Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 43

• 60 039
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Видях, че обсъждате страничните ефекти от Утрогестана. Аз нямах такива освен, че после 5 дена не мога да се изчистя от него, но аз слагах по 3 сутрин и 3 вечер. Но лекарите ми казаха, че жените, които го приемат орално често се оплакват от гадене и повръщане.

Обаче на мен въпроса ми е за какво ви го изписаха изобщо.
Мен много ме хвана яд, лекарката, която констатира бременността ми каза, че имам киста и да го ползвам, хем било полезно за плода хем можело да намали кистата. После към момента водещия ми ЖК ми вика, не знам за какво изобщо ти е бил изписан този Утрогестан, той няма как да намали кистата. Спирай го.

Та вие за какво го пиете/слагате?

# 586
Аз писах вече, изписаха ми го защото имам болки. Ами едва започнах да го пия и вече ми е лошо. Днес цял ден не мога да се вдигна от леглото.

Lucky, доколкото знам за всяка коремна операция важи това. Има обяснение, но съм забравила какво точно беше. Трябва да попитам пак.

# 587
А при секцио защо е клизмата? Ако е планирано говорим.
Според мен сами няма как да постигнем ефекта на очистване както при такава процедура.

Намерих тази статия: http://kenguru.bg/Тоалет+преди+раждането/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJSvYJODM1e3YhOzcVOzgleDUJePg9KbQpaHgta-IJirMpWLQtiLcZm3Y9eb

# 588
Аз ще си пия дуфалаче, и няма да ям преди операцията...не искам тръбички и в дупето..не искам още едно нещо за което да се тревожа.

# 589
Ами коремна операция си е. След нея ли да се напъваш, пък и ако има усложнение.

Дуфалачето с остатъчно действие, ако те напъне на масата. .Flushed

# 590
Ако от болницата ти разрешат, щом толкова те притеснява...

# 591
  • Варна
Пфууу, аз миналата година имам правена лапароскопия планова и от страх за тая клизма ми казаха да си взема едни прахчета вечерта преди операцията да се пречистя. Е то няма такова чистене цяла вечер, на другата сутрин преди да вляза за операцията ходих пак 3-4 пъти по-малко. Бях 24 часа след операцията в интензивно и после ме свалиха в нормална стая и като се почна пак едно изчистване ooooh! 30 дена ме държа ! Личната ми лекарка беше ми изписала успокоителни, че аз не излизах от вкъщи и само пазех WC ...
Нямам спомен от операцията, а само от пазенето на wc един месец !
Още си блъскам главата , че не се съгласих на ниската, мургава лелка да ми направи клизма като на всички останали !!

# 592
В деня преди секциото се храних до 18 ч., а течности - до 20 ч. Бяха ми изписали свещичка разхлабително - сложих я към 23 ч., посетих тоалетната и всичко беше ОК. Катетърът ми го сложиха след ката ме хвана упойката, т.е. не го усетих. Махнаха ми го веднага щом си размърдах краката, нямаше никаква болка. През май бях на хистеро и за мое спокойствие направих същото като преди секцио, въпреки че  не казаха нищо за изпразване на червата. По време на операцията докторите обсъждаха и си хилеха на пациентка от предния ден, която била "омазала магарето", много гадно ми стана.

# 593
  • София
О, тия прахчета са ужасни. Пила съм такова преди колоноскопия, където клизмата не е достатъчна. Кошмарни са. На мен са ми правени няколко коремни операции и само при последната лапароскопия ми направиха клизма. Мисля, че зависи от болницата. Но клизмата не е нищо страшно. Само в началото е малко дискомфортно, но после всичко минава много бързо. Бих я предпочела стократно пред очистителни.

# 594
И аз я ппедпочитам пред очистителното. Правиха ми трансвагинална лапароскопия и там беше достатъчно с едно сиропче 😐

# 595
На мен,в седма седмица ми изписаха утрогестан.На въпроса защо отговора беше така съм казал,имаш нужда от него превантивно слагай си го докато кажа аз.Не го купих,нито се върнах при този гинеколог,а уж беше частник и" светило "и се очакваше нормално отношение поне.
Не ме притеснява клизмата,знам за случаи на преяли жени раждали естествено после и с точно такива кофти моменти и се зачудих дали реално и двете страни нямат изгода от това.За катетъра хич не ми се мисли,нито за шевовете,абе уж съм подготвена,ама ...

# 596
На мен ми го изписаха от началото, защото взимах лекарства за стимулиране на овулацията, поради това нивото на прогестерон ( ако не се бъркам) е по-ниско и може плода да не се задържи.

# 597
На мен поради зацапване. Но тъкмо днес в една друга тема ми отговориха, че се изписва често, за да подпомогне функцията на плацентата. Мен лично не ме притеснява приема. И друг път съм чела, че "прогестеронът е хормона на бремеността" и че само може да помогне.

# 598
Е значи не ме е излъгала, че ще е в ползва. Това е добре. Тъпото е, че ми викат киста, после друг ми вика това ти е жълтото тяло, после ми викат от това ли се притесняваш, то е нормално да имаш киста, не пречи. И сега и аз не знам имам ли нещо, нямам ли.  Аман от пишман лекари... или по-скоро такива, на които не им се занимава ама ГРАМ...

# 599
Здравейте момичета. Малко ще се отклоня от темата,която дискутирате,но имам въпрос. Бременна съм в 11 г.с,другата седмица влизам в 12 г.с,т.е вече съм към края на първото тримесечие. Моята АГ обаче ми каза,че влизам в 4 месец на 20 декември. Защо има такова разминаване? На всяко 20 число влизаме вв нов месец,но по мои изчисления не е така. Някой може ли да обясни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт