Извеждане на новородено

• 55 366
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 180
# 181
Еленна, споко, най-вероятно няма да "се върна на работа" в лудата въртележка, с три деца- само парт тайм и свободна практика с гъвкаво време.

# 182

Следвала съм същите методи и при нашето дете и си спеше в собствена стая от 6тия ден (5 дни в болницата и първата вечер у дома спа в кошница за бебета до нас ) с бебешки монитор с камера и звук и подматрачна постелка засичаща ритъма на дишане. Спалните ни бяха една до друга и я чувах ясно и без монитора, но държах и да я виждам за да преценя дали да се стана веднага или прсто тя си спи и измрънква в съня си.

Спеше си цялата нощ от 6тата седмица.

Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 05:51 от Анонимен

# 183
Като заговорихме за отделяне в стая - кога и как го направихте? Моята дъщеричка е на годинка и 1 месец, ще ми се към втората да и направим детска стая, но въобще не съм сигурна как ще стане. За момента леглото и е залепено за нашето и много често нощем идва да се гушка, засега отделянето ми се струва невъзможно. Иначе спи горе- долу нормално, като не я мъчат зъби се буди по 3- 4 пъти на нощ, но за кратко и не търси мляко.
Като заговорихме за отделяне в стая - кога и как го направихте? Моята дъщеричка е на годинка и 1 месец, ще ми се към втората да и направим детска стая, но въобще не съм сигурна как ще стане. За момента леглото и е залепено за нашето и много често нощем идва да се гушка, засега отделянето ми се струва невъзможно. Иначе спи горе- долу нормално, като не я мъчат зъби се буди по 3- 4 пъти на нощ, но за кратко и не търси мляко.
Аз съм работила проф. гледачка и моята работа е била именно в първите 12 седмици да свикна бебето да спи през деня,а nursery nurse гледачката да го свикне да спи през нощта.

Следвала съм същите методи и при нашето дете и си спеше в собствена стая от 6тия ден (5 дни в болницата и първата вечер у дома спа в кошница за бебета до нас ) с бебешки монитор с камера и звук и подматрачна постелка засичаща ритъма на дишане. Спалните ни бяха една на друга и я чувах и без монитора.

Спеше си цялата нощ от 6тата седмица и в кариерата си нямам бебе, което да не се е научло да спи и да се успокоява и приспива само до 6тия месец в самостоятелна стая. Но аз съм от другата страна на барикадата явно в Б-я. 
Аз пък точно това не го одобрявам от толкова малко да спи отделно и майката само да протича от стая в стая за хранене и за памперси ,вижда ми се доста изморително  . колкото деца спят по цяла нощ от толкова малки и не търсят храна през ноща или  да се правим че не го чуваме .Ако повърне през ноща без майката да разбере и се задави какво става ?

# 184
Аз съм работила проф. гледачка и моята работа е била именно в първите 12 седмици да свикна бебето да спи през деня, а nursery nurse гледачката да го свикне да спи през нощта.

Следвала съм същите методи и при нашето дете и си спеше в собствена стая от 6тия ден (5 дни в болницата и първата вечер у дома спа в кошница за бебета до нас ) с бебешки монитор с камера и звук и подматрачна постелка засичаща ритъма на дишане. Спалните ни бяха една на друга и я чувах и без монитора.

Спеше си цялата нощ от 6тата седмица и в кариерата си нямам бебе, което да не се е научило да спи и да се успокоява и приспива само до 6тия месец в самостоятелна стая. Но аз съм от другата страна на барикадата явно в Б-я.

Моля те посъветвай, нужно ли е детето да е в отделна стая за да се научи да спи самостоятелно и по цяла нощ? Може ли да стане с легло до нашето ? и би ли дала някакви инструкции ?  какво имаш предвид под другата страна на барикадата?

иначе относно атачмънт перънтинга, това е абсолютно не е за мен и честно, без желание да обидя никого, това ми е в същата категория като раждането вкъщи, веган био мио, и кърменето до сто години, хоум скуулинг и тн. готините хора, които познавам, не са ги гледали по подобен изкелиферчен начин, а в крайна сметка идеята е отглеждане на готин възрастен.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 16:33 от bodybeautiful

# 185
# 186
Мислиш ли, че не сме я чели тази статия?

Има огромна разлика между това да заключиш детето в другия край на къщата и да го пипаш само на всеки 3 часа, без никакво държане и гушкане и това като е оправено и нахранено, дори след нощно кърмене, да не прибързаш с вдигането и да видиш дали пък няма само да заспи.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 16:40 от The Siren of Titan

# 187
Barefoot Kontesa, аз бих се поинтересувала от този метод, можеш ли да ми дадеш линк/литература от където да прочета?

Да съм подготвена пък каквото дойде после 😶
Аз съм работила проф. гледачка и моята работа е била именно в първите 12 седмици да свикна бебето да спи през деня, а nursery nurse гледачката да го свикне да спи през нощта.

Следвала съм същите методи и при нашето дете и си спеше в собствена стая от 6тия ден (5 дни в болницата и първата вечер у дома спа в кошница за бебета до нас ) с бебешки монитор с камера и звук и подматрачна постелка засичаща ритъма на дишане. Спалните ни бяха една до друга и я чувах ясно и без монитора, но държах и да я виждам за да преценя дали да се стана веднага или прсто тя си спи и измрънква в съня си.

Спеше си цялата нощ от 6тата седмица и в кариерата си нямам бебе, което да не се е научило да спи и да се успокоява и приспива само до 6тия месец в самостоятелна стая. Но аз съм от другата страна на барикадата явно в Б-я.
Ани, и тризнаци съм научила на всичко до 4 годишнината им и още ми звънят да се чуем, като съм работила от 7 до 7 с тях т.е. от момента на събуждането им до момента на лягането им докато майка им се върна на работа от 3тия месец, защото управляваше финансите на страната и нямаше как.

Близнаци и тризнаци са ми били винаги желаните плeйсмънти в кариерата ( и тезиса ми е за близнаците) и ми се иска да минеш някой курс и на теб за да ти стане по-ясно и по-лесно отглеждането им. 

# 188
Не знам, за мен ще е в пъти по-гадно да ме буди монитор, отколкото детето да спи в същата стая. Аз съм много лежерна в това отношение, някъде към петте годинки може и да се отделят в друга стая, преди това ще е тормоз за всички. В смисъл, това е от нещата, които ще изискват борба и усилия, мога да срещна отпор, а не ми се занимава да налагам правила, когато стане- тогава, няма вечно с мен да спят.

# 189
http://www.kidzone.ws/images-changed/kindergarten/ib-book-firstchristmas.gif
http://www.contentedbaby.com/sleeping.htm

ver4eto_sv, ето и нещо лесно като практики, обяснения и сходства.

Мен ме буди всичко така или иначе и съм леко спяща и чувах детето.

Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 17:16 от Анонимен

# 190
  • Германия
Мога ли да знам кой какво е чел? По-скоро съм склонна да заключа, че повечето нищо не четата и разчитат на бг-мамма и на фб да им дава съвети и решава проблеми

Но ти искаш да ми кажеш, че си чела де що има всички статии и книги за отглеждането на деца? Поздравявам те, аз още не съм успяла. Тази беше първата, която ми изскочи. А предния линк даже не беше статия, публикувана в някой журнал, а личното мнение на едни човек. Тези не са ми никаква помощ, благодаря

# 191
Това е една от най-клишираните статии, споделяна хиляди пъти във връзка с най-малкия намек, че може да не скачаш на секундата, ако детето каже мрън. Затова ми е адски позната, но и неприложима в случая. В смисъл- не може да става сравнение между това, което съм правила и екстремния случай със зарязаните румънски сирачета (също често споделяна статия, във връзка с това, че някои бебета се оставят будни да си играят в кошарата и явно това е сравнимо със студен и гаден детски дом в социалистическа държава).

Между другото, акъли от майки на двуседмично бебе и от станали вегани преди 2 месеца...хахахаха:) те са най-разбиращите.

# 192
Мога ли да знам кой какво е чел? По-скоро съм склонна да заключа, че повечето нищо не четата и разчитат на бг-мамма и на фб да им дава съвети и решава проблеми

И мамасита.

# 193
аз признавам, че започнах да чета наскоро, три седмици след раждането на бебето, чета само книги, не статии, защото обичам да ми е систематизирано. от тогава насам съм зачела три книги. едната е про атачмънт парентинг, и точно е пропонент за  нонстоп гушкането поне в началото, казва се най щастливото бебе. другата, със сходно название, пък дискутира, че е много важно бебето да има програма, да се научи да заспива и да се успокоява само. Книгата се казва бейби уайз. ами и двете имат сериозни аргументи и като ги чета и двете ми звучат верни. имат и последователи.  Така, че явно и едното и другото не са фатални. все пак, най-важното е да са здрави децата и да са обичани, другото вече всеки сам си избира какъв стил му пасва. аз не приемам нито дебелокожие и суровост, нито пък някакво жертване и обезличаване на майката, която трябва  си съсипе здравето, за да е атачнато детето й. майката има нужда от сън! третата книга ми е само за кърменето, но тя не е иделогическа, а техническа и безпристрастна.

# 194
  • Германия
Не беше насочена директно към теб статията, нали по-рано се разбрахме че не оставяме бебетата да реват до засиняване.

Но няма смисъл да продължаваме да търсим статии, които подкрепят начина ни на мислене и да ги качваме тук. Всеки е способен сам да си търси информация ако нещо го вълнува.

bodybeautiful, има нещо наречен баланс при attachment parenting. Статията ти го пропуска този момент напълно и говори за екстремни случаи. За всяка теория си има за и против. Бебеносенето също беше споменато като крайност - винаги и навсякъде да носим бебето, независимо дали ни боли гърба или едикакво си. Ами всеки разумен човек ще си прецени кога да излезе с количката, и кога е по-удобно да метне бебето в раницата..

Общи условия

Активация на акаунт