Извеждане на новородено

• 55 349
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 105
Имаше едно шоу, "Curb Your Enthusiasm", това трябва да ти е мотото с малко бебе. Може да пропуснеш роботиката и тълпите. Виж в кафене с количката си е идеално, стига някой да не дими с цигари.

Въпросът е мама да се пази, защото не е гот да си с малко бебе и настинка или грип.

# 106
Пазенето на мама и извеждането на бебето са съвместими неща, стига човек да има адекватна помощ у дома.
По съвет на съвсем не-китайският ми, но супер опитен лекар, единствената ми работа първите 6 седмици (не месеца!) след раждането ми бяха да си почивам, топли душове, топли течности и да кърмя. Родих октомври и до Коледа си показах носа навън броени пъти, не готвих, не чистих, в общи линии - бях абсолютно освободена от каквото и да било освен бебето, което беше леко залепено за мен. Много добре ми дойде тоз период, искам пак!

Обаче мъжът ми я извеждаше всеки ден от 3-тия натам, или в бебешка носилка под неговото яке, или в количката опакована като за космическа експедия. Почна с 10 мин. и стигна до 2 часа; дребното спеше адски добре навън, ходеха на една алея покрай реката в супер големия ни град, която ни беше на 3 мин пеша и нямаше никакви газове, автомобили или простотии. Особено ако нямаше вятър, дори и на -10 градуса излизаха.

Като се освестих малко след Коледа, почнахме да ходим на планина на около 15 минути с колата горе-долу всеки уикенд, като аз пак го раздавах доста мързеливо. Бебето не знам кво разбра, то беше като пашкул в бебешки носилки под зимните якета. Спеше в общи линии като пън.

# 107
Имаше едно шоу, "Curb Your Enthusiasm", това трябва да ти е мотото с малко бебе. Може да пропуснеш роботиката и тълпите. Виж в кафене с количката си е идеално, стига някой да не дими с цигари.

Въпросът е мама да се пази, защото не е гот да си с малко бебе и настинка или грип.

оо да, мен и от това ме е страх, аз вече имах нещо като настинка, но май се размина.  а според вас до каква възраст на бебето е това изолиране? тоест на два месеца като ни бият ваксините вече може ли малко по-спокойно да го даваме ?

За кафенце е супер тогава, аз така или иначе бих седнала само на открито.

# 108
Бебето го пазихме от събиране с много хора във вътрешни помещения до около 6 месечна възраст, но не сме били отшелници разбира се.

# 109
Аз и преди писах- не е толкова до пазене на бебето, а до пазене на майката.

И аз бих казала, че до 6 мес. е пазенето. В смисъл- на 2 мес. и по-малки са се срещали с хора, не е точно изолиране, ама не е и да го помъкнеш навсякъде. Общо взето да си в предсказуема среда, без тълпи.

# 110
Много трябва да се внимава със затворените помещения с много хора по това време на годината. Преди седмица такъв вирус ме хвана, че за нула време ме събори на легло. Такова чудо не ми се беше случвало никога. Най-добре бебетата да са на въздух, тези дни е много приятно времето. Ако бях с малко бебе, обаче, бих избягвала кафенетата, дори и открити. Там все пак има струпване на хора на близко разстояние. За мен, най-добре си е на разходка в парка.

# 111
момичета направихме страхоотна разходка днес в борисовата градина. просто се разтопих, преди това бяхме и покрай театъра там има и вайнахтсмаркт, но не стояхме заради хората. но поседяхме в едно кафене , но бяхме сами с него. изобщо голямо приключение. той е страшно спокоен, когато е навън, иначе е нонстоп рев. според мен дори само заради това е голям плюс да си навън, бебето не реве, блаженство!!!!
за пазене на майката, надявам се това да не ми развали възстановяването, защото си усещам шевовете като ходя Sad но определено ми помогна да се почувствам човешко същество! ако имаше начин и ние да поспим докато сме на разходка, щеше да е идеално.

# 112
момичета направихме страхоотна разходка днес в борисовата градина. просто се разтопих, преди това бяхме и покрай театъра там има и вайнахтсмаркт, но не стояхме заради хората. но поседяхме в едно кафене , но бяхме сами с него. изобщо голямо приключение. той е страшно спокоен, когато е навън, иначе е нонстоп рев. според мен дори само заради това е голям плюс да си навън, бебето не реве, блаженство!!!!
за пазене на майката, надявам се това да не ми развали възстановяването, защото си усещам шевовете като ходя Sad но определено ми помогна да се почувствам човешко същество! ако имаше начин и ние да поспим докато сме на разходка, щеше да е идеално.
Споко, случвало ми се е да задрямам на пейка. Wink
Иначе съм съгласна, че разходките навън са супер за бебетата, най - малкото "чистият" въздух ги умаря и спят по- добре.

# 113
bodybeautiful, радвам се, че звучиш така бодра и освежена. За шевовете, слушай тялото си и като започне да те притеснява нещо или при засилване на лохиите, просто почивай.
Аз със сигурност съм дрямала и то даже не на пейка, а ей така, ходейки си по алеята в парка Simple Smile. И много ми е харесвало даже, особено ако има слънце, макар и зимно.

# 114
  • София
Поради собствения си нескромен опит с деца, открих, че излизанията и разходките на майките на бебета са по-важни за самите майки. Но не са задължителни. Особено за бебетата.
Важно е да има къде да "видят" слънце и въздух, което може да стане и на терасата за 10-15 мин.
Но в хубаво време майката има нужда да се разходи, откъсне от домакинските задължения, да види и други хора.
За бебето няма значение, стига да е подходящо облечено.

# 115
...откъсне от домакинските задължения, да види и други хора...
За нейното добро и за това на детето е по принцип да знае, че работата ѝ, когато бащата е на работа е да е детегледачка, не домашна помощница. Колкото по-рано го осъзнаят всички, толкова по-добре за тях.

Иначе не съм съгласна, че няма значение за детето. Косвеният контакт с другите хора засилва имунитета. И когато му се наложи пряк (в ясла/градина) боледуването е значително по-малко, дори никакво Simple Smile

# 116
  • София
Да, майката има нужда от почивка, не да е слугиня. Особено с повече деца, когато постоянно има какво да се прави за някого.
При моите деца е било без значение, защото контакт с хора за засилване на имунитета получаваха и вкъщи. Wink

# 117
Не че нещо, но разходката не е точно почивка- а си е упражнение по стягане на багаж, бутане на количка с препятствия, избягване на луди шофьори...тия дни видях майка с малко бебе да пресича на бегом супер оживена улица- е това разходка ли е, да бягаш от ТИР с количката...голям кеф. Сигурно е горда, че бебето е разходено. И не е единствена, която участва в трафика с количка. Не знам с какъв акъл се бутат масово по платното...а майката дори си гледа в телефона. Но аз отдавна съм забелязала, че в БГ е пълно с невероятни и сърцати майки, издигнали чистия въздух в култ. Та така...

И след разходката пак имаш чистене, преобличане, разформироване на чанти.

# 118
  • София
Не ми се е случвало - хем през годините . Излизах за себе си. До близкия парк. Без да стягам багаж - само с одеалце и вода. Паркът ми е на 50 м. от входа. Излизах само в хубаво време да си почета книга на някоя пейка или да се видя с хора. Аз самата не обичам да обикалям пеша. Никога не съм издигала излизането в култ.

# 119
Да, но когато няма парк, разходката става епично приключение.

Пак трябва да вземеш поне памперси, кърпи.

А това с хубавото време вече е друго- сега навън предполагам, че ще има близо до нула бебета, колкото и да ме увещават, че всички майки са всеки ден навън с часове.

Общи условия

Активация на акаунт