Извеждане на новородено

• 55 342
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 120
То щото е много трудно да се зареди една чанта с всичко необходимо и да стои готова.
Умереното движение при разходка е  полезно за майката, свежият въздух - за бебето. Win-win положение.
Но... за да се оправдаят месеците лежане на кълка в къщи, ще се намерят и още по-екзотични оправдания от стреса при оправяне на багажа за разходка.

# 121
  • София
Памперси и кърпи ако стоиш цял ден навън. Ама това не е за всеки ден. Едно кръгче в парка е достатъчно за ежедневната доза слънце. При наличие на повече деца, както е в моя случай, в един момент претръпваш и свеждаш "необходимостите" до минимум. Simple Smile
Хубавото е, че моите деца вече са извън бебешката възраст, даже и малчо.
Децата са лесни за отглеждане, но виж кучетата са трудни. При тях няма как да не излезеш сутрин и вечер за 5-10 мин., независимо от сезона. Wink

# 122
А знаеш ли на какво прилича чантата след разходка...понякога си е приключение и ужас.

Кърпи са ми трябвали и за 10-минутна разходка. И преобличане дори. Иначе 10 минути е недостатъчна доза слънце, трябва ти поне час, така че ако се лъжеш, че с едно кръгче събираш вит. Д, вярвай си...

На мен месеците лежане ми се отразиха отлично, така че не се чувствам виновна, че не съм бутала количка по определената квота.

# 123
да изведеш бебе за половин един час в парка изобщо не е толкова трудоемко. Мамасита е с две породени, та е ясно защо разсъждава така. С едно в количка и друго под две години си е направо приключение излизането. Разбирам желанието и за лежане, не мога да разбера от къде е намирала време, освен ако не е имала помощ.

# 124
  • София
Всъщност, 20 мин. са достатъчни, според лекарите за едно бебе.
Но аз самата не съм извеждала ежедневно децата си като бебета.

Мамасита е с две породени, та е ясно защо разсъждава така.
С първите и аз бях така. После става все по-лесно, но аз никога не съм страдала от липса на помощници.

# 125
да изведеш бебе за половин един час в парка изобщо не е толкова трудоемко. Мамасита е с две породени, та е ясно защо разсъждава така. С едно в количка и друго под две години си е направо приключение излизането. Разбирам желанието и за лежане, не мога да разбера от къде е намирала време, освен ако не е имала помощ.

Нямах помощ, затова и излизах през ден или само ако наистина имам мерак. Таткото извеждаше по-голямата за малко. По едно време няколко месеца ползвах и двойна количка.

Аз като гледам, някои си взимат баба за помощ, дори да извеждат само едно дете, при това още неподвижно в количка.

Иначе е ясно, че с първия си син правех нещата, за които сега ми се хвалят колко било лесно- ми лесно е, да, с едно дете, но пак не е нужно чак майката да се юрне всеки ден с количката като снимка от соц журнал. Вярно, че някои жени имат голям мерак да са майки и да бутат количка точно с малко бебенце, но всеки си избира, няма задължителна програма.

Щото примерно и аз знам, че за малкото бебе разходката е кратка, но за средното- може ако я оставя и 4 часа да се мотае навън. Съответно за бебето трябва смяна на памперси, понякога и кърмене. Изобщо не е като добре организираната разходчица на първо и единствено дете, а си е направо баталия. И като добавиш студ, локви и какво ли не, в които средното да се бухне, защото не мога да бягам след нея- много ясно защо не съм излизала често през зимните месеци, или в най-големите летни жеги, в които на средното му беше кеф, но бебето превтасваше. Та така, при мен картинката е различна, моят "мързел" може да се сравни с нечий супер стресов и зает ден.

# 126
  • София
А с 4 как ти се струва? Simple Smile

# 127
Зависи от възрастта и периода. Предполагам, че ако си с 4, има и други условия, които улесняват. Много е относително- с първото дете катерех до 4 етаж без асансьор. Та така, различно си е. Ако си с 4, освен ако не са две двойки породени близнаци, или не са раждани точно през година, може да има поне някое в съзнателна възраст. Щото ако едното е вече тийн- за какво говорим, то си е втори възрастен.

# 128
  • София
Така е. Права си.

# 129
При нас разходките са необходими за мен, а не за бебето. просто аз ако не видя хора не се раздвижа и тн не съм човек. Иначе изобщоне смятам, че е лесно, но аз вече тръгнах и на работа и имам къде да се социализирам, мо тогава се тревожа за бебето. Мен седенето вкъщи ме убива и месец ежедневието ми е било единствено хранене, памперс, гушкане, хранене памперс гушкане и така по кръг. нямах с кого да си говоря освен с майка ми , мъжа ми и бебето и жената,. като излезнем на разходка особено из центъра/борисовата да ми мърдат хубави хора наоколо и  се чувствам отново себе си. А иначе за бебето знам, че е хубаво да се калява и да диша въздух навън, но теории всякакви както за всичко останало свързано с бебетата. Аз не излизам за бебето, а излизам за себе си. Ако искам д аизлезна с мъжа си няма как да излезнем без бебето, въпреки, че наемаме жена имам и майка, но майка ми не се навива да стои с бебето, а за жената мен ме е страх да е сама с него . За мен мечтата е да си го водя навсякъде със себе си, от егоистични съображения--искам да мога да водя живот, сходен с този преди майчинството. Това е ясно, че няма да мога, но поне колкото може повече, стига да не го застрашава нещо, искам да си го мъкна със себе си, вместо и тримата  да клечим вкъщи до пълно изперкване.

# 130
Това вече зависи от детето и дали разходките му се отразяват добре или зле. Защото с една кофти дрямка в количката в крив час после може да ти скапе целия ден- или нощ.

# 131
но теории всякакви както за всичко останало свързано с бебетата.

До сега теория, че не трябва да се извежда не съм чула. Освен на Мамасита.

# 132
  • София
bodybeautiful, правилно ли те разбирам, че имаш малко бебе, което гледате ти, майка ти и бавачката?
Или жената е за домакинството, а не за бебето?

# 133
Никога не съм казвала, че не трябва да се извежда. Казах, че може да не се извежда и хич не е фатално. То може и да не се къпе всякак вечер с обилно търкане със сапун и пренасяне на води и легени, но явно е ритуал в доста семейства.

Писала съм, че за майката може да не е добре да излиза и неслучайно ги има тия 40 дни след раждане (оттам произтича и думата "карантина"- 40 дни).

# 134
bodybeautiful, правилно ли те разбирам, че имаш малко бебе, което гледате ти, майка ти и бавачката?
Или жената е за домакинството, а не за бебето?
гледаме го аз мъжът ми и бавачката(която не е бавачка, а акушерка), майка ми общо взето само пуска по някой мъдър съвет или казва "ох най-сладкото бебе", но досега не е помагала особено .  Но аз работя от 20тия ден след раждане по около 6 часа на ден, като най-често отвкъщи, но и на работа съм ходила 4 пъти. Та не е като да е съвсем лесно. Нощем се редуваме с мъжа ми и пак недоспиването е сериозно. Например моята смяна започва от към 5 сутринта и до 9 , когато дойде жената синът ми е бил само в ръцете ми. не по мое желание, а по негово настояване. Не знам как за майката е толкова опасно да излезне на разходка, а не е опасно да седи часове и часове наред с бебе на ръце и да не спи...

Общи условия

Активация на акаунт