От кой термометър сте доволни

• 788
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте, бих искала да попитам какви термометри за измерване на телесна температура използвате и дали сте доволни от тях?
Ако са електронни, колко време след сигнала изчаквате?

# 1
Доволна съм от Braun ThermoScan 7
Закупих го от немския амазон , допълнително се купуват сменяеми накрайници..

# 2
  • София

От този съм много доволна. Обаче го държа 5 минути. Ако се държи не помня колко секунди, не е точен. Трябва да бъдат 5 минути.

# 3
Вярвам само на стария живачен. Сравнявам го с електронни, включително и Омрон, който уж е висок клас и ми дават фрапиращи разлики.

# 4
  • София
Живачните са забранени и не се продават вече. Този от снимката съм го сравнявала с живачен и е 1:1.

# 5
Живачните са забранени и не се продават вече. Този от снимката съм го сравнявала с живачен и е 1:1.
Има живачни в олх ако някой има интерес. Наясно съм, че са опасни, но не съм попадала на такъв, който да ми оправдае доверието.

# 6
  • Sofia
Ние имаме един спиртен (изглежда като живачните) и мисля, че е точен. Иначе всичките термометри вкъщи (за чело, за ухо, лентичка, спиртен, електронен с мек накрайник като горния Quiko) мерят различно!

# 7
  • София
Спиртните също са точни, да. Преди да открия този от снимката, ползвах такива. Живачните не си заслужават риска. Спиртните са точни (и безвредни), този от снимката също е точен (и безвреден) и доста удобен, защото е с огъващо се рамо...

# 8
Бихте ли показали спиртен? Да не би да е галиев?

Аз повдигнах темата, тъй като имам няколко електронни, както и галиев. Всички мерят различно.
Браун термоскан и аз имам, за сега ми е фаворит, но до колкото разбирам в ушите е с около 0.5 градуса по-висока температура от аксиларната. Което на моменти ме обърква..

Quicko имах преди години, но нещо се повреди. Нещо не ми хареса, според мен не мереше правилно.

# 9
  • София

Такъв имаме и мери точно, но не го харесвам заради свалянето на градусите.

# 10
И аз ползвам живачен. Другите не са точни. Все пак имам и един Hartmann,които рактално като меря на малкия горе долу съвпада с живачния,но под мишницата като меря на големите,прави големи отклонения.

# 11
  • София
Скрит текст:

Такъв имаме и мери точно, но не го харесвам заради свалянето на градусите.
Този е галиев. Би трябвало като го разтръскаш със стърчащата капачка да сваля лесно градусите.

Принципно в различните части на тялото температурата е различна и времето за измерване е различно. 

Аз ползвам водоустойчив BOSO и съм доволна.

# 12

Не са забранени, скоро взех 2 от Амазон.

# 13
  • София

Наистина ли?

Цитат
Продукти с добавен живак
9. Следните неелектронни измервателни уреди:
а) барометри;
б) влагомери;
в) манометри;
г) термометри и други неелектрически уреди за измерване на температурата;
д) сфигмоманометри;
е) тензометрични датчици, използвани в плетизмографи;
ж)живачни пикнометри;
з) живачни измервателни уреди за определяне на точката на омекване.

Дата, считано от която се забраняват износът, вносът и производството на продукти с добавен живак
31.12.2020 г.
Регламент (ЕС) 2017/852 на Европейския парламент и на Съвета от  … на относно живака

# 14
Аз също имам стар руски галиев, но трябва много да се чака, особено при ревящо бебе. Сега имам този и за първи път съм доволна от електронен https://visvitalis.bg/product/microlife-elektronen-termometar-mt-850

Сравнявала съм го с галиевия и е точен.

Общи условия

Активация на акаунт