Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Дъщеря ми е на 12 години и е висока 155 см, като тежи 43 кг. Това нормално ли е?
Какви са нормалните килограми за деца на нейната възраст и височина?
Какво представлява поднорменото тегло и какви са последиците от него?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Дъщеря ми е на 12 години и е висока 155 см, като тежи 43 кг. Това нормално ли е?
Според калкулаторите за индекс на телесна маса, при височина от 155 см и тегло от 43 кг, ИТМ е 17,9, което попада в категорията поднормено тегло за дете. Въпреки това е важно да се отбележи, че теглото не е единственият фактор за здравето. Детето трябва да се храни здравословно и да спортува редовно, без да бъде подлагано на ограничения в храненето. Спортът може да подобри самочувствието и физиката, като същевременно насърчава изграждането на здравословни навици вместо фокусиране единствено върху измерванията и теглото.
-
Какви са нормалните килограми за деца на нейната възраст и височина?
Нормалните килограми за деца на нейната възраст и височина могат да бъдат оценени с помощта на калкулатор за индекс на телесна маса. Важно е да се отбележи, че теглото не е единственият фактор за здравето. Детето трябва да се храни здравословно и да спортува, без да бъде подлагано на ограничения в храненето. Спортът може да подобри самочувствието и физиката, като същевременно подчертава важността на изграждането на здравословни навици вместо фокусиране единствено върху измерванията и теглото.
-
Какво представлява поднорменото тегло и какви са последиците от него?
Поднорменото тегло се отнася до телесно тегло, което е по-ниско от нормалното за дадена височина и възраст. Това може да доведе до отслабена имунна функция, липса на енергия, забавяне на растежа и развитието, проблеми с концентрацията и ученето. Препоръчително е да се консултирате с лекар или диетолог за разработване на подходящ план за подобряване на здравето на детето.
-
Какви са препоръките за подобряване на здравето на дете с поднормено тегло?
Дъщеря ми е на 12 години височината и е 155 и тежи 43 кг.Питах се дали е по нормата защото в много сайтовете прочетох че нормалното е 40 кг . Не мога да кажа че не се движи напротив прави различни упражнения за корем тича веднъж в седмицата,горе долу се храни здравословно избягва чипсове и шоколадови изделия но въпреки това се случва да прекали с храната.Аз лично я считам за слаба но тя си е създала комплекси че е дебела и не се харесва.Може би заради възраста а и защото гледа много модели със "перфектни тела" .Та според вас нормални килограми ли има?
Пробвах всякакви методи - моркови (ах тези моркови изядох стотици
), упражнения за очите, ядох всякакви гадости от сорта на магданос и мляко
но не помогна . От днес реших да махна очилата и да ги нося само когато наистина трябва.Но не мисля че това ще помогне
.Лекарите казват че ще се оправя но аз не виждам никакъв ефект от както ги нося.А на всичко отгоре увеличих диоптър и сега дори с очилата не виждам добре .До колкото знам съм 1.75 и 1.70 но не съм сигурна някъде там съм.Не прекалявам с таблета стремя се около 3 часа и почивка но не винаги ми се получава.Забравих да спомена че не виждам на далеч .Но май вече не виждам и на близо
А прегледа ми при лекаря е чак септември месец.И не знам как ще издържа до тогава.Прочетох доста неща но не намерих нищо особено.Моляви помогнете наистина е сериозно
А и ще слагам брекети и ще се чувствам точно като зубър