Отговори
# 585
Привет!
Аз първо изгледах серията на турски, после си изясних някои детайли с превода на рускините.
Мен определено последните серии ме разочароват, малко ми е действието, бих ги събрала в една. Ама пак си ги чакам с нетърпение де, все намирам за какво да се хвана.
Пърл ....
Досега не и обръщах много внимание. Възприемах я като разглезена богаташка, свикнала да получава всичко на мига, егоистка, лъжкиня, интригантка дори. То човек от любов какво ли не прави, Ширин ако си спомним, Пърл направо е цвете. Въпреки неправилните и действия (скриването на информация, планът за отвличане и показване на новото семейство, гостуването при Енвер) не може да и се отрекат някоидобри дела. Като спасяването на Бахар във въпросната нощ, също и издаването на местонахождението на Ширин, пак за да спаси Бахар с трансплантацията. И в двата случая можеше да си трае и може би с Бахар щеше да е свършено. Но може би майчинската и същност, или човешката, или сляпата и любов към Сарп се оказаха спасение за Бахар. При това тези и решения бяха мигновени и искрени.
Сега пък в тази серия ми направи впечатление едно изказване на Мунир при Суат - Пърл скрива, че е научила за отвличането от Ширин и по този начин представя себе си и Мунир като доверени хора на Сарп, като изтласква встрани Суат като ненадежден. Така се получи, но умишлено ли? Толкова ли далновидна е Пърл наистина? Щерка на бизнесмен-мафиот, смята да поеме конците в бъдеще? Не знам. Не ми е симпатична особено, но показа хубаво отношение към Дорук - топло и разбиращо. Не харесвам как стои като напикано дете пред Сарп. Що за връзка имат те? Как вЕрно са направили тия деца?
Суат и Мунир още в началото ви казах, че не ми харесват как играят (актьорската им игра), изобщо тази сюжетна линия за мен е недомислица нещо.
Това нападение с колата също не го разбрах. Значи засилиха се едни коли и се бутнаха вколата на Сарп, никой не излезе, но имаше достатъчно време да извадят децата и да се скрият в къщата.... Нещо за будали ни взимат. Или е постановка на Суат и целта е Бахар и Сарп да са будалите (ще видим в другата серия)? По-скоро това ми се върти в главата, но пък недооценяват Бахар, умничка ни е тя. Както ще разконспирира Пърл и Мунир, ще хване и тази игра. На Сарп не мога да разчитам, не мога да определя що за животно е това.
Като казах животно, на какво животно бихте го оприличили? Лъв е заето Simple Smile)) (спомняте си как децата определиха Ариф като лъв)
Сори за дългия пост, увличам се понякога.

# 586
Продълавам да си мисля на глас ... опс, на лист.
Ариф има брат. Несъмнено, щом го споменаха, значи ще се появи в следващите серии. Жив е, това е сигурно. Защо досега не се е споменавало за него? Срам, тъга, обида или нещо друго? Може да е извършил престъпление и да е бил/е в затвора. Може да е отговорен за състоянието на майка им. Може да е забогатял и да страни от тях, или да живее далече вчужбина. Или е дете, заченато в грях на Юсуф, а защо не и на майката и живее при баща си? Определено обаче на Ариф му беше тежко да го спомене. Ще видим какво ще излезе.
Иначе смятам, че ще има лека интрижка със сестрата на Емре и Ариф, ей така за забава. Мисля, че девойката ще атакува а ние щегледаме сцени на ревност при Бахар.
Джейда ми дойде вповече и тази серия. Хубаво и каза Ариф, че на всички им е мъчно, да помисли и за Хатидже, която пък е жива за оплакване с нейната съдба - Бахар незнайно къде, Ширин луда, сега и с Джейда се тормози.
И да не взема да пропусна да изкажа възхищението си от играта на Хатидже! Ама просто ми пълни душата, толкова истински образ изгради, толкова се раздаде! Много ми харесва.

# 587
Аз го пращам отдавна директно при безгръбначните, по-конкретно - при черупчестите мекотели. Mr. Green Но все още не мога да изясня на себе си, дали само ролята е причината или и играта на актьора.  Thinking

# 588
  • София
Привет!
Камъче, благодаря за  много точния  анализ на случващото се и много вярната характеристика на героите. Ще кажа само, че и аз имах отрицателно мнение за Пъръл, не я оправдавах за нищо, но сега сякаш я виждам, че не е изцяло черен образ. Ами Пъръл е влюбена жена и също се бори за любовта си. Да методите й са недостойни,  но проявява човещина. Почвам да я съжалявам, като виждам отношението на Сарп към нея.  В крайна сметка тя е неговата жена в момента, той знае много добре, че тя силно го обича, родила му е две деца, предоставила му е живот в лукс, какъвто не е сънувал, спасява го в най-критични ситуации - това знае в момента за нея, а с държанието си постоянно я обижда и унижава.
Катя, абсолютно си права - мекотело "бегръбначно животно на което се оприличава слабохарактерен и безволев човек , лесно приемащ чуждо мнение ".
Преди две години бях чела, че  ролята на Сарп  е предлагана на Мехмет Акиф Алакурт и той категорично е отказал, даже се е обидил, че му  я предлагат. Ролята наистина е  на доста мекушав човек, даже страхлив, но пък и актьора съвсем я окепазява с това реване, сълзи и .....
Бях се зарекла да не пиша все отрицателно за Сарп, но ето пак. Ще завърша с Хатидже, защото и аз много я харесвам. Голяма актриса е тази Бену и тук направи запомняща се роля.  Хубав ден и до скоро.Flowers Four Leaf CloverFlowers RoseFlowers Four Leaf Clover
Ариф хока Джейда, като непослушна ученичка:

# 589
Май сте прави, че актьорът Джанер Джиндурук не се справя отлично с ролята на Сарп. На мен не ми харесваше и като безгрижния и влюбен Сарп от разказите на Бахар, лигавееше ми. Приличаше ми по-скоро на тийн, отколкото на мъж. Сега пък показа характер на два пъти - когато се разкрещя по телефона, че къщата е без вода, ток и т.н (първата нощ) и когато тропна по масата на отказа на Бахар да дава обяснения за Ариф. През останалото време ми е невзрачен. Да вземем например ролята на Хатидже. Една много сложна личност, която всички упреквахме в началото, може би даже още упрекваме, но в същото време е толкова завършен образ, разбираща и търпелива майка, че не и устояхме и я заобичахме. Можеше и със Сарп да е така. Вероятно сценаристите са повлияни от рейтинга на Ариф и няма да допринесат много за образа на Сарп от тук насетне, с което сериалът само ще загуби. Защото бих искала Ариф да спечели, но да се бори с един силен и достоен съпърник за любовта на Бахар.
А забелязахте ли как Нисан умишлено води разговора към Ариф? Малка сладурана е тя, но вече истинска опора за майка си.
Много се надявам следващия епизод да е последния в тази планинска къща.

# 590
Цитат
На мен не ми харесваше и като безгрижния и влюбен Сарп от разказите на Бахар, лигавееше ми.
  Peace Именно. И на мен. Wink

# 591
Здравейте Hug
Започвам от последното изречение в поста на Камъче Blush И аз искам следващият епизод да е последен в тази къща. Head Band ОК, да започнат там, но ми се иска в края на  епизода нашите любимци вече да са другаде, ако може в махалата- супер. Blush
Две неща ще споделя.
Едното е за Дорукчо. През цялото време правеше точно това, което  правят децата на неговата възраст- казваше си всичко Smiley Малък сладък издайник Joy От неговите детски устички се чуха доста истини. Сладурчо Heartbeat

Другото е за Емре. Много ми харесва образа му. Ще съживи Джейда, ще и донесе смисъл. Натам ни водят. Но и една друга идея някак ми се завъртя в главата. Очевидно е , че с Ариф ще си допаднат. Имаше известна ревност от страна на Ариф в началото, но мисля, че вече я преодоля. Та си мисля- Ариф има малко махленско кафене, Емре има голямо хубаво заведение. Дали няма някак да се обединят към края на сериала?  Бих искала...
Иска ми се вече щастливи преживявания за нашите герои. Е, някъде към юни ще е сигурно. Smiley

# 592
В нарушение съм Wink, два поста един след друг, ама видях втория фрагман и бързам да го споделя Smiley

От неочаквано място научи Бахар...  

Превод от рускините:

Джейда: Они видели Йелиз по телевизору, но ничего не поняли,да? Мне кажется Бахар ещё ничего не знает.
Хатидже: Надеюсь, что не поняла. Лучше пусть не знает.
Джейда: Аллах ведает, если она узнает, разразится буря.
Бахар: Я звонила Джейде, но ошиблась кажется.
Эмре: Это Эмре. Владелец кафе. Бахар, кстати, я очень расстроился. Прими мои соболезнования.
Бахар: Почему я должна принять соболезнования?
Эмре: Бахар, извини, я наверное перепутал.
Бахар: Йелиз? Умерла?
Нисан, Дорук: Мама...Что случилось?... Куда идти?... Мама?...

# 593
  • София
Ончее, здравей и благодаря за фрагмента.
Гутъл ми преведе това:

Джейда: Те са видяли  Йелиза по телевизията, но те не са разбрали нищо, нали? Мисля, че Бахар все още не знае нищо.
Хатидже: Надявам се, че не са разбрали. По-добре е да не знаят.
Джейда: Аллах знае, ако разбере,  ще избухне буря.
Бахар: Обаждам се на Джейда, но изглежда греша.
Емре: Това е Емре. Собственик на кафенето. Бахар, между другото, бях много разстроен. Моля, приемете моите съболезнования.
Бахар: Защо да приемам съболезнования?
Емре: Бахар, съжалявам, вероятно съм объркан.
Бахар: Йелиз? Мъртва?
Нисан, Дорук: Мамо ... Какво стана? ... Къде да отидем? ... Мамо? ...

Интересно, защо Бахар се обажда на Емре? Вероятно преди това е говорила с Джайда? Горката Бахар, какъв стрес за нея. Много лошо, ще приеме вината за убийството на Йелиз върху себе си. Мисля, че вече нищо няма да я спре да остане в "харема". Дано СЦ не ни разтакават още  и стига Бахар е страдала там. Очаквам интерсна серия. Хубав ден.Flowers Four Leaf CloverFlowers TulipFlowers Four Leaf Clover

# 594
# 595
  • София
Камъче, благодаря за подсказката.Flowers Rose
Гугъл преведе от руски следното:
Енвер: Разбира се, че мислиш за Бахар.
Ариф: Вярно. Мисля за Бахар. Просто не се заблуждавам, не защото съм ревнив от факта, че тя е близо до този тип. .. Аз не съм ревнив. Защото знам, че Бахар ме обича. Е, това е ... когато някой наистина те обича, чувстваш го.
Нисан: Мамо. Когато се ожениш за брат Ариф, ще се подготвиш и за нас .... (не мога да разбера какво точно).
Хубава вечер.Flowers Four Leaf Clover

# 596
Хайдеееееее... Ново двайсе. И близнаците не били от наш Сарп. Flutter
Цитат
Бахар узнаёт голос Мунира и понимает, что это он похитил детей . Вспоминая по отрывкам все события, Бахар понимает, что и Пырыл имеет к этому отношение, и преподает ей урок, которая та никогда не забудет. Но в тоже время она не сдержит слово, которое дала Пырыл. Потому что единственное, что Бахар никогда никому не простит - это если кто-то захочет навредить ее детям. Узнав о планах Мунира и Пырыл, Сарп приходит в бешенство и заявляет, что больше не хочет их присутствия в своей жизни. Но признает ли Пырыл все обвинения Бахар. А слова Сарпа об Али и Омере принесут еще одну проблему. Действительно ли Али и Омер дети Сарпа? Очень соскучившаяся по семье Бахар, находит способ наконец связаться с ними. Неожиданный разговор с человеком который ответит на звонок, окончательно наведет переполох.
А рускините отдавна подозирали.

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 21:27 от Katya_I

# 597
  • Остров Кос
Хайдеееееее... Ново двайсе. И близнаците не били от наш Сарп. Flutter
Цитат
Бахар узнаёт голос Мунира и понимает, что это он похитил детей . Вспоминая по отрывкам все события, Бахар понимает, что и Пырыл имеет к этому отношение, и преподает ей урок, которая та никогда не забудет. Но в тоже время она не сдержит слово, которое дала Пырыл. Потому что единственное, что Бахар никогда никому не простит - это если кто-то захочет навредить ее детям. Узнав о планах Мунира и Пырыл, Сарп приходит в бешенство и заявляет, что больше не хочет их присутствия в своей жизни. Но признает ли Пырыл все обвинения Бахар. А слова Сарпа об Али и Омере принесут еще одну проблему. Действительно ли Али и Омер дети Сарпа? Очень соскучившаяся по семье Бахар, находит способ наконец связаться с ними. Неожиданный разговор с человеком который ответит на звонок, окончательно наведет переполох.
А рускините отдавна подозирали.
Katya_I
Малееее,възможно ли е и децата да не са от Сарп. Тая Пъръл ще се окаже по опасна от баща си и от Ширин.
Правила си е дългосрочни планове да обвърже Сарп

# 598
  • София
Здравейте!
Катя, наистина и аз четох при рускините доста отдавна, че имат съмнение за бащинството на близнаците. Най-напред прогнозираха, че Пъръл е била бременна от убития любовник. После като направиха най-простата аритметика "установиха", че това е невъзможно. Близнаци, близнаци, но бременност от 3-4 години има ли? След това започнаха да говорят, че Пъръл е забременяла чрез  инвитро,  а сега една "умница" казва, че може да е бил упоен Сарп от Пъръл и тя да се е възползвала от неговия "материал" и т.н. А защо ще го упоява, нали пет години спят заедно? Днес падругите цял ден са умували как са се произвели близнаците. Аз пък се смях и ги четох. Ще видим дали и сценаристите ще ме разсмеят с някоя недомислица за да продължават "агонията" в отношенията на Сарп и Бахар. До утре с надежда за нормална развръзка.Flowers Four Leaf Clover Flowers TulipFlowers Four Leaf Clover

# 599
Трейлър 1 за еп. 50, топъл- топъл Blush

Общи условия

Активация на акаунт