Отговори
# 45
Привет!
Малко съм разочарована, че никой не пише и не коментира прекрасния сериал "Жена". Гледам го с руски субтитри и до някъде се справям. Днес видях и седмичния рейтинг и разбирам, че много е гледан в Турция. Сериала е на ТРЕТО място! Мисля, че ще продължава да има развитие и ще бъде на челните места. Недоумявам защо никой не се нае да превежда на български. Превеждат се толкова посредствени сериали, които в последствие се прекратяват поради нисък рейтинг или такива изпълнени със сладникави ситуации. Жалко! Аз обаче продължавам да го следя - тежък е наистина, фабулата е доста напрягаща, но съм удовлетворена от професионалната игра на  актьорския състав и прекрасното участие на децата - актьори.

И на мен много ми харесва и не пропускам серия. Добре че рускините го превеждат, макар и доста бавничко, но и на това съм доволна, защото с руския нямам проблем. Да, и аз съм учудена, че не го превеждат на български, защото сериала наистина е много добър. Децата играят чудесно, толкова са непринудени и естествени. С две думи, заслужава си гледането. Е, поплаквам си, има много трогателни моменти. Гледах и "Майка" който сега го дават по телевизията, но този е в пъти по-добър.

# 46
  • София
Привет!
Изгледах и 13 епизод без превод, но все нещо съм разбрала за което ми помогна и разяснението на Сериали. Започват да се разплитат много загадки, ако сценаристите не ни затрупат с още. Започвам да се замислям дали Сарп е жив. Преди бях убедена, че е така, но сега малко се съмнявам. Гледала съм доста филми с амнезия на главните герои, но винаги у тях има терзание за миналото им и започват  действия за издирване на свои близки. Ако Сарп е жив би било естествено да търси своите близки, все някакви следи би открил, ако се интересува. Интересен ми е и образа на Хатидже. Много ме ядосваше в началото, а и все още, но разбирам, че е много страдаща майка. Мисля, че не е толкова заблудена и разбира, че е манипулирана от Ширин, но това, че е била отхвърлена години наред от Бахар са и нанесени големи травми. Леда обвил сърцето й започва да се топи. Сълзи има в очите й и се чувства любов към внуците й. Но тази Ширин, но тази Ширин, не зная как да я наричам, с действията си унищожава всичко добро. Такова дяволско изчадие рядко се среща. Вече мисля, че не е луда, ако беше такава щеше да се издъни, а тя все излиза от критичните ситуации със сълзи, преструвки, лъжи. ( Актрисата играе великолепно и истински). Във фрагмента към 14 серия, обаче бях удовлетворена от реакцията на Енвер. Добрия човечец не издържа и добре я подреди. Очаквам с нетърпение следващите серии.  Много ситуации следва да се развият, а и други се заформиха и не знам дали сценаристите няма да  изфабрикуват още доста серии. Виждам рейтинга е доста висок и много пъти това дава повод да се разводни сериала и да чакаме доста време развръзка, надявам се щастлива.  Хубав ден за сега и до скоро.

# 47
И аз мисля, че сериалът е по-добър от "Майка", нищо че е от същите създатели.
Йелиз не каза какво е разбрала на Бахар, за да остане в дома на майка си и да се излекува по-бързо. Много силна беше сцената, в която Бахар заспа навън, а Хатидже вътре спеше с децата. Отново ме издразни, задето повярва на Ширин и не отиде сама да види, че Бахар е навън, но пък ме спечели, като отиде и легна при децата. Рядко ми се случва в един и същ момент хем да харесам нечие поведение, хем да ме дразни. Все пак важното е, че има напредък в Хатидже. Много ми беше забавна сцената с Джейда и Енвер и как Хатидже ревнуваше. Grinning
Иначе, съдейки по трея за следващата серия, Бахар няма да разбере истината и Енвер ще я излъже с нещо. А и съдейки по най-новите снимки от сета, тоест в момента вероятно се снима 15 или 16 епизод, на които Бахар и децата все още са в дома на Хатидже, явно ще изтече доста вода, докато има развръзка.
На Ариф му стана много гадно, като Бахар му каза, че Сарп е жив. Стана ми мъчно за него. Честен и достоен човек е и предполагам, че ще се отдръпне, но ще продължи да държи връзка заради децата. Сега си мисля, че вече Бахар ще го търси по някакъв повод...
Иначе, признавам си, жал ми е за Ширин. Въпреки лошотията си, я намирам за много ранима и слаба. Интересно ми е каква ще е реакцията на Бахар, когато научи истината за нея. Какво ли ще направи? Че ще напусне дома на майка си, е сигурно. Но какво ще направи на нея?

# 48
  • София
Привет!
Въобще не ми е жал за тази Ширин. Много пъти се замислям възможно ли е да има толкова зъл човек. Вече съм убедена че не е болна, а е отвратително лоша и злобна. Влюбена била - за мен  това е само оправдание. Нима е възможно да се влюби в мъжа на сестра си, след като вижда колко щастливи са двамата. До сега сме видели само, че тя го преследваше непрекъснато, а той с нищо не и даваше повод тя да се надява. А после и към Ариф. Добре, че той веднага я разгада, защото от Ширин, както се разбира всичко може да се очаква. Жал ми е за Енвер, който явно много тежко преживява всичко това и не заслужава такава дъщеря. Жал ми е и за Хатидже, която в лицето на Ширин е искала да види добрата дъщеря и да замени загубената за нея Бахар. Много се е заблуждавала и с това без да иска е насърчавала Ширин към пъклените и дела. Мисля, че вече започва да си изяснява някой въпроси, но може би този процес ще е дълъг. Все още Ширин ще се мъчи да я манипулира, но дано присъствието на децата и болестта на Бахар отворят очите й. Малко по малко в нея започва да се обажда майката и бабата. Може би се повтарям, но за мен целия актьорски състав е на много високо ниво. Децата са великолепни. Чакам с нетърпение руския превод на 13 еп. и следващия  епизод. Хубав ден.

# 49
Привет!
Въобще не ми е жал за тази Ширин. Много пъти се замислям възможно ли е да има толкова зъл човек. Вече съм убедена че не е болна, а е отвратително лоша и злобна. Влюбена била - за мен  това е само оправдание. Нима е възможно да се влюби в мъжа на сестра си, след като вижда колко щастливи са двамата. До сега сме видели само, че тя го преследваше непрекъснато, а той с нищо не и даваше повод тя да се надява. А после и към Ариф. Добре, че той веднага я разгада, защото от Ширин, както се разбира всичко може да се очаква. Жал ми е за Енвер, който явно много тежко преживява всичко това и не заслужава такава дъщеря. Жал ми е и за Хатидже, която в лицето на Ширин е искала да види добрата дъщеря и да замени загубената за нея Бахар. Много се е заблуждавала и с това без да иска е насърчавала Ширин към пъклените и дела. Мисля, че вече започва да си изяснява някой въпроси, но може би този процес ще е дълъг. Все още Ширин ще се мъчи да я манипулира, но дано присъствието на децата и болестта на Бахар отворят очите й. Малко по малко в нея започва да се обажда майката и бабата. Може би се повтарям, но за мен целия актьорски състав е на много високо ниво. Децата са великолепни. Чакам с нетърпение руския превод на 13 еп. и следващия  епизод. Хубав ден.

Много обичам да те чета, защото съм абсолютно на твоето мнение, Nina NN.... Hug bouquet bouquet Hug

# 50
 Grinning

Изгледах 13 Е на "ЖЕНА".. , с руски суб. Все по- интересен става! bouquet bouquet bouquet
На Ширин не бих могла да  простя никога! Mr. Green

Гледайте тук:

" ЖЕНА" - ЕПИЗОДИТЕ С РУСКИ СУБТИТРИ.... Peace

http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/201 … sskom-yazyke.html

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 16:42 от vera17

# 51
  • София
Привет!
Здравей Вера! Изгледах и аз последната серия с руски субтитри и още по вече съм съкрушена, гледайки това изчадие Ширин. Как ще постъпи клетия Енвер? Най-вероятно ще пощади Бахар, а донякъде и дъщеря си и няма да каже истината. Малко съм удовлетворена от Хатидже, защото мисля, че у нея започва да се събужда майчиното чувство към голямата си дъщеря. Дано е така. Тази гадна Ширин продължава да вреди на Бахар, но и  не изпитва никакво състрадание и към децата. Както излиза те са сирачета заради нея, а тя даже издевателства над тях с  въпросите си, които ги нараняват. Във фрагмента от 14 серия дадоха Енвер, силно разярен се нахвърли срещу Ширин, даже я заплю. Дано тези дни има още фрагменти или озет. Очаквам с нетърпение следващия епизод и дано вече има по добра развръзка за нещастната Бахар. Все още си мисля, че сценаристите могат да удължат сериала и представят Сарп като жив, а и задълбочат отношенията на Бахар и децата с Ариф. Не съм наясно  какъв е японския първоизточник, но като знам същите сценаристи как преразказаха и задълбочиха отношенията в "Майка", си мисля, че и тук ни очакват още много вълнения и терзания заедно с героите. Всичко добро и до скоро.

# 52
  • София
Току що изгледах и втория фрагмент към 14 епизод и искам да споделя, че и аз  очаквам да има развитие. Децата се обадиха на майка си, която беше на ресторант с Ариф, от телефона на Ширин. Бахар видя, че се изписа на дисплея номера на "жената" и май не отговори. Дали децата ще и кажат, че са я търсили от телефона на леля си и тя ще се досети и ще разкрие онова безсъвестно същество? Надявам се.

# 53
Току що изгледах и втория фрагмент към 14 епизод и искам да споделя, че и аз  очаквам да има развитие. Децата се обадиха на майка си, която беше на ресторант с Ариф, от телефона на Ширин. Бахар видя, че се изписа на дисплея номера на "жената" и май не отговори. Дали децата ще и кажат, че са я търсили от телефона на леля си и тя ще се досети и ще разкрие онова безсъвестно същество? Надявам се.

Привет,Нина!
А можеш ли да постнещ фрагманите тук? Grinning Hug Praynig

# 54
  • На изток от рая...
Добро утро!!!

Страхотен рейтинг за сериала, най-накрая зае заслуженото (според мен) първо място. Избягвам да гледам директно, защото не разбирам много и само се дразня, но снощи не се стърпях. Изгледах последния половин час общо взето, когато Джейда покани всички в заведението. Очаквано серията свърши на сцената с телефонното позвъняване и така и не разбрах Бахар отговори ли или не. Все пак се надявам, че дори да е отхвърлила разговора децата ще кажат, че са й звъняли от телефона на ЛЕЛЯ. Много отвратително същество е тази Ширин. Пълен егоист, който иска да получава всичко и да е в центъра на всичко. Според мен тази злоба към сестра й идва от това, че винаги е усещала страданието на майка си по загубената й дъщеря. Искала е да бъде единствената обичана и макар да са задоволявали капризите й, дълбоко в себе си е усещала любовта на Хатидже към Бахар и болката й от това, че е отхвърлен а като майка.

След оня сън (или реалност) със Сарп в богаташката къща, давали ли са други сцени с него, които да ни карат да се съмняваме, че е жив? В предходната серия нямаше, но питам за снощната ако някой я е гледал изцяло. Както и поради каква причина Енвер заплю Ширин?

# 55
  • София
Привет!
Здравей, Serenata!
Аз също не успях да изгледам цялата серия и доста въпроси се заредиха отново. Дано Сериали се отбие и даде разяснения или някой,  който е по наясно с  турския език, защото и рускините пускат превода в края на седмицата. Прекрасен,  сериал и аз го класирам на първо място, въпреки че в момента не гледам почти нищо друго ( всъщност започвах, но почти веднага се отказвах). Хубав ден и до скоро.

# 56
Привет!
Серията снощи ми се стори по-слаба от предните, които бяха много силни. Но пък много се радвам за първото място и високия рейтинг. Не са давали съмнителни сцени със Сарп, а съвсем обикновени като спомени на Бахар. Йелиз много се измъчи и реши да каже на Бахар всичко, но преди това без да иска се изпусна пред онази добрата колежка в шивашкия цех и тя я разубеди да не казва. И накрая Йелиз се склони да не й казва. Колкото и да ни се иска вече Бахар да разбере истината, за нейно добро ще е това да не се случва скоро. Лекарите ѝ казаха, че скоро започва тежката част от лечението ѝ и че ще трябва да напусне работа и да си почива вкъщи от половин до една година. Което си доста дълго време. И все пак се надявам да не чакаме толкова... Надеждата ми е в Ариф - да се сближи с Бахар и да я вземе при себе си, след като тя научи истината и напусне дома на Хатидже. Иначе да живее отново сама, ще е опасно и за нея, и за децата. А и няма как да се справя, защото няма да работи. Може пък дотогава Сарп да се върне, ако е жив всъщност.
Иначе - Енвер замаза положението и излъга Бахар, че Ширин е намерила телефона на Сарп пред вратата им и че го е крила през тези години, но когато го е намерил, ѝ го е пратил. Бахар му повярва сляпо, защото именно на него има най-голямо доверие, но той пък не го оправда...
Хатидже пък сложи на екрана на телефона си снимка на Ширин. Необикновена снимка, обаче. Защото на нея Ширин позира пред бакалията на Бахтияр в родното село на Сарп, където по-рано Бахар ходи с децата. Дорук случайно видя снимката и каза на майка си, но тя не му повярва. Когато искаше да ѝ я покаже и да я види със собствените си очи, екранната снимка вече беше сменена и Бахар така и не видя и не повярва.
И като цяло сюжетът вече влезе в един затворен кръг и телефоните станаха главни действащи лица. Много хора вече знаят истината, да видим дали и кога ще излезе наяве. Надявам се да е скоро или поне като се случи, Бахар да има при кого да отиде по време на лечението си.

# 57
  • София
Сериали, привет!
Благодаря за изчерпателните обяснения! Сега ми се изясняват много от въпросите и много по ясно ще ми бъде когато гледам руския превод. Наистина много въпроси стоят, решаването на които ще зависи от сценаристите. Все ми се ще у Хатидже да заговори майчинското чувство и тя да помогне на Бахар при излекуването й и грижата за децата. Съжалявам Енвер, защото мисля, че той е добър човек, обича Бахар и децата й, но е и баща на Ширин и иска да я пощади и  да не я унижи пред другите. Въпреки, че е наясно с нейните неадекватни и пъклени дела и много страда от това, все пак е неин баща.  Възможно е и Ариф да  подаде ръка на Бахар - дали като приятел или като влюбен в нея мъж. Вече започвам да губя надежда, че Сарп ще се върне. В главата ми се въртят много въпроси относно него и дали той не е идеализиран от разказите на  Бахар. Въобще жив ли е? За сега нищо не се знае как тя е научила за смъртта му, как е живяла след това, издирвала ли го е? Това са близо 4-ри години. До сега няма нищо ясно за този тежък период от живото й. Вероятно и за това тя не говори за него. Дано скоро се изяснят тези въпроси.
Сериали, благодаря ти отново  и чакам с интерес следващите епизоди. Хубава вечер и до скоро.

# 58
И аз си го мислех това вчера - как Бахар е разбрала за смъртта на Сарп... Много добре го каза - не го дават, защото тя не иска да си спомня. Но предполагам, че по-нататък ще ни го представят като спомен на Нисан и ще ни закопаят с някоя супер тежка сцена.
Някъде четох, че в японския оригинал прототипът на турския Сарп е жив и се появява. Но Бахар ще му е много ядосана, нещо такова.
А онзи сън на Нисан, в който Сарп беше с друга жена в голямата къща, със сигурност не беше показан случайно. Май и преди го казах - преди да покажат този сън, Бахар каза на децата, че това, което сънуваш през първата нощ в новия си дом, се сбъдва. Тоест, да очакваме, че Сарп е жив и е с друга жена, живеейки в къщата на мечтите си.

# 59
  • София
Сериали, много си прав и аз мисля, че сценаристите ако спазват хода на събитията по японския сценарий, в най-скоро време ще се появи и Сарп. Може би с неговото появяване ще се забъркат нещата все по вече, но пък ще се изяснят за нас. Може би ще ни покажат Сарп не толкова непорочен и любящ колкото Бахар го представя на децата си и колко и се иска да е така.  Това, че е с друга жена (поне в съня на Нисан се видя) е ясно, но какви са причините. Дали има оправдание?  Ще ми се да е амнезия - но ако не е.  Харесвам Ариф и си мисля за  ролята му в последствие. Сигурно ще  е близо до Бахар и децата. Помага им,  обича ги и дали няма да измести Сарп - не само в спомените на Бахар, но и в действителността. Спирам за сега, че започнах да пиша мой сценарий. Лека вечер.

Общи условия

Активация на акаунт