Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 43

• 60 050
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета. Малко ще се отклоня от темата,която дискутирате,но имам въпрос. Бременна съм в 11 г.с,другата седмица влизам в 12 г.с,т.е вече съм към края на първото тримесечие. Моята АГ обаче ми каза,че влизам в 4 месец на 20 декември. Защо има такова разминаване? На всяко 20 число влизаме вв нов месец,но по мои изчисления не е така. Някой може ли да обясни Simple Smile
От първия ден на последната ти менструация броиш 40 седмици.

# 601
http://bremennost.bg/12-gestacionna-sedmica-koi-mesec-e.html аз тук се ориентирам коя седмица в кои месец се пада, не следя календара, а седмиците.

# 602
  • Варна
Здравейте, при мен от утрогестана се появиха пъпки по лицето,деколтето, и гърба. Много неприятна и грозна картинка. След като го намалих , почнаха дс намаляват.
Аз имам леко притеснение и бих се радвала,ако някой сподели повече инфо за моя проблем. Изолира се ешерия коли в урина при изследванията, които се правят още при регистрация в 12г.с. Вече съм в 18 , АГ ме изпрати на нефролог,защото нямам симптоматика, а антибиотиците, на които не е резистентна бактерията,  не са подходящи за бременна. Днес бях на преглед и на ехограф се оказа,че имам пиелоктазия, но ми изписа Цистиклин,а не антибиотик,защото нямам температура или други оплаквания. Може ли това състояние да навреди на бебо?

# 603
Mihaela_B, ако няма обективна нужда според мен не трябва да приемаш. Прогестероновите препарати се приемат след доказан недостиг на ппогестерон. Наистина има жълто тяло, което е далеч от киста. Прочети тази статия: http://www.mamatatkoiaz.bg/article/151/qichnici-ovulacia-i-stimu … e-na-ovulaciata-1

# 604
Здравейте! Бременна съм в 8г.с. имам
Въпросчета относно този синдром на Даун, как се прави изследването и колко струва. Надявам се да има компетентни ще бъда много благодарна,че ми е първа бременност и съм малко притеснена.

# 605
Въпросчета относно този синдром на Даун, как се прави изследването и колко струва. Надявам се да има компетентни ще бъда много благодарна,че ми е първа бременност и съм малко притеснена.

Изследването се нарича биохимичен скрининг, всеки следящ АГ насочва за такова, състои се от ехографски замервания на плода + кръвни изследвания на майката. Това е. Резултатите не дават 100% категоричен отговор, а % на вероятност.
Има и пренатест който е с малко по висок процент за сигурност в резултата, но е доста по скъп.

# 606

Изследването се нарича биохимичен скрининг, всеки следящ АГ насочва за такова, състои се от ехографски замервания на плода + кръвни изследвания на майката. Това е. Резултатите не дават 100% категоричен отговор, а % на вероятност.
Има и пренатест който е с малко по висок процент за сигурност в резултата, но е доста по скъп.
Благодаря за отговора.Simple Smile

# 607
На мен лично ми предстои БХС и ми казаха сумичката от 44лв. Знам,че им места ,където е безплатно. Ще ви пиша в началото на седмицата,за да ви дам по-точна информация.

# 608
Трябва ти и добър специалист по ФМ.
Защото на база на неговите измервания се прави коригиран риск след кръвното изследване Wink

# 609
Ултразвуковия преглед е към 50 лв. И още толкова за кръвното изследване. В Майчин дом все още е безплатно, за други градове незнам.

# 610
На мен лично ми предстои БХС и ми казаха сумичката от 44лв. Знам,че им места ,където е безплатно. Ще ви пиша в началото на седмицата,за да ви дам по-точна информация.
Аз попитах и други познати които родиха наскоро дали са го правили и колко им е излязло като цена и ми казаха 90лв

# 611
Според мен са ви казали сума за БХС+ФМ.

# 612
За цените, зависи в кой град е. В София има вариант за безплатно кръвно изследване, не знам къде, но се коментираше в отчетните теми. Ехографа се плаща.
На мен и двата БХС ми струваха по 70лева (Варна) 30 лева за замерването на плода и 40 лв кръвните в генетичната лаборатория в Терапия.

# 613
  • Варна
Лъки, аз защо съм чувала, че точно в Терапията са безплатни кръвните в генетиката ?

# 614
Лъки, аз защо съм чувала, че точно в Терапията са безплатни кръвните в генетиката ?
Във Варна само в терапия има генетична лаборатория, дори да ти вземат кръв другаде, пак там ги пращат.
Платих и двата пъти по 40 лева. Peace Юни и юли,  се плащаше. Peace

Общи условия

Активация на акаунт