Отговори
# 30
Disappointed Привет на всички!
Мишел наистина е направила супер-преразказ. В седма серия накратко се случи следното:
В училището на децата имаше благотворителен базар и всяко дете трябваше да донесе по някакво домашно приготвено от родителите му ядене, което да продава. Понеже Бахар не можеше да отиде и беше на работа, а Енвер заради дъщеря си и жена си също не можа да дойде, Нисан помоли тайно Ариф (дръпнатият съсед на Бахар) да дойде и го представи за баща си. И оттам дойде цялата случка, която я показаха в първия трей.
Ширин разбра, че телефонът на Сарп го няма, и започна да го търси, но накрая баща й я хвана и я тя бе принудена да му разкаже за случката и откъде има телефона. Разбира се, премълча си, че е била влюбена в Сарп, за което знае само майка й. Енвер беше удивен как е могла да не му каже за нещо толкова травмиращо толкова време. Въпреки молбите ѝ да върне телефона, Ендер го изпрати тайно на Бахар. Тя го получи, но човекът, който ѝ го даде, бързо избяга и тя, виждайки, че е на Сарп, тръгна след него. Но не го настигна. Въпросът сега е дали Бахар ще види видеоклипа, на който се вижда, че Ширин е била на корабчето онази вечер.
Дорук пък избяга от училището и изчезна. От трея на 8 серия се разбира, че Хатидже и Бахар ще го търсят и че някакъв подозрителен тип, представящ се за полицай, ще го отведе нанякъде.
Бахар пък си направи кръвни изследвания заради припадъка си и резултатите от него са лоши, поне според погледите на Жале и нейния приятел лекар. Четох някъде, че в японската версия главната героиня имала рак. Само това ѝ липсва на Бахар. Disappointed Relieved Disappointed

# 31
  • София
Привет!
Сериали, много ти благодаря за преразказа  на 7-ми епизод. С твоите и на Мишел изчерпателни разяснения вече мисля, че не ми са необходими българските субтитри, както и руските, които поради събиране на пари доста закъсняват. Тежък е сериала и поради това много избягват да го гледат. Кой знае какво още ще  преживеем заедно с Бахар, особено ако има и тежко заболяване. Ще чакам с надежда да има щастлива развръзка.

# 32
След филма "Майка", си бях обещала почивка от такива тежки драми, но появявайки се "Жена", заинтригувана от заглавието реших да хвърля едно око и на този филм. И се "вкарах" във филма, първа, втора, трета серия и до тук....това филм за Бахар ли е, или за нейната луда сестра, ами да му бяха сложили име "Лудата Ширин", защото страшно много екранно време се отделя на този образ, имам чувството, че тя е главната героиня, че сюжетната линия се "върти" единствено и само около нея и лудостта и и това да прави другите на "пияни" моркови.
От друга страна една Бахар, която е прекрасна майка, но не толкова силна и решителна жена, че да промени нещо в своята и тази на децата си съдба-глада, мизерията и нараняванията от другите!
Обещаващо заглавие, обещаващи първи 2-3 серии, но после......?!?!?

# 33
  • София
Привет!
Изгледах и 9-ти епизод - вярно без превод и не мога да кажа, че съм разбрала много неща, но мисля, че си заслужава да се гледа. Много е тежък, много мъка за тази прекрасна Бахар, а вероятно и болна ще излезе. Йозге, която гледам за първи път признавам, че играе съвършено. Джанер съм го гледала само в епизодична роля в Листопад, но тук не ме очарова. Преди да започнат снимките на сериала бях прочела, че тази роля е предлагана на Мехмет Акиф Алакурт (Боран от Завръщане), но той бил отказал. Не толкова защото не харесал сценария, а защото не смятал да се снима по вече в сериали. Децата - артисти, също много ми харесват, играят естествено- особено момченцето. Какво да кажа за Бену (Хатидже) също играе много добре, но не мога да я възприема като майка. Отношението й към двете дъщери коренно различно, но за мен необяснимо и към двете. За Ширин не искам да мисля, като за нормален човек. Луда ли е, психически неуравновесена ли е, или нечовешки злобна и зла не мога да преценя. Колкото и да е била влюбена в Сарп и разочарована от него, такива издевателства един нормален човек не би си позволил. Та тя както излиза е причина за смъртта му.(Надявам се да не е умрял). Вероятно още много мръсотии ще спретне Ширин. Запътила се е към Ариф, но дано там не успее да вреди.  Много се надявам Сериали или Мишел да направят отново разяснения, защото рускините както изглежда, по-рано от неделя няма да ни зарадват. Хубав ден и до скоро.

# 34
В 9 епизод Бахар прочете съобщения в телефона на Сарп и разбра, че си е имал любовница. Но, разбира се, нищо не е такова каквото изглежда. Оказа се, че тези съобщения си ги е писала сама Ширин, след като е взела телефона на Сарп след инцидента. И за пореден път се уверих, че това момиче не е наред с главата. Жалко, че Бахар вече е коренно различна спрямо Сарп, макар и мъртъв. Много се разстрои. Целият ѝ свят досега се обърна наопаки заради тези съобщения.  Дано скоро научи истината. Чудя се не е ли видяла кога са били изпратени тези съобщения, докато ги е чела. Не е ли видяла, че са пратени след смъртта на Сарп и е невъзможно той да ги е написал.
Понеже Ширин си търси белята, случайно видя как Ариф води децата на Бахар на училище и след това го проследи до махалата. Лудата си е луда. Бахар, тъкмо прочела съобщенията, реши да се обади на номера, без да знае, че е на Ширин. Ширин ѝ вдигна, но мълчеше. Покрай нея обаче мина вехтошар, който викаше, и така я издаде. Бахар чу вехтошара от дома си и разбра, че жената от съобщенията, демек Ширин, е близо до блока ѝ. Веднага слезе долу да я търси, но Ширин ѝ избяга и не можа да я хване. Видя я Бершан. Според мен тя ще я издаде в скоро време.
Ширин реши да тормози Бахар по телефона и не спря да ѝ се обажда и да мълчи.
В 10 епизод Бахар научи, че е болна. За щастие, не от рак, но от някаква много тежка форма на анемия. 1 от 5 болни умирали. Първо не искаше да се лекува, но след няколко припадания, последното от което пред децата, отиде в болницата. Думите ѝ бяха много въздействащи: "Не мога да умра, защото съм майка! Децата ми си нямат друг, освен мен. Не мога да умра, докато не пораснат!". Направо настръхнах.
Междувременно тази неприятната Бершан ѝ дойде уж "на гости" с една тава баница. Само изчака да остане сама в дома на Бахар и набързо скри някакъв пакет, вероятно с наркотици, в една кутийка. Мръсницата ревнува Ариф от Бахар, нали преди е имала връзка с него. Бахар ѝ обясни да не вярва на хорските приказки и че единственото, за което мисли, е как да изхрани децата си. Бершан обаче скри пакета в една кутийка и сега съм на тръни кога ще се обади в полицията и ще натопи Бахар.
Освен това Джейда нали си мисли, че Енвер има връзка с Бахар, ѝ намекна, че е идвал онзи ден, когато Бахар намери зарядното за телефона на Сарп, оставено пред вратата ѝ. Така май се досети, че Енвер го е донесъл.
Енвер пък намери дневника на Ширин и го прочете. Така свърши серията. Новата ще е чак след две седмици, на 9 януари. Във фрага Енвер казва на Ширин, че знае всичко за смъртта на Сарп и "връзката" им.
Сериалът става много интересен, дано рускините продължат да го превеждат. Аз нямам проблем с турския, но без превод няма как да се гледа от широката аудитория. А определено си заслужава.

Последна редакция: ср, 27 дек 2017, 01:27 от СЕРИАЛИ в България

# 35
Момичета, 9 епизод от вчера е преведен от рускините! Ето линка>Heart

http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/201 … sskom-yazyke.html

Страхотен епизод е! Благодаря на екипа!:hibiscus:CupidGift HeartBlue HeartGreen Heart

# 36
  • София
Сериали, поздравявам те и ти честитя Рождество Христово с всичките най-хубави пожелания за теб и всички които обичаш. Бъди благословена. Поздравявам и Вера, както и всички, които гледат, сериала, пишат и четат. Пожелавам ви на тези прекрасни празници много здраве и всички сбъднати мечти.
Хиляди благодарности и за подробните разяснение от Сериали за 9-та и 10 серия. Нямам думи за случващите се събития и страдания, които преживявам заедно с Бахар. Аз също много харесвам сериала и  очаквам всяка серия с нетърпение (особено преводите от рускините) и с надежда за положителна промяна. Лек и  хубав ден на всички.

# 37
Благодаря за пожеланията, Нина! Да се връщат на всички! Само да се знае, че Сериали е мъж. Явно не сме се разбрали досега, ама нищо. Yum Wink
Иначе определено страданията и мъките за Бахар идват едни след други. В 9 серия я обраха и точно преди да влезе в болницата и да разбере, че е болна, ѝ се обадиха от полицията да ѝ кажат, че са намерили чантата ѝ, без да липсва нищо. Тъкмо се зарадвах и после пак ни забиха в земята. Сега пък тъкмо се съгласи да се лекува и тази Бершан взе, че скри в дома ѝ наркотик. Тъкмо се решава един проблем и изниква друг. Но пък и сценаристите си ги бива. Не знам дали се придържат изцяло към японския оригинал, но правят историята много увлекателна. Тъкмо си мислех, че поне за мен "Жена" е по-добър от "Майка". Него спрях да го гледам след 10 серия, докато "Жена" ми става все по-интересен. Говоря от гледна точка на сценария и интригата. Иначе и двата сериала предават еднакво силни послания.

# 38
  • София
              Сериали, благодаря много за отношението ти към харесвания от мен сериал и за компетентното ти и изчерпателно обяснение на случващото се.
 Същевременно искам да се извиня за моята неосведоменост за теб и за глупавата ситуация, която от незнание допуснах.  Сериала "Майка" изгледах до край, въпреки, че и аз много пъти се отказвах и се чудих защо си причинявам това страдание, но си заслужаваше. Вчера видях, че в темата за сериала е писано, че от 16 януари ще започне излъчването му по БТВ "Лейди" и много се зарадвах. Чакам с нетърпение да го изгледам отново. Прекрасен сценарий, прекрасна игра на талантливи артисти и положителен завършек на тежките ситуации. Заслужава си да се гледа отново. Надявам се и при "Жена" края да е щастлив, въпреки, че както изглежда и тук ни  престоят много терзания, но чакам с нетърпение всеки следващ епизод, превода от рускините и твоите разяснения. Благодаря и до скоро.

# 39
  • София
Привет!
Малко съм разочарована, че никой не пише и не коментира прекрасния сериал "Жена". Гледам го с руски субтитри и до някъде се справям. Днес видях и седмичния рейтинг и разбирам, че много е гледан в Турция. Сериала е на ТРЕТО място! Мисля, че ще продължава да има развитие и ще бъде на челните места. Недоумявам защо никой не се нае да превежда на български. Превеждат се толкова посредствени сериали, които в последствие се прекратяват поради нисък рейтинг или такива изпълнени със сладникави ситуации. Жалко! Аз обаче продължавам да го следя - тежък е наистина, фабулата е доста напрягаща, но съм удовлетворена от професионалната игра на  актьорския състав и прекрасното участие на децата - актьори.

# 40
Привет!
Малко съм разочарована, че никой не пише и не коментира прекрасния сериал "Жена". Гледам го с руски субтитри и до някъде се справям. Днес видях и седмичния рейтинг и разбирам, че много е гледан в Турция. Сериала е на ТРЕТО място! Мисля, че ще продължава да има развитие и ще бъде на челните места. Недоумявам защо никой не се нае да превежда на български. Превеждат се толкова посредствени сериали, които в последствие се прекратяват поради нисък рейтинг или такива изпълнени със сладникави ситуации. Жалко! Аз обаче продължавам да го следя - тежък е наистина, фабулата е доста напрягаща, но съм удовлетворена от професионалната игра на  актьорския състав и прекрасното участие на децата - актьори.

Аз и мои приятелки, също много го харесваме и следим ! Макар и на руски език,
щом няма кой да го преведе на български! Страшно хубав сериал! Praynig Peace Grinning bouquet

# 41
  • На изток от рая...
И аз се записвам в групата на гледащите сериала.
Много интригуващ и в същото време много реален. Както и предполагахме, Сарп е жив.
Интересно ще бъде - къде е, как е попаднал там и т.н.

Аз съм ужасена все повече от Хатидже. Разбирам, че е страдала много, защото е била отхвърлена от Бахар и е насочила цялата си майчина любов към Ширин и то десетократно повече, чак до степен да я унищожи като личност. Но толкова ли не може да разбере, че Бахар е била дете, не е знаела истината и най-вероятно умишлено е била манипулирана и настройвана срещу майка си в продължение на години. Не проумявам как може да се държи така с нея и децата и да се страхува от всякаква проява на нежност и внимание спрямо тях.
А Енвер пък е пълната нейна противоположност. Чак се чудя как може толкова добър и благороден човек да отгледа същество като Ширин.
Сцените между Бахар и децата за мен са празник за душата. Толкова любов - истинска и неподправена не бях гледала скоро в сериал. Милата, как се зарадва като видя датите на СМС-ите. Вече не я интересуваше "любовницата" на Сарп, а само това, че е жив. Отначало се ядосах как може да не разбере, че са фалшиви СМС-и, но като се замислих, кой нормален човек би се сетил за нещо подобно, че някой болен мозък сам си пише и си отговаря....

# 42
  • София
Привет!
Вера, Серената, благодаря ви за вашите постове. Радвам се, че сериала се гледа от интелигентни момичета като  вас.  Бързам да кажа, че това не е комплимент, защото чета  ваши становища по обсъждането на  други качествени сериали. 
Серената, нямам какво да допълня от изказаното от теб. Много си права и за Хатидже и за Енвер. С всяка измината серия се питам Ширин нормална ли е? Болна с психически отклонения ли е или е много лош човек. Вярвам и аз, че Сарп е жив, но пък ми харесва и Ариф. Колко много заобича децата, и Бахар  сигурно. Държи се естествено и  скромно и винаги се притичва на помощ. Ако се е влюбил ( на което ми прилича) хич не ми се иска да страда при появяването на Сарп.  За децата - актьори нямам думи. Прекрасни са. Чакам с нетърпение следваща серия.

# 43
И аз продължавам да го гледам и страшно много ми харесва.
Напълно съм съгласен със Серената, само имам едно уточнение - все още не е ясно дали Сарп е жив. Сцената, която дадоха с него в голямата къща, спящ до друга жена, беше сън на Нихан. Но пък неслучайно преди това Бахар им каза на децата, че това, което сънуваш през първата нощ в новия си дом, се сбъдва... В новия епизод Бахар ще счупи телефона на Сарп без да иска и ще отиде до сервиза в квартала. Там продавачът ще ѝ каже, че наскоро Енвер е купил батерия за телефона. Така Бахар ще разбере, че Енвер ѝ го е донесъл. Йелиз пък ще разбере всичко за Ширин. Но предполагам, че няма да каже на Бахар, за да не се отрази това зле на лечението и състоянието ѝ. И всъщност най-вероятно Бахар сама ще научи всичко посредством Енвер, поне така си мисля аз.
Фабулата става много заплетена и напрегната, а очаквах интересното да бъде в началото. За щастие, сценаристите ме опровергаха. Четох някъде, че това, което се случва в момента в сериала, не присъства в оригиналния японски вариант. Ето обаче, че една история може да бъде доразвита и продължена и то повече от успешно. СЦ успяват със сравнително малко герои да заплетат доста сюжетни линии. А актьорската игра е на супер високо ниво.
За отношението на Бахар към Хатидже - май все още не е ясно точно защо Бахар не е искала да я вижда. По едно време стана ясно, че Хатидже е искала Бахар да ходи на уроци по английски, но Бахар не е ходила, а вместо това е играла табла с баща си. Мисля, че тук Бахар е имала много силна връзка с баща си, който ако може да се вярва на думите на Ширин от началото на сериала, е изневерявал на Хатидже и дори е кръстил Бахар на любовницата си. Много сложни семейни отношения.
Интересна ми беше и историята на Джейда... След като богатият дъртак, с когото имаше връзка, я изостави, тя сподели пред бащата на Ариф, че има болно дете и майка, за които се грижи и на които е изпращала парите, които ѝ е давал онзи. Историята ѝ май е като тази на майката на Сарп, ако си спомняте.

# 44
  • На изток от рая...
За мен Бахар е била манипулирана като дете и умишлено настройвана срещу майката, само защото Хатидже си е тръгнала и напуснала дома им. Това е нещо много често срещано при раздяла на двама родители. В такава ситуация детето се чувства "длъжно" да заеме едната страна и всяка проява на любов към другата се смята за предателство. Всичко, което казва, иска или дава "лошият" родител е лошо и вредно, а това, което дава "добрият" - обратно. Така го разбират и приемат децата, подложени на подобен вид "възпитание", макар на практика много пъти да е точно обратното (както примера с уроците и таблата). "Добрият" родител постоянно и методично възпитава така, че детето да вижда само негатив във всяко едно действие на другия. На практика това си е чисто насилие срещу детската психика мен ако питаш, защото Хатидже си е била нормална и любяща майка, която си е тръгнала не от детето, а от мъжа си, но пък на Бахар й е било внушено друго...

Сцената със Сарп за мен не беше сън, не я приех по този начин... Дори и да е жив, не се знае какво ще се случи, дали той все още ще е същият любящ и всеотдаен съпруг и баща. И аз много харесвам Ариф, а и сценаристите много добре развиха образа му. Показаха как постепенно стената, с която Ариф се е обградил се пропука и той отвори сърцето си за децата и Бахар...

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 15:48 от serenata

Общи условия

Активация на акаунт