WIZZ AIR - 28

• 86 174
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Като ви чета започвам да се замислям колко часа по-рано ще ми изпише да се появя на летището на моята бордна карта Mr. Green newsm78 Явно има някакви промени Thinking Добре, че не сме с много ранен полет.
Часът на полета -3.

# 106
А какво налага тази промяна- от 2 часа преди полет да станат на 3 часа, някой има ли идея?

# 107
  • Варна
Здравейте Simple Smile
В края на месеца ми предстои пътуване с Wizz Air (първото ми пътуване със самолет Grin ). За това и исках да попитам някои неща относно допустимия ръчен багаж.
Предварително се извинявам, ако в някоя от предишните теми вече има отговор на моите питанки.

1. Може би един от най-важните въпроси - при измерване на багажа, ако съм с малък куфар (до колкото го измервахме е горе-долу колкото допустимите размери в момента), предполагам, че не се взимат под внимание дръжката на куфара, колелцата. Но ако е с 1 см повече, дали ще ми направят проблем - независимо дали става въпрос за дължина, ширина или височина?
2. Тъй като се очертава към края на месеца да вали (ще ходя в Париж Innocent), се чудех дали в ръчния багаж може да се носи чадър (или дали изобщо може да се носи). Срещнах статия в интернет, че ако чадърът е сгъваем и не е с остър връх, може да се вземе, в противен случай е забранено. Това така ли е?
3. Имам ли право да нося power bank?
4. Дезодорант предполагам може да се носи, но в ограниченото количество от 100 мл. Правилно ли съм разбрала от това, което съм чела из интернет?
И надявам се последен въпрос:
5. Сестра ми беше купила в малки опаковки Nivea - шампоан и душ-гел (мисля, че бях по около 50 мл. всяко), но са в непрозрачни опаковки. Могат ли да се вземат така (при условие, че са в прозрачен плик) или трябва да бъдат в прозрачна бутилка/ опаковка? Опаковките са същите както е душ-гела от тази картинка -> https://3.bp.blogspot.com/-aBhweAItF3c/V9keqDGGd5I/AAAAAAAAFk0/9 … 1600/DSC09458.JPG

Отново се извинявам ако има нещо.

# 108
Здравейте Simple Smile
Скрит текст:
В края на месеца ми предстои пътуване с Wizz Air (първото ми пътуване със самолет Grin ). За това и исках да попитам някои неща относно допустимия ръчен багаж.
Предварително се извинявам, ако в някоя от предишните теми вече има отговор на моите питанки.

1. Може би един от най-важните въпроси - при измерване на багажа, ако съм с малък куфар (до колкото го измервахме е горе-долу колкото допустимите размери в момента), предполагам, че не се взимат под внимание дръжката на куфара, колелцата. Но ако е с 1 см повече, дали ще ми направят проблем - независимо дали става въпрос за дължина, ширина или височина?
2. Тъй като се очертава към края на месеца да вали (ще ходя в Париж Innocent), се чудех дали в ръчния багаж може да се носи чадър (или дали изобщо може да се носи). Срещнах статия в интернет, че ако чадърът е сгъваем и не е с остър връх, може да се вземе, в противен случай е забранено. Това така ли е?
4. Дезодорант предполагам може да се носи, но в ограниченото количество от 100 мл. Правилно ли съм разбрала от това, което съм чела из интернет?
5. Сестра ми беше купила в малки опаковки Nivea - шампоан и душ-гел (мисля, че бях по около 50 мл. всяко), но са в непрозрачни опаковки. Могат ли да се вземат така (при условие, че са в прозрачен плик) или трябва да бъдат в прозрачна бутилка/ опаковка? Опаковките са същите както е душ-гела от тази картинка -> https://3.bp.blogspot.com/-aBhweAItF3c/V9keqDGGd5I/AAAAAAAAFk0/9 … 1600/DSC09458.JPG

1. Ваша е отговорността, ако багажа не влиза в клетката за проверка. Не винаги проверяват, но ако проверят и не отговаряте на изискванията се плаща!
2. Чадър може да носите
3. Винаги нося
4. Дезодорант до 100мл. може
5. Може

# 109
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Скрит текст:

1. Ваша е отговорността, ако багажа не влиза в клетката за проверка. Не винаги проверяват, но ако проверят и не отговаряте на изискванията се плаща!
2. Чадър може да носите
3. Винаги нося
4. Дезодорант до 100мл. може
5. Може

Благодаря много за бързия отговор. Simple Smile
Ще трябва отново да измеря куфара, за да съм сигурна дали само височината беше с 1 см. В противен случай, ще трябва да мислим за други варианти Confused

# 110
Благодаря много за бързия отговор. Simple Smile
Ще трябва отново да измеря куфара, за да съм сигурна дали само височината беше с 1 см. В противен случай, ще трябва да мислим за други варианти Confused

Към дадените размери може да се добавят до 5 см за дръжка и колелца.  Наскоро някой беше публикувал общите условия

# 111
  • Варна
Към дадените размери може да се добавят до 5 см за дръжка и колелца.  Наскоро някой беше публикувал общите условия

5 см с прибрана дръжка предполагам?
Ще се поразровя иначе за тези общи условия. Благодаря Simple Smile

# 112
И на мен ми е любопитно какво налага да ходим на летището по-рано. Мога да се съглася, че за някои дестинации времето е повече, но досега 2 часа са ми били напълно достатъчни....
slav_95 , предполагам, че вече имат нови кошарки за размерите на ръчния багаж. Куфарът трябва да се побере вътре (ако поискат да го проверяват). Ако не си сигурна за размерите можеш да използваш мек сак/чанта който при нужда ще се свие и ще влезе в кошарката.

# 113
  • Варна
В София има вече от новите кошарки за багаж, във Варна като заминавах бяха старите, но аз тръгнах като бяха в сила старите размери на багажа.На връщане бяха вече новите размери, но понеже кацах и не съм обърнала внимание има ли от новите кошарки.

slav_95 виждам, че си от Варна, ако имаш възможност, може да се разходиш до летището да си пробваш куфарът дали влиза.Аз като излитах не ги мереха, ама предполагам зависи от служителите, даже тук да не го мерят, може на връщане да ти го мерят/ ако имаш връщане/.Меките сакове даже да са малко по-големи влизат.Моят беше над размерите, не си го препълних и влизаше идеално, даже оставаше отстрани малко място.Бях с един мек сак най-обикновен от Джъмбо.

# 114
Относно размерите на багажа смея да твърдя, че ВИНАГИ ръчният ми багаж е бил над допустимите размери и НИКОГА не са ми го мерили. Важното е да не бие на очи, че е по-голям. За 5-10 сантиметра никой служител няма да се заяде. Ако случайно се окаже, че не ме пускат с толкова голям багаж, ще си облека още 3-4 блузки, ще си напъхам бельото и чорапите в джобовете и пак ще мина, без да доплащам. Относно течностите е желателно да са в прозрачен плик, но аз лично не се занимавам с глупости и всичките ми течности са в козметичната чантичка. Дори като минавам през проверката не си правя труда да ги вадя от раницата. Вода за пиене си пълня от тоалетните СЛЕД като мина проверката, 3 лева за половин литър вода няма как дам.

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 20:08 от KitKatChunky

# 115
  • Варна
slav_95 , предполагам, че вече имат нови кошарки за размерите на ръчния багаж. Куфарът трябва да се побере вътре (ако поискат да го проверяват). Ако не си сигурна за размерите можеш да използваш мек сак/чанта който при нужда ще се свие и ще влезе в кошарката.

За всеки случай ще приготвя и някакъв сак. Simple Smile

Море!, малко далечко ми идва летището, но ако ми остане време, може да и отида до там. Simple Smile Ще се връщам, но се надявам на другото летище да не направят проблем.

KitKatChunky, за водата бях чувала от една приятелка. Наскоро пътува и ми даде точно същия съвет. Simple Smile

# 116
3 лева за половин литър вода няма как дам.
3 лв. е 750 мл. Laughing

# 117
3 лева за половин литър вода няма как дам.
3 лв. е 750 мл. Laughing

Оооо, вече в нова XXL бутилка с 250 мл гратис?

# 118
Хора, а имате ли някаква идея защо се вдигат драстично цените на билетите за полетите от София до Лондон? И при RyanAir се случва същото.

# 119
Оооо, вече в нова XXL бутилка с 250 мл гратис?
Не, измислена конкурентна марка.
500 мл си остава 2 лв.

Общи условия

Активация на акаунт