обикновено се появяват всяка пролет и хвърчат навсякъде израснаха до там че да мога да ги хвана в опашката и то за не повече от месец. Наскоро разбрах и за конския шампоан и мои близки са безкрайно доволни от него и мисля и това да експериментирам. Надявам се да съм била полезна

# 337
a.p.., благодаря за идеята за лайката! Ще пробвам, че русото си го матирах с едно тъмно ленено семе, а уж лайката я дават за изсветляване. С един куршум, та да видим дали ще има зайци хахаххахах

# 338
a.p.., благодаря за идеята за лайката! Ще пробвам, че русото си го матирах с едно тъмно ленено семе, а уж лайката я дават за изсветляване. С един куршум, та да видим дали ще има зайци хахаххахах
Надявам се да е от полза, но в случай че се боядисваш не препоръчвам смрадликата, защото от нея пада боята по-бързо. И аз съм чувала подобни неща за лайката, но лично аз нямам такива наблюдения пък и съм я ползвала броени пъти. Опитай, но не препоръчвам смрадлика в този случай, лайката би помогнала

# 339
За смрадлика не знам какъв цвят има, но копривата знам, че при русокоси не е препоръчителна. Аз кичури имам, не е боя и много ме е яд на мене си, че сложих това тъмно ленено семе. Сега вече правя маската със златистото, но  и от един път се матира русото. Та лайката ще направя.

# 340
Според вас спирането на употребата на преса и сешоар ще поногне ли за по-бърз растеж или просто косата ще изглежда по-здрава? Питам, защото почвам да си мисля, че при всеки човек си има нещо като лимит на дължината и спира, и повече не расте, независимо от полаганите грижи. 😊

# 341
Ако не полагаш грижи за дължините, косата започва да се къса надолу при употреба на преса и сешоар. Но ако ползваш козметика за целта, не мисля че ще имаш проблеми. Зависи ти как ги ползваш тези преса и сешоар. Иначе верно е че косата си има лимит според гена, но до средата на гърба мисля че всеки може да я пусне. Имам колежка афро. Тя ми е казвала, че косата и расте 1-2см от скалпа и след това пада. И кара на перуки. Това е жизнения ѝ цикъл. Общо взето това бил гена на всички афро. Но при нас случая не е такъв.

# 342
Според вас спирането на употребата на преса и сешоар ще поногне ли за по-бърз растеж или просто косата ще изглежда по-здрава? Питам, защото почвам да си мисля, че при всеки човек си има нещо като лимит на дължината и спира, и повече не расте, независимо от полаганите грижи. 😊

Мисля, че има и ген, но пресата е бич за косата, въобще високата температура. Всечки съветват да се избягва преса или ако не е възможно, да се ползва много добра термо защита.
Понякога ни се струва, че косата не расте, но пък виждаме прораснали корени - значи просто се късат върховете. Най-вече от недостатъчни грижи.

# 343
За момичето, което отново иска дълга коса. Здравословно хранене-достатъчно протеини, ядки, риба и т. н. Грижа за дължините и за скалпа. Масаж на скалпа с наведена надолу глава всеки ден по 5-10 минутку, масла, серуми и ампули. Слънцезащита за дължините сега лятото и на море/басейн може и шапка. Добра термозащита при изправяне/къдрене и поне лятото без сушене.
Моята расте почти сантиметър за 2 седмици. Знам, защото се боядисвам. Боядисвана е точно преди 2 седмицини 1 ден и днес ще я боядисвам в корените.

# 344
С пръсти ли може да е масажа или с четка? И непременно ли с глава надолу? Косата ми става буквално на кошница като масажирам с главата надолу.

Общи условия

Активация на акаунт