Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 43

• 60 021
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Разтворимите ги зарежи според мен.
Абсолютно.
Първо ми изписаха Биолектра 365 мг х1 на ден. Никакво подобрение (имах контракции).
После ми го смениха с магнерот 3х2 и направо се родих. Това бяха 6 табл. дневно, всяка по 500 мг. Доста по-висока доза.
Може и на теб разтворимия магнезий да ти идва ниска доза и организма ти да има нужда от по-висока. Обаче е хубаво първо консултация с АГ-то ти.

# 631
Абсолютно, трябва ти нещо от сорта на Магнерич или Магнерот, и при двете мисля, че максималната доза е 3х2, но все пак е добре да се консултираш каква доза ти трябва. Освен това не става от раз, поне 2 седмици си трябват, аз първоначално бях на максималаната доза, после намалихме, като се поуспокоиха нещата. Ако и тези не ти действат има и препарати с още по-голяма концентрация, но си трябва лекарско мнение. Тия разтворимите са проформа според мен.

# 632
Iv2017, можеш винаги да минеш само за коментар на резултати. За 5 мин работа е и не е нужно да записваш час. Поне на мен моето АГ винаги така ми казва. И специално за ФМ каза веднага да ида за коментар. И не се притеснявай, когато не разбираш нещо.
За витамините и аз съм само на фолиева киселина отначалото. И на своя глава започнах магнезий, заради крампи в краката, но не го пия редовно даже. Ако искаш можеш да си вземеш някакви, но по-добре се храни разнообразно и ако има някакви проблеми АГ ще ти каже. Успех и леко бременеене! Hug

Благодаря много за съвета, ще попитам АГ, може пък да ми препоръча нещо.
Blagodarq mnogo za saveta,shte popitam AG,moje puk dami prepora4a da piq ne6to

Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 12:20 от Не се сърди, човече

# 633
Благодаря за съветите. Ще попитам лекарката дали мога да приемам вагинално. Истината е, че се надявам да не го пия много дълго време.

Аз бях доволна от Магнерот и Магнерич. Бързо ми помогнаха. Трябва пак да си купя, че имам доста крампи.

# 634
При мен не бяха твърде чести, но все пак ме мъчеха. АГ ми предписа Биоелектра, но честно казано ми се видяха твърде скъпи, попрочетох кои форми се усвояват най-добре, разгледах в аптеката, консултирах се с фармацевта и купих Магнефорса. АГ каза, че е ОК.
При мен техниката с шпица нямаше как да подейства, защото схващането ми се изразяваше в качване на палеца в/у останалите пръсти и нямах никакъв контрол над него, камо ли да направя шпиц Grinning

# 635
В понеделник ще говоря с АГ по въпроса. А кога трябва да се спре и трябва ли да се спира, защото от другата седмица влизам в 3ти триместър? И никога не съм имала контракции, само тези крампи.

# 636
На мен ми го намалиха на 3х1 с влизането в 36 г.с. и ми го спряха в 38 г.с. Simple Smile

# 637
Да, спира се в началото на 9ти месец. Вече ако има някакъв проблем може да се продължи една две седмици.

А как мислите, масаж с магнезиево олио дали ще повлияе на крампите. Имам вкъщи, чудя се мога ли да го ползвам за това. 🤔

# 638
По принцип магнезия се усвоява най-добре под формата на магнезиево олио, така съм чела.
Нищо не пречи да пробваш. Simple Smile

# 639
По принцип магнезия се усвоява най-добре под формата на магнезиево олио, така съм чела.
Нищо не пречи да пробваш. Simple Smile
+1, питах моята кинезитерапевтка по повод крампи на прасеца. Каза, че било по-ефикасно от таблетна/саше форма, защото прониква директно и доста по-бързо.

# 640
БХС включва кръвно и ехографско изследване.
ФМ са 3 за цялата бременност като в различните етапи се оценяват различни неща в развитието на плода. Цените варират от клиниката и специалиста, който гледа...
На мен ми казаха, че след БХС да отида на ФМ в 20-21 седмица, таз ранната или както се води, ми казаха че няма смисъл. Сега ще правя късната и това е. Знам, че съм при един от най-добрите лекари за ФМ, гледа много внимателно и съм спокойна. Аз така или иначе се доверявам напълно на АГ-то и на другите лекари.
Сигурна ли сте, че не са ви правили първата ФМ? Прегледа преди даването на кръв е именно ФМ. Замерват се някои показатели и с тях и кръвните излиза резултата.
Правили са и, разбира се. Не може да се издаде заключение за БХС, без налични замервания на плода. Най вероятно е правила ранния скрининг и са и казали, че няма нужда да прави късния. Втората ФМ си е важна
 аз си я направих по мое усмотрение, следящия АГ не видя нищо обезпокоително, но аз ходих все пак. Късната ще я пропусна, гледаха ме вече 2 пъти, за 2 седмици...

# 641
  • София
Аз правих и трите ФМ, при мен чак на последната се видя малък междукамерен дефект на сърчицето на бебка. За щастие прогнозите са отлични, дори е възможно вече да се е коригирал(ще разбера като се роди), но е факт, че преди това не го откриха. Та в общи линии всеки си решава за себе си дали да прави всичките или само част от ФМ.

# 642
Моята следяща АГ е и специалист по ФМ, така че всеки преглед е като ФМ при мен. Освен това, всичко което ми каза тя в 19 г.с., беше потвърдено на втората ФМ от велик специалист...
Факт е, че много жени раждат здрави бебчета без много прегледи и изследвания. Всеки си преценя, все пак не са и малко пари. Peace

# 643
Аз от 2 дни не пия Магнерот. Утре влизам в 38г.с.Веднага започна да ми изтръпва бедрото(отзад) Sad

ФМ си правих 2.Втората и Третата. Третата чисто емоционално за нас беше най хубава, защото бебето реши накрая да ни се покаже, преди все се криеше..  Heart

За БХС съм ви споделяла за лошия си резултат,  на 27г. съм. За щастие беше фалшива тревога, но ми остана лош, много лош спомен.

# 644
Момичета изкарах си акъла... Имах розово зацапване по тоалетната хартия и сега се наблюдавам постоянно... Боли ме и кръста в дясно. Възможно ли е  да е, защото датата ми за М наближава? 7 г.с. съм.

Общи условия

Активация на акаунт