Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 43

• 60 029
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Ейййй, опасни са ! Явно е стара информация или пък аз нещо съм се объркала Wink

# 616
БХС в частна клиника ми беше 90 лв., кръвните отделно. ФМ - 140 лв. Има и късна ФМ, предполагам пак е такава сумата.

# 617
Момичета, много ми е зле от тоя Утрогестан. 😳 Незнам да се обаждам ли на докторката или да изпия опаковката и тогава. Днес едва се вдигнах от дивана в 3 следобяд да изляза за хляб.

# 618
БХС включва кръвно и ехографско изследване.
ФМ са 3 за цялата бременност като в различните етапи се оценяват различни неща в развитието на плода. Цените варират от клиниката и специалиста, който гледа...

# 619
  • Варна
Ариа, и аз го приемам три пъти на ден по 2 ! Сутрин и обед вагинално, а вечер през устата.
Все още не мога да определя от него ли ми става лошо (пада ми кръвното, спи ми се, гади ми се ) или от тройната доза ношпа и папаверин.
Знам, че гаденето е част от Б, но според мен причината е в нещо от тези лекарства !

# 620
При мен не е от но шпа, защото го пиех и преди това. Тъкмо беше започнало да ми поспира гаденето и сега на ново. 🙁 Пия го 2 пъти на ден по 2 от вчера. Не мислех, че е възможно да започнат веднага страничните ефекти, но са на лице.

# 621
ARIA*, защо не се допиташ до АГ дали не можеш да го слагаш вагинално? Мисля, че така ще избегнеш страничните ефекти. Аз поне така процедирах по препоръка лекарката и не ми е ставало лошо.

# 622
ФМ са 3 за цялата бременност като в различните етапи се оценяват различни неща в развитието на плода. Цените варират от клиниката и специалиста, който гледа...
На мен ми казаха, че след БХС да отида на ФМ в 20-21 седмица, таз ранната или както се води, ми казаха че няма смисъл. Сега ще правя късната и това е. Знам, че съм при един от най-добрите лекари за ФМ, гледа много внимателно и съм спокойна. Аз така или иначе се доверявам напълно на АГ-то и на другите лекари.

# 623
Когато утрогестана се приема през устата предизвиква виене на свят, понеже бута кръвното.
И моят съвет е да попиташ може ли да го слагаш вагинално, така или иначе с вагинален прием се усвоява по-добре, отколкото през устата.

БХС ми струваше 122 лв., 50 лв. ми беше ехографското замерване и 72 лв. кръвното изследване.
Правих ФМ в 21 г.с., последната не я правих.

# 624
  • Варна
До преди 5 дена бях на утрогестан сутрин и вечер по 2 вагинално.
След като започнаха доста болки ниско долу и контракции на матката , а бях едва в 5-та седмица гинеколожката ми каза "Променяме дозата утрогестан , ще направим една доза и през устата вечер, защото така или иначе вагинално се усвоява само 30 % " .
Останах с впечатление, че през устата ще се усвои по-добре..  newsm78

# 625
Утрогестанът е вдоста висока доза прогестерон и много натоварва черния дроб, когато се приема през уста.
Лекарите за кратко го изписват през уста.
И страничните ефекти се изострят при този прием.
За през уста е дуфастонът и други по-слабо дозирани препарати.

# 626
Миналата година в Щерев БХС(кръв+ФМ) ми струваше 120лв, втората ФМ още 120лв и третата 90лв. Абе, скъпо удоволствие е да си бременна. Grinning

П.П. При БХС рискът за Даун се изчислява по формула, включваща възрастта на майката, т.е. колкото повече са годините, толкова по-голям риск ще излезе. Това плаши неоснователно много бременни жени.

# 627
На мен ми казаха, че след БХС да отида на ФМ в 20-21 седмица, таз ранната или както се води, ми казаха че няма смисъл. Сега ще правя късната и това е. Знам, че съм при един от най-добрите лекари за ФМ, гледа много внимателно и съм спокойна. Аз така или иначе се доверявам напълно на АГ-то и на другите лекари.
Сигурна ли сте, че не са ви правили първата ФМ? Прегледа преди даването на кръв е именно ФМ. Замерват се някои показатели и с тях и кръвните излиза резултата.
Момичета, много ми е зле от тоя Утрогестан. 😳 Незнам да се обаждам ли на докторката или да изпия опаковката и тогава. Днес едва се вдигнах от дивана в 3 следобяд да изляза за хляб.
Напълно нормално е. Аз до 20г.с пиех 2х3 и не знаех къде се намирам. Свалях много кръвното и ми беше зле. Попитайте дали не може вагинално. Казват, че се усвоява по-добре. Аз бях с кървене и предпочитах да съм сигурна, че се е усвоил, но при следваща бременност ще заложа на вагинален прием.

# 628
Момичета, как се справяте с крампите? Sad Аз на своя глава си взех от тези разтворимите витамини само магнезий,  защото АГ досега ми е изписал само фолиева. И да ви кажа не ми действат, през вечер ми се схваща мускул я на единия, я на другия крак. Много неприятно.

# 629
Аз съм на Магнефорс и ми подейства сравнително бързо. Разтворимите ги зарежи според мен.

Общи условия

Активация на акаунт