Извеждане на новородено

• 55 352
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 150
И аз имах какви ли не страхове и с двете си деца. С второто повече, а не съм първа младост.
За мен къпането е рутина и е добре да я има всяка вечер. За съжаление късно разбрах, че не е нужно търкане със сапуни и шампоани всяка вечер, една вода е напълно достатъчна.
А това, че 2 годишното е пораснало  Joy Joy Joy, почакай и ще видиш.

# 151
2 годишното може да дивее и тн, но е голямо и силно вече. какво толкова трудно има, то си е отгледано дете..

Като те чета, ще ти е нужна рота детегледачки и полк детски учителки. И пак ще ревеш.  Laughing

# 152
Аз имам близнаци и само ще ти кажа ,че не знаеш какво си пожелаваш .През първата години е доста трудно .Едното може да спи през ноща ,а другото не .Едното ще го нахраниш през ноща и веднага и другото и после пак докато нахраниш второто първото ще е готово за втора порция .И през първата година ако спиш 3 часа на нощ ще е много добре .После с пюрето е истинското приключение очите винаги трябва да са на 4 страни .едното ще маже ,другото ще плюе докато едното яде другото ще е злояди и така до докато проядат като големи хора .Едното ще проходи по рано другото ще трябва да я количка и това не е  лесно ако няма втори човек да ти помага .Вече след две години мога да кажа че са самостоятелни и си играят заедно .След година чак започнаха да спят по цяла нощ . Какво толкова може да се случи на 2 годишно дете да се покатери за по малко от 2 Мин. на маса ,стол и да полети от там и да си сцепи черепа и да лежи с месеци в болница .Защото на тебе спешно ти се е доходило по голяма нужда ,а няма кой да седи с него или трябва да влизаш с него да си вършиш работата .Всичко може да се случи с две годишно за час от секундата дори и ти да си там .докато съвсем малко бебе освен да се изтъркули от леглото на пода друго не виждам какво може да му се случи .

# 153
за всяка жена различни периоди за лесни или трудни. например за майка ми най-трудният период е бил бебешкият. на две години децата са човечета според нея и може да се общува и говори с тях и за нея е било песен. та всеки си има различни трудности. Мнение на майка ми е, че жени, които много прехвалват бебешкият период, а им е много трудно малко по-отраснало дете били с лениви мозъци и искат кукли.

за сведение, станала съм в 4 и 30 за да кърмя и вече 20 минути не иска да си ляга в леглото и реве и се дере. а на мен ми се спи и две не виждам. не знам как мога да го оставя в леглото като то реве. това с ще пореве мъничко и ще заспи изобщо не работи в моя случай и аз предпочитам и 5 часа разходки пред това. когато бебето плаче се изнервям ужасно, а в по-късна фаза се и отчайвам.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 05:29 от bodybeautiful

# 154
  • Германия
Заблуждаваш се, че като са на 2 години ще е по-лесно. Но няма смисъл сега да спорим, след 2-3 години пак ще си говорим

Но и аз добре си спомням първите седмици и как детето спеше върху мен, а мен ме беше страх да я преместя да не се събуди случайно. Сега са зъбите и постоянното хленчене през деня. След това ще дойде друго и ще си викам, Боже какво съм се оплаквала от едното хленчене...

# 155
Всъщност на бебетата нищо не им става от плачене. Даже и древните китайци са го описали "вижте новороденото- може цял ден да плаче и да не прегракне".

Още отначало трябва бебето да започне да вижда, че има часове, в които няма активност, тъмно е, нищо не се случва.

Изнасяш се в друга стая ако трябва. След нощното кърмене я оставяш в леглото и това е. Няма как да избегнеш плача- ако сега го избегнеш, после ще има 10 пъти повече плач.

# 156
Не си представям бебето да плаче, а майката да се прави, че не го чува.

# 157
  • Германия

Аз също. Явно има много майки, които го практикуват, но аз не мога и не искам. Ще си нося последствията ако трябва, но няма да оставя дъщеря си да се дере, а аз да се правя че не я чувам

# 158
Всъщност на бебетата нищо не им става от плачене. Даже и древните китайци са го описали "вижте новороденото- може цял ден да плаче и да не прегракне".

Още отначало трябва бебето да започне да вижда, че има часове, в които няма активност, тъмно е, нищо не се случва.

Изнасяш се в друга стая ако трябва. След нощното кърмене я оставяш в леглото и това е. Няма как да избегнеш плача- ако сега го избегнеш, после ще има 10 пъти повече плач.

Тези глупости съм ги слушала и дори ги изпълнявах с първото. Нищо вярно.

# 159

Аз също. Явно има много майки, които го практикуват, но аз не мога и не искам. Ще си нося последствията ако трябва, но няма да оставя дъщеря си да се дере, а аз да се правя че не я чувам

ами да но ако е полезно? не знам в Америка си има термин за това "sleep training" и чета, че някои мои приятели са го прилагали и детето започва да спи през цялата нощ. точно както го описва мамасита. от друга страна като чета друга литература, бебето се травмира ако не го гушкаш като плаче, особено на възраст под 3 месеца.  Това е като с храненето --някои хора вярват в режима на хранене по часове, а други вярват в храненето на поискване. Всеки се кълне в своя подход. Аз знам, че в болницата ни бяха изградили режим на хранене и беше много добре за нас, но естествено, че всичко отиде по дяволите когато ни пуснаха, но според някои източници си е и полезно. естествено как плаче гладно бееб, а ти не го храниш и аз не знам. ето например при мен е голям проблем сутрин със спането. аз поемам сутришната смяна от 4:30 ам и е абсурд да го върна в леглото му. взема ли го трябва да го държа или да спя с него, защото като го оставя и почва да пищи. и не е вярно, че пищи и спира, започва да ескалира все едно някой го дере и коли и аз изпадам в дълбок транс ...от друга страна като заспивам с него е опасно за него, това е рисков фактор за СИДС. но стане ли на 2.5 месеца почвам слийп трейнинга, защото искам да спя!

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 13:15 от bodybeautiful

# 160
  • Германия
Рисков фактор е, но пак с уговорки - ако родителят спи много дълбоко и легне върху бебето без да се усети, ако майката е пушач (така май четох), ако го завиете и претоплите или го завиете без да искате през глава... Аз спя до нея като вкаменена и не смея да се мръдна..

Освен това, 100% съм сигурна, че не е полезно за мозъка на новороденто да се оставя да плаче ез да му се обърне внимание. Има много проучвания по въпроса, потърси ако те интересува. Sleep training и crying it out са популярни в Америка, но дали наистина са добри за бебето или само за родителите? А и да не забравяме, че там повечето майки се връщат на работа след 12-16 седмици..

Аз съм по-скоро привърженик на attachment parenting, така че за мен лично би било абсурд да не откликна на плача на детето.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 14:55 от TeoM83

# 161
Вижте сега, аз не говоря да го оставиш да плаче до засиняване, но ако е нахранено, сухо и само примрънква или приплаква, няма нужда да скокнеш и да го друсаш като полудяла в 4 сутринта. Не си го оставила без внимание, ясно е, че е нахранено, всичко му е наред, тоест нищо няма да му стане, ако започне да се учи, че не е краят на света.

Иначе като второто ми дете, а и първото, ще се буди години наред да проверява там ли си- по 5 пъти на нощ.

Sleep Training става след 6-месечна възраст. Сега е новородено, още не знае кое е ден и нощ. Но все пак нищо няма да му стане, ако пореве малко. Въобще не говоря да оставиш бебето гладно и да си гледаш часовника минали ли са 3 часа. Но ако е нощ и ако всичко е наред, няма никаква причина да ходиш напред-назад. Ти си родител, възрастен човек- преодолей се.

За мен е чудесно с третото дете, спящо по цяла нощ, но всеки си избира пътя, аз само казвам какви са вариантите, кой както иска.

# 162
Ако трябва да сме честни, аз на теория достигам до мнението на Сирената. И педиатърката ми и тя го каза същото. Обаче, тя е спала 8 години с дъщеря си в едно легло при все мъдрите си съвети към майките. А моето чак след 1.5 г. се отучи въобще да не заспива с кърмене всеки път като си отвори очите. Сега чак на 3 малко от малко добива някаква хигиена на съня.

Но при следващото бебе: ще слагам тапите в ушите, зарекла съм се. С това достатъчно побелях от кърмене на поискване, слингове и привързано родителство Wink

# 163
Аз пък винаги съм спала с детето си ,даже и сега си спим заедно  .до 6-7 м си спеше в кошара  отделно ,но после долипих леглата от двата края на спалнята .Едното спи с баща си залепено креватчето от неговата страна ,а другото креватче е залепено от моята страна. Вечер си заспива на леглото и по някое време идва при мен и си спим заедно. И не виждам нищо опасно .Ако е на голяма спалня бебето ако е от страна където не може да падне и завито с него си оделце и майката спи до него не виждам нищо опасно. Все пак ще има малко разстояния между бебето и майката.  Чак на 3  -3, 5 съм решила и товага ще има възможност за отделна спалня и да се учат да си спят сами през ноща.

# 164
Рисков фактор е, но пак с уговорки - ако родителят спи много дълбоко и легне върху бебето без да се усети, ако майката е пушач (така май четох), ако го завиете и претоплите или го завиете без да искате през глава... Аз спя до нея като вкаменена и не смея да се мръдна..

Освен това, 100% съм сигурно, че не е полезно за мозъка на новороденто да се оставя да плаче ез да му се обърне внимание. Има много проучвания по въпроса, потърси ако те интересува. Sleep training и crying it out са популярни в Америка, но дали наистина са добри за бебето или само за родителите? А и да не забравяме, че там повечето майки се връщат на работа след 12-16 седмици..

Аз съм по-скоро привърженик на attachment parenting, така че за мен лично би било абсурд да не откликна на плача на детето.
ами има и теории отричащи атачмънт перънтинга. нали това казвам. зависи кого слушаш. според мен за истински атачмънт перънтинг трябва да си от някое племе и да събираш семена с бебе в слинг по цял ден, а после то израства и то като човек от това племе, а не като човек от нашата цивилизация, която все пак не е пригодена за атачмънт перънтинг, защото майките не се препитават,  събирайки семенца.

Общи условия

Активация на акаунт