Извеждане на новородено

• 55 346
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 135
Що се отнася до децата, нещата са разбалансирани. Не мога винаги да уцеля правилното количество храна, студ, топло. Затова я карам на екстремни: лятото понякога цял ден навън на двора на вилата, зимата повече вътре. То времето само си показва. В жегите в града мразя да вися по цял ден навън, дори в парковете. За храната- в някои дни не ядат, после си наваксват.

Никъде не съм казвала бебето да не се извежда, но вече писах- не е приоритет номер 1, ако не може- няма да стане нищо страшно. Освен някоя баба или мама да размахат виртуално пръст, но се преживява.

Bodybeautiful, аз лично съм изумена какво правите толкова много възрастни около 1 новородено, ама и ти след години ще се смееш на тая аранжировка. Мерак, първо бебе, какво да се прави...от сегашна гледна точка мога да оправям няколко новородени, те нищо не правят, ама понеже е първо, айде, повъртете се около него в кършене на ръце дали правите нещата правилно:)

# 136

Bodybeautiful, аз лично съм изумена какво правите толкова много възрастни около 1 новородено, ама и ти след години ще се смееш на тая аранжировка. Мерак, първо бебе, какво да се прави...от сегашна гледна точка мога да оправям няколко новородени, те нищо не правят, ама понеже е първо, айде, повъртете се около него в кършене на ръце дали правите нещата правилно:)

еми не знам и аз какво иат предвид хората като казват колко е лесно новородено и колко по-трудно ставало после. ами то това бебе само плаче ако недай си боже искам да се изпишкам.  днес ще попитам все пак педиатърката дали е нормално това нещо. трябва да спи по 20 часа на ден, но изобщо не спи толкова и е спокойно само в нас. има и страшни газове пръцка оригва се. не знам колко по-трудно може да стане с едно дете, кеото все пак не го кърмиш и си казва какво му е.  аз нарушавам всички правила за бебешка безопасност и заспивам с него. Има и друго с мъжа ми постоянно обсъждаме какво да правим с неего, тоест когато сме заедно и двамата сменяме памперси и двамата го храним, или като го гушкаме единият го гушка а другият се върти около гушкащия да дава съвети относно позата. не сме особено ефективни.   

# 137
Ми плаче, щото е бебе. Остави го, прави се на ударена, удължавай времето и ще спре. Нищо не правиш, това е. С първото и аз пърхах наоколо, с третото вече не можех да скачам на всеки мрън. Понякога трябва да го оставиш само да се нагласи. Може да плаче, щото му се спи, а все някой го тармъчка и наглася. Оставете я на мира и ще се кротне. Какво като има газове- ще се адаптира, трябва да свикне с тялото си. Ще й мине.

Общо взето всички тук казват таткото да пипа много, ама ако останеш сама, ще намериш лесно цаката- двама човека, пърхащи около бебе, само повече се навиват.

# 138
в момента точно сме трима души, гледащи едно бебче. полека лека ще ставам самостоятелна.

# 139
И аз не мога да повярвам цялата тая суматоха покрая новородено. Нищо чудно да плаче и от цялото това суетене. Моята госпожица като се роди първите 2 седмици я гледахме с баща и, после той се върна на работа и по цял ден аз бях на смяна. Имаше един период, през който свекър ми идваше за по час - два, колкото да имам компания за разходка и да полафим, много приятно ми беше. Бабите се включиха активно на доста по- късен етап, сега вече с удоволствие я гледат за едно преспиване, за да можем ние с баща и да излезем и се видим с хора.

# 140
Почвам да си мисля, че уверена и самостоятелна майка се става най-лесно отведнъж, с хвърляне в дълбокото и без помощ. Колкото повече суетене, толкова повече неувереност и по-бавно научаване как се борави с бебето. Или въвеждане на ненужни и трудни процедури и практики...да не говорим за пасвно-агресивните подмятания и подкопаване на майката в най-изнервения й и сълзлив период.

Мен жива ме ожалиха, че таткото не ми подавал памперс и сапунче, а ми беше супер лесно- никой не ми се суети, оправяш го колкото можеш и това е.

# 141
Излизането с детето става една идея по-лесно ако и когато нещата се организират за да е лесно.

Детето трябва да е нахранено, сменено, облечено според сезона и чанатата за излизане да е винаги готова, от предишната разходка още, и само да се зареди с нова бутилка с вода и вода за АМ  с контейнер с правилното к-тво АМ.

Общо взето не сме носили храна навън и сме излизали между 9.30 и 11.45 между двете хранения.
 Паркът ни беше в задният двор ( на всички места където сме живели сме избирали да сме непосредствено живеещи до парк на 200-400 метра ) и за 2-3 минути сме били там.

# 142
  • Германия
Остави го, прави се на ударена, удължавай времето и ще спре. Нищо не правиш, това е. С първото и аз пърхах наоколо, с третото вече не можех да скачам на всеки мрън. Понякога трябва да го оставиш само да се нагласи. Може да плаче, щото му се спи, а все някой го тармъчка и наглася. Оставете я на мира и ще се кротне. Какво като има газове- ще се адаптира, трябва да свикне с тялото си. Ще й мине.

Ех, такава глупост не бях чела отдавна! Нека всички си оставяме бебетата да реват, те само ни манипулират по този начин.. айде стига вече!

А ти се съсипа да пишеш по темета, все едно някой лично те засегна с това извеждане! Разбрахме всички че си против, спри се вече

# 143
Ми не знам, аз така с третото дете си осигурих по цели нощи сън: като ревне, вместо да скокна като ужилена, изчаквах по минутка или повече. Ако има нещо, то се чува- ако не, бебето само се настанява и заспива. Така имам едно дете със здрав сън, но за съжаление 2 преди него, свикнали да НЕ могат да се приспиват, без да дойде мама на секундата. Така че говоря от опит: ако проблемът на бебето е, че има газове, ами остави го да се оправи, няма нужда да го грабнеш и да пееш и люлееш, освен ако не искаш следващите 3 години да се умопобъркаш от друсане и носене.

Но е факт, че понякога бебето се изнервя от много пипане и просто трябва да го оставиш в леглото. Да, реве. Да, след 10 минути е заспало като пън и спи цяла нощ и се буди с усмивка. Ако го друсаш и тармъчкаш, няма да заспи, ще изгради навици и после...ще ги израсте към 5 някъде.

Не сте разбрали нищо, не съм против извеждането, а против усложняването на живота със задължителни ритуали.

# 144
ами и на мен ми се вижда странно разходката да се води за по-трудно от хронично неспане и държане на бебе във всякакви позиции и тн. да не говорим, че психологически би ми било трудно. Майка ми ни е гледала сама и не съм чула от нея да й е било лесно, докато при мен нещата са доста спокойни дори отидох на фризьор този първи месец. Майка ми не е и сънувала фризьори първия месец, защото просто не е спала. Всъщност, според нея, не е спала три години (и ние сме породени). Общо взето знам, че й е било страшно тежко да ни гледа сама. Докато аз месец след раждането си мечтая и за едни близначета. Единственото тежко в цялото изживяване бременност и майчинство при мен беше раждането, което си беше по Стивън Кинг, но аз съм виновна и още не мога да си простя как се изложих на раждането.

За да не спамя днес бяхме на разходка но до педиатъра ни! Simple Smile  разходката беше сравнително дълга, но бях окуражена от това, че засега сме здрави.
иначе аз също съм против къпането. какво толкова има да му се къпе на новороденото не ми е ясно, а и ние просто го накисваме във ваничка и после го вадим, като през цялото време сме супер стресирани да не стане нещо. общо взето ми се губи смисълът...

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 19:28 от bodybeautiful

# 145
Изчакай 2 години и се обади искаш ли близначета:) както казах, новородените нищо не правят.

За мен разходката с третото беше трудна, защото имах размекване на ставите от бременността и в първите седмици след раждането куцах като Д-р Хаус, вкл. с болки, мина ми след повече от 6 мес. Еми ячко щеше да е да изляза на студ и лека поледица...

# 146
абе то може нищо да не прави, но аз 10 дена не спах за да гледам дали диша. , 2 годишното може да дивее и тн, но е голямо и силно вече. какво толкова трудно има, то си е отгледано дете...аз самата съм много енергична, ще тичам, ще го уморявам аз, ако трябва.
бебето ми на човек не приличаше, три кила душичка. малко нещо да объркаш и то е пътник. Направо ми се струваше, че пропусне ли едно ядене си е с единия крак в гроба.
за омекване на ставите, това е друго. нормално е да не ти се правят ултрамаратони.

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 19:41 от bodybeautiful

# 147
Глупости, кой ти е казал, че е толкова лесно да умориш бебе? Някой те е наплашил, може би майка ти.

Доста неща трябва да объркаш, за да умориш бебе- то си има механизми за справяне. Третото ми беше 2,500 като се роди, имаше 3 пъти увита пъпна връв с 2 истински възела и съвсем спокойно си я оставях и да поревава, и да спи и се развива най-добре от всички, най-спокойна е. Като пропуснеше ядене, то се чуваше:)

Двегодишното отгледано? Да бе да. На две тичат пред коли, скачат от прозорци, затискат ги тежки предмети и общо взето винаги са на 3 крачки от Спешното, дори в обезопасена среда.

# 148
  • София - Варна
Bodybeautiful, и на мен ми прехвърчаха такива мисли с първото, макар че отлично знаех, че са ирационални. Моето и чисти 3 кила нямаше и съвсем... Смятам, че това се дължи на някаква форма на следродилна депресия.

# 149
Ако искаш лесно правило да не умориш бебето, дръж го на хладно и леко гладно, вместо претоплено и прехранено.

Общи условия

Активация на акаунт