Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коригиране на къса юздичка при бебе и последствия

  • 1 697
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 60
Здравейте има ли бебчета на които е коригирана къса юздичка на езика, но не като новородени ? Нашето момче е на 3++ месеца и е с доста къса юздича, която открихме още в началото, но от страх все отлагахме прегледа и коригирането. Той успя да се справи и успешно си суче, но милото не може да си изплези езичето и най-накрая записах час за понеделник. Опасението ми е след манипулацията дали ще си суче пак както досега. Ако има минали през това, моля да споделят опит. Чудя се дали ако го оставим за след като го отбия ще е късно ?
#късаюздичканаезика

# 1
  • In Elinaland
  • Мнения: 1 630
Резнахме късата юздичка на малката, когато беше на около 3 месеца. Забавихме се заради някаква грипна епидемия, после нещо отделението не работеше, докторката беше болна, трябваше някои ваксини да сложим, не си спомням точно, но е факт, че се забавихме. Процедурата отне 2 седунди, тя спеше, изобщо не усети, имаше 1 мааааалка капчица кръв, тя дори не се събуди. Кърменето се коригира, преди това беше с болки и само с протектори или изцедена кърма в шише. Но трябва да отбележа, че малката беше едро и здраво бебе, не боледуваше и понасяше всичко много леко (ваксини например), освен това сученето ѝ беше като кофпомпа, т.е. никакъв проблем да сменя между зърно с/без протектор и биберони.
  Проблемът е, че ако не се оправи, ще има проблем с говора след време, най-вече с изговарянето на "р"-то. Ето уж ми казаха, че няма да има проблеми, но сега (3та група в градината) ходи на логопед. Не е супер зле, но има нужда от лека корекция. За сега има голям напредък, но предполагам зависи и от логопеда и от отзивчивостта и съдейстивето от страна на детето. Не губете време, не е страшно!

# 2
  • Германия
  • Мнения: 2 928
Направите корекцията възможно най-скоро, колкото повече се отлага толкова по-здрава и жилава става ципата и съответно кърви повече и е по-неприятно. На дъщеря ми я коригирахме на 4 дни като беше, стана много бързо и с минимално кървене, след това и кърменето ни се оправи. На мен ми е коригирана юздичката като съм била на 6 месеца, аз лично нямам проблеми с говора, та явно поне при мен не е имало значение, че не направено по-рано.

Но не отлагайте, няма смисъл от чакане. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт