Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 43

• 58 707
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, на няколко пъти тази седмица се събуждам, докато лежа на дясната страна и като се преместя на лявата в дясната страна нещо ме наболява ниско долу под ребрата. На някой случвало ли му се е? Какво може да е това?
Черен дроб, жлъчка? Ти в кой месец си?

# 676
След няколко дни влизам в 7ми. И да подчертая - не съм оперирана и от апендицит..

# 677
Аз постоянно имам от 7-ми месец, просто вече напредвам с килограмите и изобщо не ми е удобно да спя на една странна - след това на страната на която съм спала я ме боли тазобедрената става, я под ребрата, я отстрани....мисля, че е от неудобната поза.

# 678
  • Пловдив
Здравейте, момичета Hands Wave , включвам се в темата, бременна съм в 12 г.с. и съм доста стресирана, тъй като ми е първа бременност и тепърва ми предстои да премина през всичко.
Да попитам и тук, знае ли някой за добър диетолог или ендокринлог в Пловдив? От сега ми се наложи да мина на диета и искам да се консултирам с някой за избора ми на режим, тъй като не съм много доволна от сегашната ми ендокриноложка Neutral Face

# 679
qNnYtoO, не съм от Пловдив и не мога да помогна с лекари, но пиша за да ти дам съвет. Бременността е както си я направиш сама, така че няма нужда от страх и стрес. Оказва се, че много жени се стресирани, а не бива да е така, без значение коя подред бременност е. Отпусни се и се наслаждавай на бременността и всичко ще е наред. Аз съм била бременна само веднъж и въпреки, че всичко ми беше за първи път и за секунда не съм се страхувала, че нещо няма да е наред. Бях толкова щастлива, че съм забременяла, че нямах време да мисля за лоши работи. Grinning Това не е само към теб, а и към другите бъдещи мамчета. Лека бременност ти желая.

# 680
  • Пловдив
Happy_mommy, благодаря за съвета Simple Smile знам, че е така и гледам наистина да избегна излишното притеснение, също знам че е по - добре както за мен, така и за бебето, просто от рано ми се появиха някои проблеми и се притеснявам какво може да се случи за напред. Надявам се да успея да регулирам все пак проблемите и да се поуспокоя за да се радвам спокойно на бременността Simple Smile

# 681
Преди да забременея взех направление от ЛЛ за ендокринолог и ме изпрати при един уж много добър ( за Пловдив става дума). След като ме успокои че всичко е ок с хормони и щитовидна жлеза, продължих да търся проблем със забременяването в други посоки. Така след повече от половин година попаднах в болница Надежда ( в София), където също посетих ендокринолог и се установи че имам проблем с TSH и е твърде високо. Споделям защото тогава разбрах че рефер.стойности при жени които искат да забременея или са бременни са различни от тези по принцип. Така че ако ще ходиш на ендокринолог е хубаво да има опит с бременни жени и да познава техните проблеми, освен за хормони има и други изследвания за бременните които може да се наложат. В този ред на мисли бих потърсила инфо за ендокринолог от Селена.

# 682
  • Пловдив
Да..точно такъв ендокринолог търся, който да е запознат и с проблеми при бременност, защото ми се струва малко странно когато ми казват, че нищо толкова страшно ми няма, а в същото време изследванията ми не са добри. Отделно ми каза да спазвам диета, но ми нахвърля само заучени някакви неща и дори не ми даде лист с диета по който да се водя. Определено не ми се стори професионално и дори и да е права в това което ми казва усещам че имам нужда от второ мнение. Ще поразуча за Селена, много благодаря!

# 683
Момичета, док ми изписа утрогестан да слагам 2 сутрин и 2 вечер, ако ми се появи пак зацапване. Разпитах, но не ми отговори много добре, защото бързаше и не разбрах еднократно ли се слага, докато спре зацапването ли?

# 684
Не мисля,по-добре си ги слагайте. Те не вредят,само помагат.

# 685
Момичета, док ми изписа утрогестан да слагам 2 сутрин и 2 вечер, ако ми се появи пак зацапване. Разпитах, но не ми отговори много добре, защото бързаше и не разбрах еднократно ли се слага, докато спре зацапването ли?

От еднократно едва ли ще се повлияе зацапване, имала  е предвид ако се появи почваш с утрогестана и слагаш по 2 сутрин и вечер. Утрогестан по принцип се слага до края на третия месец, аз лично слагах до 16 г.с. , Според мен ако се появи почвай го, до следващия ти преглед, и не го спирай изведнъж защото може пак да се появи зацапване. 

# 686
Да..точно такъв ендокринолог търся, който да е запознат и с проблеми при бременност, защото ми се струва малко странно когато ми казват, че нищо толкова страшно ми няма, а в същото време изследванията ми не са добри. Отделно ми каза да спазвам диета, но ми нахвърля само заучени някакви неща и дори не ми даде лист с диета по който да се водя. Определено не ми се стори професионално и дори и да е права в това което ми казва усещам че имам нужда от второ мнение. Ще поразуча за Селена, много благодаря!

qnytoo, а колко ти е TSH, че са ти казали, че няма страшно? Знам, че в началото на бременността се покачва и после започва да спада някъде след 12-та седмица.

# 687
 За болките под ребрата провери чернодробните и тромбоцити.
Добър ендокринолог за Пловдив - др Троев във Ендокринологията на ВМИна В.Априлов.Той обяснява за диетите.Обяснява ми дори за желязото, гледа ми кръвната картина, има две специалности. Аз съм изключително доволна от него.По време на бременност с него се консултирам.Следи ми тсх и дозите на лекарствата.
 Няма ендокринолог, който да дава лист с диета.Просто си записвай каквото ти обяснява.
 И не ТСХ има значение за забременяване, а фт4. И щом ТСХ е в норми не се пипа, но се гледат и сругите хормони.

Последна редакция: нд, 03 дек 2017, 14:25 от Анонимен

# 688
ТСХ започва да спада след 8-9г.с.✌

# 689
Да, може и така да беше.

Общи условия

Активация на акаунт