Отговори
# 630
  • На изток от рая...
Изобщо не й съчувствам на Пъръл, даже малко й беше. Обвинявате го, че бил страхливец, а като каза истината на Пъръл, защо й бил казал. На всички беше пределно ясно, още преди Сарп да разбере, че Бахар и децата са живи, че той не обича Пъръл, че е с нея заради децата и общия враг. И като цяло, преди да разбере за Бахар, Сарп беше за мен жив труп, с пълна апатия към живота, с никакво желание за емоция или нещо хубаво в ежедневието му, съществуващ с постоянната мисъл, че е виновен за смъртта на любимите си хора. Пъръл много добре знае, че не я обича, че никога не я е обичал. Със сигурност и много добре знае в какво състояние е бил Сарп, когато са заченали децата - на успокоителни, смесени с алкохол. На мен като жена би ми било под достойнството да си легна с мъж в подобно състояние, само за да се възползвам от ситуацията.
Всички пропускат и, че Сарп първо беше тежко ранен, а после дълго време е лекувал депресия, бил е на лекарства, правил е дори опит за самоубийство. Надявам се, че няма и за това да го обвините, че е слабак и мухльо. Съжалявам, но не мисля, че е бил с Пъръл, защото му е удобно, заради пари и т.н. След случката на  брега, Пъръл го взе, защото той се бореше за живота си и тя каза, че няма да го изостави, тъй като той е спасил нейния. Явно така са и останали заедно. С кого е и къде е, явно вече не му е пукало особено, а и доколкото разбрах е спрял лекарствата и се е оправил от депресията след раждането на близнаците, които са и основната причина да си играе на семейство с Пъръл.
За мен Сарп е наивник и глупак, но не и страхливец. Сам и въпреки всички, които се опитваха да му пречат стигна до истината, че Бахар и децата са живи и направи това, което трябваше да направи. Много ясно, че ще иска да е с тях, че ще иска да им се радва и да ги глези с подаръци. Не разбирам само защо е нужно да са в една къща, но доколкото помня той каза на Мунир да търси и друга. Да не забравяме, че от преместването в тази къща е изминала не повече от седмица, но те ни го влачат вече пет, шест серии и ни се струва, че всичко става бавно и е минало много време.  Общо взето - една серия, един ден.
Естествено, че под натиска на фенската любов в момента се оптват да изкарат Ариф велик герой, това е всеизвестен похват на турските дизита, когато видят на къде клонят везните сред феновете. Познавайки Бахар, някой наистина ли мисли, че й се налага да бяга и че се страхува от Сарп...

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 11:37 от serenata

# 631
  • София
Привет!
Серената, хич не ми се иска да ти опонирам, но не съм съгласна със следното:
"И като цяло, преди да разбере за Бахар, Сарп беше за мен жив труп, с пълна апатия към живота, с никакво желание за емоция или нещо хубаво в ежедневието му, съществуващ с постоянната мисъл, че е виновен за смъртта на любимите си хора. Пъръл много добре знае, че не я обича, че никога не я е обичал. Със сигурност и много добре знае в какво състояние е бил Сарп, когато са заченали децата - на успокоителни, смесени с алкохол. На мен като жена би ми било под достойнството да си легна с мъж в подобно състояние, само за да се възползвам от ситуацията."
Какъв жив труп, какви пет лева. Сарп си живееше чудесно и в охолство в чужбина. Нима е бил цели четири години на антидепресанти, ами той щеше да е станал наркоман. Това въобще не е така - първата година може да се е лекувал, но в последствие го видяхме много добре изглеждаш - добре облечен, усмихнат и радостен, а когато всички се възхищават на близнаците той щастлив, че приличат на него. През цялото време когато го даваха с Пъръл той я наричаше "Любима" /Ашка/- така както наричаше и Бахар. Спяха заедно в едно легло- "изнасилила го била", когато бил пиян след 3-4 години съвместен живот. Само заради този позор, който изтърпя Пъръл, аз ако бях на нейно място, веднага бих го изгонила. Много недостойна постъпка от един мъж. Една жена може да бъде  изнасилена, но мъж от жена никога! Това беше последнато ми разочарование от Сарп и никога не бих му съчувствала. Дано Бахар си направи добра равносметка, какво е видяла от Сарп и какво я очаква ако остане с него, даже и само заради децата. Според мен Сарп да си хваща жената и близнаците и да се скрива в чужбина /ако Пъръл се примири с това/. Ако СЦ искат да  избелят Сарп накрая и го направят що годе положителен образ да го пратят при Незир и той да прецени  трябва ли да живее или не. Хубав ден на всички.Flowers Four Leaf CloverFlowers TulipFlowers Four Leaf Clover

# 632
  • На изток от рая...
Nina, хората могат и цял живот да са на антидепресанти. Депресията е болест и е много трудно да я разбереш ако не си имал допир до нея или не си имал близъл човек в такова състояние. И никой не е застрахован, че няма да попадне в подобна ситуация. Тук няма значение дали си силен или слаб характер. Ние видяхме Сарп, когато вече беше излекуван, депресиран не са ни го показвали.

Аз щастлив Сарп видях само в спомените на Бахар, ти явно по друг начин виждаш щастието. В новия му живот не го видях щастлив и да, единствено близнаците предизвикваха в него усмивка и му даваха повод за радост. Нима сега ще излезе виновен и затова, че обича и тях. Стига се до някакви абсурдни обвинения към него вече - че изглеждал добре, че се обличал добре, че се радвал на децата си.

Никъде не съм казала, че Пъръл го е изнасилила, казах, че се е възползвала от състоянието и ситуацията. Успокоителни, смесени с алкохол. Остави настрана неприязънта си към героя и си го представи и ако наистина ти изглежда като ,,любов'', така да е. Сарп винаги е казвал, че Пъръл му е най-близкия приятел. Мисля, че той винаги така я е възприемал и е изпитвал някакво уважение към нея. На практика, преди появата на Бахар и децата, тя му беше и единствения близък човек. Аз, за разлика от повечето, не мога да го обвиня, че се е оженил и създал семейство, при условие, че е смятал жена си за мъртва. Бахар беше на път да направи същото, защо едното да е приемливо, а другото не.

И пак казвам, че се стига до абсурди в сценария, в стремжа на сценаристите да угаждат на фенските мераци, когато видят накъде духа вятъра - Бахар беше убедена, че Сарп и Ширин са били любовници (дали все още го мисли, не знам и за това нито дума) и то по времето, когато бяха истинско семейство. Това реално успя да му прости, а не може да прости това, че е създал семейство, мислейки ги за мъртви. За мен първото е много по-непростимо и заслужаващо ненавист. Ако това беше истина, то би било истинско предателство, заслужаващо ненавистта й, а не връзката му с Пъръл и раждането на Али и Омер...

# 633
  • София
Серената, казах преди и сега казвам, че не оправдавам Сарп за много неща, които ни показаха, но най-вече за поведението му срямо Пъръл, относно сътворението на децата.  Казваш, че му била най- добрата приятелка, помогнала му да се излекува, но той я нарича "любима" и се жени за нея. Децата са сътворени след 3-години съвместен живот, вероятно след като се е излекувал. Какво излиза значи Сарп  заблуждава Пъръл, че тя му е "любима" и  спи с нея. Нима, когато й казва "любима" също е дрогиран и пиян. Такова нещо аз не видях когато бяха  заедно. Той я уверяваше, че няма да я изостави и след като беше намерил семейството си. Въобще много нереални ситуации, около него, а и въобще. Дано СЦ се вземат в ръце и ни представят реални действащите лица. Сега видях превода на последния фрагмент /целувката/. Сарп казва на Бахар, че много тъгува за диханието й. Тя се обръща и той я целува. Бахар не се дръпва, но му казва, да не тъгува, защото нищо няма да се промени. /Нещо такова/ Пак ще чакаме следващия епизод с нетърпение /целта на СЦ/ Хубав ден.Flowers Four Leaf CloverFlowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

# 634
Здравейте и благодаря на всички за коментарите, прочетох ги с голям интерес Hug По-голям от този, с който гледам сериите на "Жена" след Нова година. Grinning
Разочарована съм, а най-ме е яд, че съм разочарована от Бахар. Anguished Но ще видим какво ще измъдрят сценаристите.
Исках да питам нещо, че се замислих- Сарп всъщност чий съпруг е? Така де, като не е умрял, значи е мъж на Бахар? Защо всички приказват, че Пъръл му е официалната жена? За Пъръл е женен Алп, а такъв човек няма.
И всъщност Сарп не трябва ли да отиде в затвора за подправяне на документи? Барабар с тъста си и подопечните му?

# 635
Цитат
И всъщност Сарп не трябва ли да отиде в затвора за подправяне на документи? Барабар с тъста си и подопечните му?
  Peace
Това е основният проблем. Освен това, му приписват и убийството на сина на Назир.  Simple Smile

# 636
  • София
Ончее, Катя здравейте! Много точен въпрос. Аз също съм озадачена. Ами да , официално Бахар ще е вдовица, ако Сарп е обявен за мъртъв от полицията, въпреки, че няма труп.  В "Майка" много добре си спомням,  обясняваха, че ако няма труп се чака една година, прекратява се издирването  и полицията обявява смъртта. След това се правят всички ритуали, а може да се изгради и гроб, който да се  посещава.  Самата Бахар се представи пред Емре, че е вдовица. Разбира се, че за да прикрият Сарп, който според мен е набеден за убиец, му са издадени нови фалшиви документи с името Алп и Пъръл е женена официално за Алп. Ситуацията е абсурдна. Погледнато така не съществува нито Сарп нито Алп. Вероятно това е и една от причините той да не желае да  уведомява полицията, защото той ще е отговорен за това, че живее с фалшиви документи. От друга страна също е уязвим, че се е скрил под чуждо име и се е престорил на умрял. Той ще бъде обвинен, а не Суат или Пъръл или..... През тези пет години той се е укривал в чужбина и никой няма да му повярва, че е бил на антидепреданти.  Наистина това е голям проблем за Сарп и той се крие не само от Назир, а се страхува и от полицията. Хубав ден.

# 637
  • На изток от рая...
Nina, човек може да се ожени и за приятел, и за враг дори, особено ако не вижда никаква перспектива пред себе си.

Малко смесваш периодите и ситуациите. На нас ни показаха Сарп вече стабилизиран, след депресивния му период, никой не е твърдял, че и тогава е бил дрогиран. А и антидепресантите не те дрогират, виж като ги смесеш с алкохол е друго нещо. Дококото разбрах от всички разговори между Пъръл и Сарп, именно раждането на близнаците му е помогнало да излезе от депресията и отчаянието и именно това му е помогнало да продължи да живее и пак твърдя, че в това няма нищо лошо. Както той каза на Пъръл - това се случи и поех отговорността си. Но между раждането и зачеването все пак има период от около 9 месеца. Какъв е бил тогава, когато е разбрал за ,,смъртта'' на семейството си до раждането на Али и Омер, ние не сме видели, само разбираме от разговорите между тях. ,,Ашкъм'' си е стандартното обръщение между съпрузи, малко паразитно ми е вече дори, нещо като нашето ,,мило'' и е нормално да й казва така, нали му е жена. За мен много по-нежно и показващо лично отношение е обръщението ,,Бахаръм''. Някога да си чула да каже на Пъръл ,,Пърълъм''? Аз не... Аз пак продължавам да питам - защо това Бахар да се омъжи, смятайки Сарп за мъртъв се приема за нещо нормално, а това, че той се е оженил, смятайки нея за мъртва се приема за най-големия му грях. Ако има нещо в миналото, за което не го оправдавам е, че твърде наивно е повярвал, че са мъртви. Но и тази лъжа сценаристите не изпипаха както трябва с това, че намесиха пак Ширин. Много по-достоверно би било ако Суат беше инициатора, особено с тези празни гробове. Тях кой ги направи, Ширин ли??? И Суат и Мюнир знаеха, че там няма погребани тела и изведнъж намесиха Ширин и там. Крайно недомислено...

Изобщо не ми е жал за Пъръл, заслужи си всяка дума след всички гадости, които направи. За мен тя е по-лоша и от Ширин. Там поне знаеш, че си имаш работа с луда, а тази се прави на добра и разбираща и зад гърба му твори гадости. Единственото безкористно нещо, което тя направи е, че го заведе при Ширин, когато я издирваха за трансплантацията.

Погледнато реално, дори самата Пъръл каза пред някого, вече не помня пред кого, че всъщност техният брак не е истински, именно заради променената самоличност. И след като той не е обявен за мъртъв, по закон си е женен за Бахар. И там фантасмагориите продълважат

# 638
  • София
Ох, Серената, нека Сарп да е "женен" за Бахар. Ще видим как тя ще приеме да остане ли "негова жена" след като най-после научи всичко това, което ние знаем, а тя все още не. Интересно ми е как Сарп ще разкаже за случилото се. Виждам във фрагмента, че той най- после иска да разговарят. Дано проведат най-после разговор и да видим на коя след това ще казва "ашка" - "любима", а възможно е и да е " мило" /все израз на обич/ и коя от двете ще го приеме или и двете ще го отхвърлят. Никога не съм упрекнала Сарп, че се е оженил, след "смърта на семейството си". Не ми харесва сегашната му позиция на страдащ и отхвърлящ живота си с другата жена, която си наричал любима.  Искаш да я прогониш, като измисляш меко казано "непорочно зачатие" на децата си.  Това го измисли, когато Бахар го попита - как са се появили близнаците. Непочтенно и унизително за Пъръл и за него самия, е да търси каквото и да е оправдание, даже и всичко да е верно. Ето за това съжалявам Пъръл, както бих съжалила и всяка друга жена, която е подложена на такова унижение. 

# 639
  • На изток от рая...
Нина, на мен не ми е важно за кого официално е женен Сарп, отговарям на момичетата от горните постове. А Бахар като иска да се разведе, да се ожени за Ариф след като смята, че ще е щастлива, нямам нищо против.

След като ти си виждала любов в отношението на Сарп към Пъръл, нека е така, всеки приема света според собствения си опит и разбирания. Аз там любов не видях. Уважение, опит за спасение и бягство от действителността и болката - да, до момента, когато разбра какви ги върти Пъръл. Истината е, че с интуицията си Сарп винаги усещаше какви ги върши зад гърба му Пъръл. И защо реши, че той си е измислил това, което каза за зачеването на децата. Това беше в разговор с Пъръл, не е било нужно да лъже когото и да било, или пък да прави мили очи на Бахар. А и Пъръл не ми изглеждаше изненадана, когато чу това, все пак и тя е присъствала, нали. Може би обидена, но много ясно, никой не обича да чува истина, която не му е удобна или болезнена...

# 640
  • София
Серената, аз също отговорих на момичетата от горните постове и смятам, че Бахар де юре  е вдовица. Тя също отговори така на Емре даже след като беше се срещнала със Сарп. Не искам да повтарям горния си пост, но в Турция след като не намерят труп обявяват издирвания за починал. В тази ситуация пак виждам слабостта на Сарп. Всеки  човек в неговото положение, който иска да живее нормално, веднага след като е дошъл в адекватност би отишъл в полицията и изяснил проблема си. Даже и в чужбина, даже и да има семейство и друга жена, даже и да е излъган, че любимото му семейство са мъртви, даже и да умира от страх от Назир, един истински мъж, когато "придобие" адекватно състояние веднага би отишъл в полицията. Никакъв страдалец не е Сарп след като се е оженил за богатата Пъръл. Живее в лукс и  охолство, кара скъпи коли и има охрана. Ако толкова е бил нещастен да е зарязъл всичко и да се върне към стария си живот и изясни положението си. Сега се замислям и още повече  се ядосвам на наивността му, че нищо не е направил, даже от чужбина може да се свърже с приятелите си и да ги помоли да издират семейството му и разберат за тяхната съдба.  Лесно е да се предовериш на Суат и Мюнир и да си измиеш съвестта, а той много добре знае какви са те. Вярва на Пъръл, спи в едно легло с нея , е някой път пиян, но явно, че някой пияни действат добре, щом е сътворил близнаците. Това не е месец - два, а цели четири-пет години и тогава незнайно как / май беше сънувал Бахар/ му идва вдъхновение да се върне и да разбере, аджеба как са загинали, като търси Енвер. Единственото нещо, което всеки разумен човек би направил е да отиде в полицията. Но Сарп се страхува - това е! От неговия страх и неразумни действия, дойдоха и идват лоши последствия за доста хора.

# 641
  • На изток от рая...
Mисля си, че всички биха били доста по-благосклонни към Сарп ако Пъръл не беше богата и той не живееше в лукс Grin.
И ми е странно как тези, които обвиняват Сарп, че е мижитурка, очакват и искат той да си хване Пъръл и близнаците под мишница, да замине за чужбина и да не пречи на щастието на Бахар. Явно това би било много ,,мъжкарско''. Когато ги мислеше за мъртви беше много виновен, че го е направил, а сега пак е много виновен, че не го прави, а стои там и ,,пречи'' на любовта на Бахар и Ариф.
Сарп иска да бъде с Бахар и ако тя иска същото, те ще бъдат заедно. Ако ли не, той има право да бъде до децата си, да ги вижда, да се грижи за тях, да ги възпитава. Раздялата с Бахар, не означава раздяла и с децата му. Не съм пристрастен фен и не припадам по нито един от двамата главни герои, опитвам се да ги разбера, защото никой в този живот не е само черен или само бял, не искам и филмовете герои да бъдат. Интересува ме логичното действие на  сюжета и на действията на героите.
Наистина обаче не разбирам какво искате да направи Сарп в създалата се ситуация, откакто разбра, че Бахар и децата му са живи. Като изключим абсурдната ситуация в къщата, въпреки че както писах, това действие се развива за не повече от пет дена, къде точно е сбъркал от момента, в който разбра за тях и какво трябва да направи според вас. Полицията не е решение, на всички е ясно, че тя няма да ги спаси от Незир. Мисля, че всички фенове на Ариф ще са много щастливи ако Сарп отиде и сам се предаде на Незир да го застреля. Всички ще се успокоят, ще се приключи с тази драма и дано наистина Бахар и децата са много щастливи... Аз продължавам да смятам, че тя не обича Ариф като мъж, не е влюбена в него. Обича го безкрайно като приятел, има му доверие, но не е онази любов, която свързва истински мъжа и жената. Ако проточат трети сезон на сериала, може и това да се случи.

# 642
  • София
Здравейте и добро утро на всички! Flowers Four Leaf CloverFlowers TulipFlowers Four Leaf Clover
Рано, рано се включвам за да се извиня! Hands Pray
Извинявам се  за дебата от снощи, който продължи доста дълго. Двете със Серената поспорихме и всяка изложи своите аргументи за станалото в миналите епизоди и как всяка една възприема главните действащи лица. Дано ако ни четете не ви стане скучно и досадно. /пиша за себе си/ Не стигнахме до "съгласие", но дано в следващите епизоди вижданията ни се доближат.
 Как ще видим  любимите  си герои в следващите епизоди?
Така ли?

Или така?

# 643
  • ЯМБОЛ
              Какво направи Сарп,когато намери убитата си майка във фалшивия гроб?Нищо!

# 644
Нина, въобще не се извинявай, защото не сте досадили със Серената. Напротив много ми е интересно да ви чета, защото и двете сте прави. Просто всеки има собствени симпатии и предпочитания и съответно различна гледна точка, което е добре, защото има дискусия  Hug.
На мен лично Сарп ми беше "мазен" (така го усещам) още в самото начало на филма, когато се запознаха и ожениха и до сега не съм си подобрила мнението за него. Дори се чудех на Бахар, какво толкова му хареса. Но това е мое лично усещане и мнение.  Peace Ариф също не ми беше симпатичен доста дълго време, но после лека-полека, започна да ми харесва, заради държанието си към Бахар и децата (не че е идеален, и той си има косури  Grinning). Незнам дали Бахар го обича като мъж или само като приятел, но ще се радвам, ако накрая го заобича истински и остане с него. Ако СЦ решат обаче Бахар да остане със Сарп, ще съм разочарована, но ако тя ще е щастлива с него, ще го преживея  Joy Все още не съм изгледала серията.
Пожелавам ви лек ден

Общи условия

Активация на акаунт