Извеждане на новородено

• 55 354
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Не си представям бебето да плаче, а майката да се прави, че не го чува.
Аз също, това е просто глупаво. Ще дресираме новородено ли? То от дресировки не разбира и със сигурност не реве от глезотия, че да му правим напук.

# 166
  • Германия
Разбрахме се, не оставяме бебето да се дере до засиняване.

Аз точно защото не искам в 3 през нощта да обикалям из апартамента като ненормална, скачам на първото примрънкване. Може и да не е правилно, но като й дам да суче се успокоява и заспива пак в рамкте на 2-5 минути, след което я връщам в легълцето и продължавам да спя. Ако я оставя да се разбуди, а тя все пак спи на 1 метър от мен, значи да сме будни всички вкъщи поне още 1-2 часа.

Поне до годинката няма да може да спи в собствена стая, за след това ще го мисля

# 167
Бебетата и малките деца минават през различни периоди. Сега иска да го разнасяш, след месец ще иска да спи в креватчето и да не го пипаш. На мен бебешкият период ми беше много приятен. Носеше ми много хубави емоции бебето да ми е непрекъснато в ръцете. На моменти ми липсва, което не значи че ми се иска ново бебе  Laughing. Сега обичам да спя с порасналото си дете. Знам, че съвсем скоро ще започне да иска самостоятелност и все по- рядко ще спи в моето легло и гледам да се възползвам максимално.
Голямото си дете го гледах по книга. Малкото - се водех по него. Сега разбирам колко много грешки съм допуснала с голямото и съжалявам.

# 168

Аз точно защото не искам в 3 през нощта да обикалям из апартамента като ненормална, скачам на първото примрънкване. Може и да не е правилно, но като й дам да суче се успокоява и заспива пак в рамкте на 2-5 минути, след което я връщам в легълцето и продължавам да спя. Ако я оставя да се разбуди, а тя все пак спи на 1 метър от мен, значи да сме будни всички вкъщи поне още 1-2 часа.

Поне до годинката няма да може да спи в собствена стая, за след това ще го мисля

Понеже по същата логика съм го играла този филм, отделната стая я чакай по-скоро около третата година Wink

# 169
  • Варна
Изобщо не го оставях да се дере, ни до посиняване, ни до позеленяване. Плаче ли, значи има нужда от нещо. Дори да е само гушкане - че от това по-лесно изпълнимо няма. И със сигурност няма негативни ефекти.

# 170
Честно да ви кажа не знам кой е правилния подход. Аз съм тези майки, дето дондуркаме до откат, спим в едно легло, кърмихме се денонощно в началото и тн. Ами след всичко това не мога да кажа, че ми е било много лесно.
В думите на Сирен има истина. Ако бебето е нахранено, сменен памперс, здраво, наистина не е нужно да скачаме на първия хленч. Надявам се, при второто да съм по- умерена и спокойна. С дъщеря ми първите 2- 3 месеца и да спеше тя, аз ставах да проверявам дали диша. Луда работа.

# 171
  • Германия
Рисков фактор е, но пак с уговорки - ако родителят спи много дълбоко и легне върху бебето без да се усети, ако майката е пушач (така май четох), ако го завиете и претоплите или го завиете без да искате през глава... Аз спя до нея като вкаменена и не смея да се мръдна..

Освен това, 100% съм сигурно, че не е полезно за мозъка на новороденто да се оставя да плаче ез да му се обърне внимание. Има много проучвания по въпроса, потърси ако те интересува. Sleep training и crying it out са популярни в Америка, но дали наистина са добри за бебето или само за родителите? А и да не забравяме, че там повечето майки се връщат на работа след 12-16 седмици..

Аз съм по-скоро привърженик на attachment parenting, така че за мен лично би било абсурд да не откликна на плача на детето.
ами има и теории отричащи атачмънт перънтинга. нали това казвам. зависи кого слушаш. според мен за истински атачмънт перънтинг трябва да си от някое племе и да събираш семена с бебе в слинг по цял ден, а после то израства и то като човек от това племе, а не като човек от нашата цивилизация, която все пак не е пригодена за атачмънт перънтинг, защото майките не се препитават,  събирайки семенца.

Не съм съгласна, събирането на семенца сега ти си го измисли, това няма нищо общо с attachment parenting както го е описъл Др. Сиърс. Не е за всеки, и всеки сам си решава как да си гледа децата. Но ако наистина си се запознала подробно с теорията, няма да говориш за племена и събиране на семенца

# 172
Като заговорихме за отделяне в стая - кога и как го направихте? Моята дъщеричка е на годинка и 1 месец, ще ми се към втората да и направим детска стая, но въобще не съм сигурна как ще стане. За момента леглото и е залепено за нашето и много често нощем идва да се гушка, засега отделянето ми се струва невъзможно. Иначе спи горе- долу нормално, като не я мъчат зъби се буди по 3- 4 пъти на нощ, но за кратко и не търси мляко.

# 173
ами то има и жени, които смятат, че кърменето до колежанска възраст е най-доброто нещо. заради това аз лично разбирам и тезата на мамасита и ми се вижда и тя валидна. Атачмънт теориите за мен са за жени, които не работят.  Ако с атачммънт родителство и кърмене по маниер на Крали Марко се ставаше велик човек, племената в Амазония щяха да са с най-великите хора, а не Запада, където майките освен майки са и хора.

# 174
Аз си мисля ,че няма да е проблем отделянето в отделна стая поне за нас ,ако едно дете има здрав нощем сън дори няма и да разбере сигурно ,че мама не е там ,.веднъж ще стане да те търси ,два пъти на третия ще се кротне. Поне аз така си мисля .За мен няма да е проблем и за няколко часа да си спи в стаята.Едва ли има дете в първи клас още да иска да спи с мама .

# 175
  • Германия
ами то има и жени, които смятат, че кърменето до колежанска възраст е най-доброто нещо. заради това аз лично разбирам и тезата на мамасита и ми се вижда и тя валидна. Атачмънт теориите за мен са за жени, които не работят.  Ако с атачммънт родителство и кърмене по маниер на Крали Марко се ставаше велик човек, племената в Амазония щяха да са с най-великите хора, а не Запада, където майките освен майки са и хора.

Сори, не се обиждай, но не искам да съм ти дете и ти да ме гледаш, респективно детегледачката ти.

Аttachment parenting не е само за жени, които не работят и мислят да кърмят детето не до колежа ами до сватбата му, когато ще го предадат на жена му да продължи тя кърменето. Просто всяка една от нас се насочва към някакъв метод, който смята за подходящ. И все пак теорията идва от Америка, не от Амазония, не от Африка, не от аборигените. Аз съм била човек повече от 30 години, и пак ще бъде, а сега за кратко време съм майка на малко бебе, което има нужда от мен повече отколкото аз имам нужда да ходя на фризьор, маникюр, кафенце, барче, дискотека и т.н.

Децата така или иначе ще станат хора, въпросът е какви хора

Мисля че достатъчно се изписа по темата, в крайна сметка всеки си гледа детето както сметне за добре

# 176
Преди 8 и нещо години и аз можеше да напиша такова мнение като горното...сега вече не.

# 177
Преди 8 години си имала само едно. Сега си с три. Няма как да е концентрираш единствено и само върху бебето.

# 178
Естествено. И затова виждам, че не е и нужно да се концентрираш върху бебето, дори да ти изглежда, че трябва да пърхаш наоколо 24/7 и да го следиш с лазерен фокус. И без тия дейности ще си порасне. По-скоро майката трябва да се замисли дали това не е някаква нейна психическа аномалия, а не необходимост.

# 179
След като тръгне Сирената на работа скоро, ще си смени още мнения Wink

Общи условия

Активация на акаунт