Отговори
# 60
  • На изток от рая...
Toзи Сарп от богаташката къща изглеждаше като коренно различен човек - погледът му, излъчването му, мимиките, нищо общо със Сарп от спомените.
Аз по картинки разбрах, че Бахар се кани да съобщи на семейството си за болестта в неделя, няколко пъти чух pazar... Явно щом толкова наблегнаха на това, нещо ще се случи до неделя. Предполагам Бахар ще разбере за Ширин. Или ще вдигне телефона, или децата ще й кажат нещо и тя ще навърже нещата - и позвъняването, и снимката от родното село на Сарп, и телефона със зарядното...

# 61
Бахар ще им каже в неделя, защото в събота вечерта беше концертът на Джейда и не искаше да им разваля настроението. Но дали въобще ще има нужда да им казва, ако разбере всичко... Надали. За първи път бавят толкова много фрага за следващата серия. Явно наистина ще има развитие. Колкото до Сарп - ако е жив, ми е интересно не само какво ще направи Бахар, ами и Ширин.

# 62
  • На изток от рая...
Опааа, май децата казаха, че са звъняли от телефона на "леля"...

Фрагмана:

https://www.youtube.com/watch?v=DqIzaiE4Vuk

# 63
  • София
Здравей, Серената!
Определено казаха, но дали пак няма да ни залъжат с нещо не се знае. С нетърпение очаквам развръзка. Шерин гледа като отровена, но каквато е лъжкиня нищо чудно пак да излезе от ситуацията чиста, а може и Енвер да и помогне.  Хатидже, обаче гледа доста притеснено.   Рускините  бавят превода  на фрагмента, както  и на 14 епизод. Всичко добро и до скоро.

# 64
Нося бомбастичен втори фраг!

Бахар накрая не издържа и каза на Ширин, че спешно трябва да се лекува. Ширин обвини майка си, че постоянно вземала страната на Бахар. Дали обаче Бахар е разбрала всичко... На сутринта Ширин я няма, изчезнала - заради Бахар и идването ѝ в дома им. Фактът, че Бахар е останала там, ме навява на мисълта, че не е разбрала, за съжаление. А накрая... Аху Яту от "Любов и наказание" и "Твоят мой живот" влиза в сериала явно като любовница на Сарп. Тя е жената от съня на Нисан. Сега въпросът е дали тази сцена, която ни представят във фрага, също е сън. Не ми се вярва толкова известна актриса да е влязла само за това. Жалко, хубавите ни представи за Сарп рухнаха изведнъж. Би го оправдала единствено амнезия.

# 65
  • София
Привет!
Сериали, благодаря за очакваните  новини. Вече наистина си мисля, че Сарп е такъв, какъвто ни го представя до сега Бахар,  само в нейните мечти. Мисля си дали пък не е дал повод на Ширин да се влюби в него. Как се е държал той с нея. Тя знае много неща за него - била в родното му село при приятеля му. Не ми се иска да е така, но много неща ми навяват такива мисли. Ако не е сън сега живее в лукс, как се е сдобил с тази къща. Вече почвам да го подозирам, че наистина ако не е било амнезия, много неща е скрил от Бахар. Интересно ми е и това, какво са направили с парите спечелени от лотарията - имало ли е такива и ако е да, къде са. Не е възможно такава сума да е отишла само за обзавеждане на детска стая. Не зная много започнах да се съмнявам в Сарп. Дано не съм права и в скоро време  да се разгадаят тези въпроси. Хубава вечер.

# 66
А, не, да е давал поводи на Ширин - категорично не. Момичето просто си е с отклонения и явно има мания по близките мъже до сестра си. Видяхме как се опита да се лепне и за Ариф и то с фалшива самоличност, Бершан неслучайно го изревнува от нея в предишната серия. Че даже го описа на майка си като новия ѝ приятел... Колкото до Сарп - повече вярвам в образа му, който ни представи Бахар досега. Мисля си, че след инцидента е получил амнезия. Как обаче ще си спомни Бахар и как ще се свърже с нея - все въпросителни, които тепърва ще се разплитат. Ако срещата им е случайна, ще е още по-интересно. А дали Ширин ще му се лепне пак - без никакво съмнение. Има обаче трета жена. От кога е с нея и доколко е сериозна връзката им е много важно.
Колкото до въпроса с парите, спечелени от лотарията - не бяха толкова много, май 10 000 лири, ако не се лъжа. Не са чак толкова много в действителност, по българския курс - 5000 лева. Като нищо ще са отишли само за обзавеждането на детската стая. Ако се бъркам със сумата, поправете ме.

# 67
  • София
Привет!
Сериали, благодаря ти за всичко споделено. Прав си за много неща, но аз продължавам да се съмнявам и разсъждавам.  Това наистина  е ролята на добрите сценаристите да ни провокират да разсъждаваме и очакваме с интерес следващия сериал. Ясно е, че Ширин има отклонения, както и че е изпълнена с злоба към сестра си. Това, че е преследвала настойчиво Сарп също е ясно.  Наистина, само според нейните спомени той се е държал насърчаващо. (Ариф като я разбра що за птица е и най-вече, че е сестра на Бахар, веднага я отсвири) Преследвала го е да, но тя е научили за родното му място, вероятно от него и е ходила там - кога? Бахар отиде след 4 години. А това писмо, което беше оставил при  приятеля си -  бакалина и описваше живота си, кога го е оставил, нима е знаел че ще умре. Защо не е разказал за детството си на Бахар, когато са били заедно, а е оставил писмо. За парите от лотарията си прав. Говориха за 20000 турски лири или 10000 лв. , които вероятно са ги изразходвали за обзавеждане, въпреки, че когато бяха изхвърлили багажа на улицата, нямаше кой знае какво. Възможно е Бахар да е  продавала за да гледа децата. Това е обяснимо. Задавам си и въпроса - защо Сарп е ходил при майката на Бахар, след като е знаел, че тя не иска да има нищо общо с това си семейство. Да ги сдобрява ? Възможно е. Очаквам с нетърпение да видя как ще ни представят жената до него. Как ще приеме ситуацията Бахар, а и Ширин? Най-вече, амнезия ли е причина за дългото отсъствие на Сарп и страданията на Бахар? Хубав ден.

# 68
  • На изток от рая...
И аз не мисля, че Сарп е давал поводи на Ширин да си мисли, че ще се случи нещо между тях. Държеше се приятелски, като добър човек. Той разбра, че тя е сестра на Бахар, при посещението в дома им, т.е. точно преди инцидента, така че не е имал време да отреагира. Точно и там на кораба тя му каза, че е влюбена в него, а той изглеждаше откровено изненадан и след като й каза, че обича жена си, Ширин направи онази постановка, която доведе до трагедията...

За парите - наистина не са били толкова много, а и Бахар беше с него, когато видяха печалбата, няма как да скрие от нея. Все пак тя е живяла 4 години сама. Видяхме колко й беше трудно финансово, така че постепенно всичко се е стопило. В една от първите серии видяхме как й се наложи да продаде и фотоапарата му, нещо което й беше скъп спомен от Сарп.

И аз не вярвам да използват новия Сарп само като обект на нечии сънища. Според мен е с амнезия. Пак казвам, че в първата сцена в богаташката къща, той имаше излъчване на съвсем различен човек, нищо общо със спомените на Бахар. Няма как един човек да се е преструвал толкова години и така успешно да е заблуждавал Бахар...

# 69
'' ЖЕНА" е вече сред най-гледаните сериали в Турция.....Heart

# 70
  • На изток от рая...
vera17, съвсем заслужено!!!

Аз снощи гледах, защото не ми се чака до неделя за превод.
Много интересно стана... Бахар все още не знае за Ширин, но пък доколкото разбрах от картинки, Йелиз май е твърдо решена да й каже... Ариф е все по-влюбен и мисля, че Бахар усеща това.

СЕРИАЛИ, моля те пиши какво казаха на Бахар в магазина за перуки за майката на Сарп?
Мистерията със Сарп, който сега се казва Алп (доколкото разбрах) се заплита все повече. Ако е с амнезия е странно, че майка му явно е част от неговия живот в момента! Моят сценарий е, че е забравил част от живота си, може би след като го прибират в дом като дете. Новата му жена явно е богаташка, която се е влюбила лудо в него и с помощта на майката успешно крият истината за живота му преди инцидента. Нищо чудно и Ширин да се присъедини към тази група на гаднярки и да плетат заедно интриги, защото тя също няма интерес Сарп да си възвърне паметта...

# 71
Да, за втора поредна седмица "Жена" е най-гледаният сериал във вторник, но с вчерашната си серия отбелязва личния си рекорд - от 10.70%! И аз смятам, че е напълно заслужено. Крайно време беше да е на върха.
Иначе - вчерашната серия беше много интересна. Уви, Бахар отново не научи истината за Ширин, но се случиха толкова други неща, че честно казано, ще е грехота да недоволствам от сценаристите.
Ширин прави-струва, но накрая все пак успя да изтрие номера си от телефона на Бахар, с което вероятността Бахар сама да научи истината става нулева. Остава някой от другите да ѝ каже някой ден - или Енвер, или Йелиз, или колежката от химическото чистене, или Ариф, който вече също знае.
Много силна беше сцената, в която Хатидже научи за болестта на Бахар. И между другото, започва да ми става все по-симпатична. Бавно, но сигурно майчинският ѝ инстинкт към Бахар се проявява.
Бахар много хубаво сложи Бершан на мястото ѝ, като ѝ каза, че знае, че тя е сложила наркотиците в дома ѝ. Тази хлебарка обаче не се спира и се опита да направи зло на Енвер, казвайки на Хикмет, че той е ушил безплатно роклите на Джейда за представянето ѝ. Разбира се, изкара го млад мъжки шивач. Много ме беше страх за Енвер, но за щастие онзи не му направи нищо, като го видя колко безобиден е за Джейда. Даже му възложи задачата да ги сдобри. Изобщо - сценаристите създават много умело отношения между всички герои, защото определено преди бяха разделени и дори не можехме да си представим Енвер и Джейда в общи сцени, примерно.
Връща се и майката на Сарп, за която също си мислих, че повече няма да я видим. Това, което каза собственикът на магазина за перуки, в който отиде Бахар, за да я потърси, беше, че Жюлиде е напуснала магазина преди около четири години, тоест - точно след смъртта на Сарп. А и то беше ясно, че жената не работи в обикновен магазин. Бахар трябваше да се досети, виждайки как е облечена, каква кола кара и как се държеше.
Мисля, че все още е рано да правим каквито и да е предположения за Сарп. Знаем само, че се подвизава като Алп и че живее охолно, както и че си има приятелка. На какви начела са с нея, все още не знаем.
Във връзка с това обаче предполагам, че Бахар няма да научи скоро истината за Ширин, а първо ще срещне по някакъв начин Сарп и жената и ще си помисли, че тя е тази, която ѝ звъня и мълчеше на телефона. Прави ми впечатление, че сценаристите си падат по недоразуменията - вместо Юсуф, Енвер щеше да го отнесе заради Джейда; вместо Джейда, Бахар щеше да го отнесе от жената на Хикмет. Та пак в тази връзка, предполагам, че сега вместо Ширин, тази новата на Сарп ще го отнесе от Бахар.
А бягството на Ширин от дома ѝ го очаквах отдавна, психото даже закъсня. Хатидже накрая каза на Бахар, че заради нея Ширин си е тръгнала... Ядоса ме, ама какво да се прави.

И да се похваля - този уикенд съм в Истанбул и планирам да посетя сета на "Жена". Като се върна, ще кача снимки. Надявам се и да видя някой от любимците, по възможност - Йозге. Тя ми е най-голямата слабост. Relaxed

# 72
  • София
Привет!
Изгледах и аз 15 серия на картинки, разбрах до някъде , но благодарение на Сериали ми се изясниха доста неща.
Сериали, съгласна съм с тебе, че "Жена" зае подобаващото й се първо място в рейтинга на зрителите, а в моя отдавна е така. През цялата серия бях удовлетворена от събуждащото се майчинско чувство на Хатидже и мисля, че това ще продължи, въпреки че накрая пак се издъни заради проклетата си дъщеря Ширин. Много ми е интересна зараждащата се интрига покрай Сарп. Дали е той наистина, дали ще го представят като получил амнезия, похват използван  доста  в киното и литературата и да не кажа "изтъркан", да му е  близнак също, но пък какво друго. Интересна ми бе сцената с обаждането на Бахар до приятеля на Сарп - бакалина. Какво и отговори той не знам, но изражението му ми се стори многозначително. Май не беше изненадан.
Сериали, много се радвам за теб, че ще имаш възможност да посетиш сета на "Жена" и да  се доближиш до любимите артисти, което е и моя мечта. Желая ти лек път и ни зарадвай с хубави новини.

# 73
Нина, Бахар се обади на бакалина, за да го пита за адреса на магазина с перуките, в който работеше майката на Сарп. Той я попита дали е сигурна, че иска да го разбере, затова изглеждаше така.
Благодаря, при първа възможност ще кача снимки!

# 74
  • На изток от рая...
Не мога да повярвам - преводът на 15 еп. вече е факт! Много ми е странно защо толкова по-нерейтингови сериали се превеждат веднага, а този се бавеше почти седмица.

СЕРИАЛИ благодаря ти за споделеното и приятно изкарване в Истанбул, много обичам този град. Може ли да споделиш от къде се намира инфо за сетовете на сериалите - кога и къде снимат?  Днес трябва да фрагман, нали?

Общи условия

Активация на акаунт