Отговори
# 615
Обичаният Фейяз Думан ( Ариф) !  Heart

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 06:35 от vera17

# 616
  • Остров Кос
Здравейте фенове на сериала. Има фраг. Не разбирам турски ,но дочакахме и целувка между Сарп и Бахар
https://www.youtube.com/watch?v=kpY3sZBGKW4

# 617
  • София
Привет!
Аглая, мила, благодаря за фрагмента! Flowers Four Leaf CloverFlowers RoseFlowers Four Leaf Clover
Неочакван за мен и провокативен. Веднага отидох при рускините и те са възбудени. Една пише " Вот тебе бабушка Юрьев ден" , а ние казваме " Те ти булка Спасов ден". СЦ , явно искат да има и трети сезон, но мисля, че  ще е грешка. Защо ни сервират това "пацелуются" ? Как в една серия Бахар казва, че обича Ариф и предпочита Сарп да е мъртъв, а  отвръща на целувката му. Каква е тази целувка? Дали е спомен от отминалата любов или истинска, на сега влюбена жена? Отново очакване на следващия епизод, а може и на по следващия. Отново хиляди съмнения /така се качва рейтинг/. Рускините са разделени на АРБАХ - две трети и една трета САРБАХ. Сега тези на САРБАХ са добили смелост и радостно пишат ли пишат, а другите не могат да гледат Сарп и го наричат вечния Пиеро /тъжен клоун/. Много са забавни и за един час са изписали 60 поста. Отивам да ги чета, а на вас до скоро. Flowers Four Leaf CloverFlowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

# 618
Момичета здравейте!!Гледах сериала до 11 ЕП с бг превод, защото само толкова намерих преведени.Някаква идея,защо са спрели превода и къде мога да гледам сериала с руски букви евентуално или каквито има! Благодаря!

# 619
Тук, ......SISI..... Blue Heart

ЛЮБИМИ ТУРСКИ СЕРИАЛИ с РУСКИ СУБ.

http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/201

Излизат много сериали . Нашият е със заглавие  "Женщина"
Кликваш на заглавието с червени букви.Излизат всички преведени епизоди.
Избираш този, който ще гледаш!
Приятно да ви е! Flowers Cherry BlossomFlowers HerbFlowers Cherry Blossom

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 19:25 от vera17

# 620
  • Остров Кос
Привет!
Аглая, мила, благодаря за фрагмента! Flowers Four Leaf CloverFlowers RoseFlowers Four Leaf Clover
Неочакван за мен и провокативен. Веднага отидох при рускините и те са възбудени. Една пише " Вот тебе бабушка Юрьев ден" , а ние казваме " Те ти булка Спасов ден". СЦ , явно искат да има и трети сезон, но мисля, че  ще е грешка. Защо ни сервират това "пацелуются" ? Как в една серия Бахар казва, че обича Ариф и предпочита Сарп да е мъртъв, а  отвръща на целувката му. Каква е тази целувка? Дали е спомен от отминалата любов или истинска, на сега влюбена жена? Отново очакване на следващия епизод, а може и на по следващия. Отново хиляди съмнения /така се качва рейтинг/. Рускините са разделени на АРБАХ - две трети и една трета САРБАХ. Сега тези на САРБАХ са добили смелост и радостно пишат ли пишат, а другите не могат да гледат Сарп и го наричат вечния Пиеро /тъжен клоун/. Много са забавни и за един час са изписали 60 поста. Отивам да ги чета, а на вас до скоро. Flowers Four Leaf CloverFlowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

vera17 привет
Аз съм сигурна,че Бахар обича Сарп ,колкото и да ми е неприятно да го пиша. Бахар стои толкова време
в тази къща със Пъръл и другите деца защо? Тя е толкова вироглава и своенравна ,че ако няма любов никой
не може да я спре да седи там. Било заради сигурността,каква ти сигурност,тя отиде на гроба на Елиз,говори си
по телефона.Ариф идва ,айде бе било сигурност. Аз съм убедена ,че ако Назиф иска ще намери Сарп. Седи там и не седнаха двамата със Сарп да говорят
какво се е случило и как? Да и разкаже как Ширин го бутна от кораба,да и разкаже тия 4год къде се е вял. Защо се е оженил? Цял ден се готви слагат се маси и нищо друго.Не ,че не трябва и да ядат,но проблемите им са много и трябва да седнат и решат какво да правят.. а,те мълчат мълчат и пак мълчат,ама сериал да има какво да гледаме. Може да скочат сега феновете и ,но за мен Бахар
ползва Ариф за услуги и никога не е показала ,че го обича. Привързаност ДА,но любов от нейна страна има
само на думи. По начина по който се държи Бахар обърква и децата,хем им говори колко е добър татко им,хем
той си има деца и друга жена,и те особено Дурукчо на моменти е много учуден от това съжителство със двете
жени на баща му. Нихан започна да се усеща ,че баща им не е това ,което знае от приказките на майка им.
Сарп разбра за отвличането,за това ,че Пъръл е знаела ,че семейството му е живо,и някак си всичко виси,
без да прави нещо и да вземе решение. Много харесвам сериала,но в последните епизоди няма никакво развитие. Мисля си ,че тази целувка някой от двамата си я спомни,но няма да се учудя ако е и истинска.
Любовта е огън който гори бавно и трудно гасне. Любовта на Бахар я изгаря и колкото да иска да е със Ариф
едва ли ще са заедно някога. Хубава вечер на всички в темата

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 02:45 от Аgglaq

# 621
А, хич не се и надявайте целувката да е сън или спомен. От истинска по-истинска си е. Не знам за вас, но мен Бахар започва да ме дразни много сериозно напоследък. Откакто е в тази къща все едно не е тя. Толкова неадекватни да са постъпките ѝ... Дори Сарп не ме дразни толкова, за него отдавна си знаем що за стока е. Но напоследък Бахар е същинско разочарование. Както разбираме от трейлърите, ще прекара поне още една серия в харема на Сарп, което започва да става наистина дразнещо. Мина цял месец или поне нашата представа за време е такова. Защото имам чувството, че всяка серия представя по един ден от фабулата в историята. Което пък създава усещането за сууупер мудност. Мернах в инстаграм постове и видеа от снимачния екип от Тарлабашъ - квартала на Бахар, включително и от главния режисьор Надим Гюч, който досега снимаше основно в харема на Сарп. Силно се надявам това да е знак, че Бахар и децата скоро ще се върнат в квартала и сериалът ще се върне в посоката, в която го харесваме.

На мен специално отношенията Сарп-Бахар са ми крайно безинтересни. Така и не провеждат разговор като хората помежду си, само студени, обвинителни (от Бахар) и гузни (от Сарп) погледи. Чудя се как въобще си отиваха толкова в спомените на Бахар. Явно именно защото всичко е било спомен. Много по-интересни са заформящите се на други два фронта конфликти. Сякаш СЦ са ни чели, защото Ширин и Идил действително попаднаха под един покрив и заживяха заедно, а това предвещава само едно - екшън. Както обаче и Енвер предрече, двете вещици ще се изядат взаимно една друга, та поне и ние, зрителите, да намажем, гледайки сеир. Не по-малко интригуващ е обаче и заформящият се любовен триъгълник Джейда-Емре-Ширин. В предната серия СЦ направо ни извадиха очите с влюбените погледи между Емре и Ширин при първата им среща пред заведението. Не че нещо, ама ми допаднаха като двойка (знам, че ще ми се карате сега). Емре не ми се връзва с Джейда някак си, не знам защо. Не че с Ширин ще стигне много далеч, но някак си визуално има повече химия с нея. Та като цяло развитието на тези сюжетни линии ще очаквам в следващите епизоди. Защото се е видяло, че триъгълника Бахар-Сарп-Ариф ще протакат още дъъълго време...

# 622
  • София
Привет!
Сериали, благодаря ти за коментара. Както винаги много верни разсъждения и точно в целта. След като изгледах втория фрагмент, наистина се разочаровах и размислих, но ти ме върна в действителността. Много нелогични ситуации. Колко отдавна чакаме разговор между Бахар и Сарп и най-вече обяснения от него. Абсолютно нелогично е една жена да не поиска да разбере, защо е била изоставена. Бахар не знае за лъжите на Ширин, че семейството му е мъртво, не знае, че тя не му е била никаква любовница /ние знаем/. Бахар не знае нищо за тези пет години в които той е живял в охолство с нова жена   и е сътворил две деца. Ние само знаем и Мюнир,  че е бил "изнасилен" като пиян от Пъръл за да заченат децата. Колко ли пъти е "изнасилван"? Интересно как ще приеме това обяснение  Бахар? Аз също не приемам за естествена тази  идилия в "харема" - закуски, обяди, спане и никакъв разговор и обяснения. Бахар се закани, че ще отиде в полицията за да даде обяснение за стрелбата в дома й и убийството на Йелиз. Ще го направи ли след тази целувка? Интересно какво си казаха за да се обърне и да отвърне на целувката му. Вероятно Бахар обича Сарп, но онзи Сарп от идеализираните спомени в разказите на децата си. Сарп, който виждаме сега не е същия и аз мисля, че тя ако не го е осъзнала до сега, време е да го направи.
Сериали, аз също очаквам екшън мешду Ширин и Идил и се надявам да е комичен.  Никак не ми се иска, обаче, Емре да се влюби в Ширин. От тази ненормалната всичко лошо може да се очаква и особено след като разбере, че той е баща на детето на Джейда. Тази Ширин е изтакана от злоба и никога не забравя да прояви лошотията си към всички до които се докосне. Голяма гадина е - как лъже, маже и даже скри писмото от съда на собственика на магазина. Всички са "врагове" на Ширин, всички мрази и на всички е готова да стори зло. Дано Емре, който ми е симпатичен не си пострада от този демон. Хубава вечер и до скоро.Flowers Four Leaf CloverFlowers BlossomFlowers Cherry BlossomFlowers TulipFlowers Four Leaf Clover

# 623
Аз пък хич не се впечатлих от целувката. Rolling Eyes Доколкото виждам, тя си е изцяло инициатива на Сарп. За съжаление няма превод още, за да се разбере за какво става дума точно в разговорите на Сарп с Пъръл и Бахар, но у Бахар аз не виждам чувства, още по-малко изгаряща любов или страст. То ще се разбере от продължението де.

# 624
Бахар няма да я коментирам повече, че се дразня още повече.

Нина, интересно ще е Идил да излезе по-голям психопат и от Ширин. Мисля, че сцената, в която показаха как хвърля чиниите по земята и ги чупи, не беше случайна. А беше една своеобразна препратка към поведението на Ширин. В началото на сериала, ако си спомняте, преди да си пререже вените, получи подобен пристъп и потроши цялата кухня у тях. Тук сблъсъкът определено ще е титаничен и нямам търпение за него. Колкото до Ширин и Емре - не мисля, че ще може да му навреди. Емре не е глупав и наивен, за разлика от повечето останали герои (за които май едва сега го осъзнаваме този факт), та няма да се впечатли от номерата ѝ. Пък и мисля, че единственото, което може да я укроти тази гад до някаква степен, е любовта. Досега не я видяхме влюбена. Онова момче от първия сезон само го използваше. А към Сарп чувствата ѝ въобще не ги броя за любов, а за детски инат, от който обаче пострадаха толкова много хора. Доколкото виждам, СЦ вървят в посока към омекотяване образа на Ширин, сякаш злобата ѝ вече е на чисто битово ниво и това го видяхме и на новото ѝ работно място. Не ми се ще да остава безнаказана за всичко сторено досега, но в същото време мисля, че единственият лек за нея би бил любовта. Емре прояви интерес и я попита кога отново ще я види, беше настоятелен и именно той направи първата крачка към нея. И на нея ѝ личеше, че проявява интерес, но предпочете да кокетничи и да остане недостъпна. Абе, харесаха ми и това си е! Тук май ще стане дилема като при Бахар, Сарп и Ариф и май само аз ще съм от привържениците на двойката ШирЕм...

# 625
  • На изток от рая...
Поредната серия - поредното разочарование, макар да съм я изгледала само до средата. Напрово с нежелание гледам всяка поредна серия и с тайната надежда това да се превърне пак в завладяващия сериал от преди Нова година.
Продължавам да си мрънкам, че поведението на Бахар и Сарп е крайно неадекватно, нелогично и нямащо нищо общо с реална ситуация.
Първото и най-нормално нещо след 4 годишна подобна раздяла е, Бахар да иска обяснения, а Сарп да иска да се оправдае. Но при тях нищо такова не се случва. Каквото и да стане всичко свършва на масата с обща вечеря - Бахар разбра, че Пъръл е организирала отвличането, Сарп разбра, че е знаела, че са живи и... нищо. Съжителството продължава.

Второто абсолютно ненормално нещо е как една толкова голяма любов се превръща в ненавист за няколко дена. Хайде сега, знам, че повечето от вас много искат да се случи точно това, но в реалния живот не става така... Бахар беше простила на Сарп дори ,,връзката'' му със сестра й, а сега изведнъж за три дена го намрази, защото се оженил, докато я смята за мъртва. Стигна се дори до абсурда да му говори неща от рода защо бил оживял от падането в морето, че заради него била умряла Йелиз и други подобни. Съжалявам за Йелиз, но какво трябваше да направи Сарп като разбра, че ще отвличат жена му и децата му, да се скрие и да не направи нищо ли?!?!? Тогава пък какво щеше да се изпише по негов адрес, не ми се мисли. Мисля, че той направи най-правилното, което можеше да направи за краткото време, в което изобщо нямаше възможност да обмисля ситуацията. И като цяло, откакто Сарп разбра, че те са живи, не виждам и не се сещам да е направил нещо против Бахар и децата или нещо, за което да го обвиня.

Също така драмата и при Джейда, и при Бахар около смъртта на Йелиз ми идва вече в повече. Знам, че комшиите много си падат по полуналудничаво страдание и оплаквачки на всеки гроб, но хайде вече да спрат, че Джейда и Бахар вече ми приличат повече на професионални оплаквачки отколкото на страдащи приятелки.

Целувката от трйлъра най-вероятно ще завърши с поредния шамар или истеричен пристъп на Бахар, така че фенките на Сарп да не се радват толкова, а тези на Ариф да не страдат. Съжлявам, но абсурдите на сценария ме карат вече да го обръщам на майтап. Много ме е яд като развалят хубав сериал и то след почти два сезона губене на време да го следя!

# 626
Не пиша, защото вече изобщо нямам желание. Всички сте много прави в това, което сте споделили. И аз се дразня вече много. Дори и серията не съм изгледала, само ви чета и добивам представа за случилото се.
Според мен целувката си беше истинска и Бахар отвърна съвсем съзнателно. Не я разбирам вече. Ако обича още Сарп, да вземат да се изяснят и да престане да използва Ариф, ако не да се маха от там. За другите герои ще пиша, когато изгледам серията.

# 627
  • На изток от рая...
И още един абсурд се сетих да добавя сред поредицата от такива.
В стремежа си да направят Ариф супер герой, явно под фенски натиск, измислиха сега и това бягство от къщата. Ще речеш, че Сарп е някакво чудовище, което ги държи на сила там и Бахар не може да си тръгне. Някак си не мога да си го представя, как онази Бахар, която се сърдеше на всички за щяло и нещяло, която винаги е правила това, което иска, ,,умира от страх'' от Сарп и не смее да му каже, че не иска да стои в тази къща и иска да се махне от там. Остава сега да го изкарат Сарп и маниак, който ги държи заключени, тормози ги, измъчва ги и т.н.

Пак казвам, че обичам логични и истински реакции в сериалите, близки до реалния живот, а тук издънките вече стават много. За мен най-нормално в такава екстренна ситуация, в която има заплаха за живота им, да седнат, да говорят, да решат какво ще правят, как ще защитят себе си и децата. Това в този момент е много по-важно дори и от това кой се е женил, кой има любим и т.н. Няма как да стоят до живот в тази къща или може би чакат Незир да умре, та да дишат спокойно. Но за да има драма, Бахар се превърна в жертва, Ариф в принца на бял кон, а пък Сарп е виновен, че не се е удавил в морето, защото ако беше, щяхме да гледаме само идилията в Сарай Апартментс и от време на време да ни ядосва лудата Ширин.

# 628
Добро утро на всички!
Аз искам да кажа нещичко по тази наистина ненормална ситуация, която някой нарече "харем" в последните няколко серии.
Защо Бахар и Сарп не изясняват ситуацията около миналото. Според мен защото в основата на историята с двете жени стои едно убийство и приетата фалшива самоличност впоследствие на Сарп - Алп. Видяхме вече, че Бахар мисли да отиде в полицията и да разкаже за появилия се "умрял" мъж. Е, Сарп не е готов за подобно развитие на нещата. Още повече, в ситуацията са забъркани Пъръл и баща й (който има не съвсем чист бизнес). А и Пъръл, и баща й правят всичко възможно да препятстват излизане наяве на истините около враждуването с Незир, смъртта на майката на Сарп и въобще - въртят игри зад гърба му. Като се добавят и децата на Пъръл, за които Сарп също мисли, не е никак лесно. Видяхме също, че и Бахар, въпреки съветите на Ариф, не отиде в полицията веднага. Тук явно основна спирачка е образът на бащата в съзнанието на Нисан и особено на Дорук. Радикалното решение е ясно и то е на Сарп, но той не може да го вземе. У него има един стремеж да се порадва на децата си и Бахар, да им докаже, че ги обича и ... същевременно да не навреди на Пъръл и другите си деца. Е, няма как всички да са добре. Сарп си се пече на бавен огън. Wink

# 629
  • София
Привет!
Изчетох всички коментари от снощи. Благодаря на всички ви. Доста неща ми стават все по ясни, но с някой изводи съм съгласна, с други не! Съгласна съм с Катя, че продължава ненормалната ситуация в "харема", която се дължи не само на Сарп. Пъръл, че се натресе там, но тя е законната жена на Сарп/Алп и се бори за любовта си. Дали този "вечния Поаро" я обича или не, тя е майка  на другите му две деца. Как са се получили те, дали е изнасилван или не , те също са там. /Не зная коя жена би простила това изказване/ Колкото да е виновна Пъръл все пак тя е майка и негова жена цели пет години, а той се отнася към нея с пренебрежение и даже с омраза. Това, което знаем, а и той, че тя го спасява два пъти, предоставя му охолен живот и го обича безумно. Ако той е недоволен от Пъръл, имал е доста време да се разведе с нея и да живее така както си иска, какво като не е знаел, че семейството му е живо. Да си е отишъл и да е търсил другаде щастие и /пари/. Ама не. Дабре му е било значи, а сега искам си Бахар и другите деца. Не го разбирам този Сарп. За мен той е един страхливец и мухльо. Знам, че някой от нашия форум няма да е съгласен с мен, но аз мисля, че крайно време е Бахар да се освести. Да говорят /доста късно/- добре, но никак не ми се гледа разплаканата му физиономия и вечно търсещ съжаление мъж. А това за разговор между двамата, за сполетялата го трагедия, за игрите на Ширин и изясняване на отношенията им просто не го вярвам. Страхливец! Ами спомнете си, че в най-хубавите им дни, даже след като са се оженили, той се е страхувал да разкаже на Бахар очи в очи  за предишния си живот, за майка си, за детството си и какво, оставил  писмо при бакалина. Аз съжалявам Бахар. Толкова лоши неща минаха през главата й, а сега и тази безизходица. Обича ли го или не, съжалявали го или не, тя страда най-много. Трудно е да се каже как ще постъпи, но тя е силна жена и ще вземе правилното решение - веднага или по късно ще отиде в полицията. Но май ще чакаме доста. Не смятам, че Ариф е представен като "принц на бял кон". Ариф е човек, който също допуска грешки /това, че скри срещата на Дорукчо с баща си/, но за мен е истински мъж, който обича безусловно Бахар и страда от това. Готов е на всичко за нея и децата.  Ако Бахар не се е влюбила до сега  в него мисля, че това предстои, защото той го заслужава. Хубав ден.Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт