Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 43

• 58 710
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Искам да попитам в 36г.с.+3 съм , започнах да усещам втърдявяне на корема по често от преди. Та въпроса ми е доктора каза да пия но шпа 3*2 май беше и магнерот 3*1. Вие така ли сте ги пили.
Док каза че ми е рано още и трябва да почна веднага.
Какво мислите Вие?
Гледам че сте коментирали че ги спирате тези лекарства в тези седмици , а аз сега ще ги почвам.
Понеделник съм на преглед , сега само се консултирах.

# 661
Това не са ли подготвителни контракции?
Защо да ги "подтискаш" с магнезий?
Нали и шийката трябва да почне да се скъсява за нормалното раждане 🤔🤔

# 662
Да не би бебето да е малко? Иначе незнам каква би била причината да пиеш магнезий в 9 месец.

# 663
И аз спрях магнезия в 9ти месец. По принцип бебетата се водят доносени след 37 навършени седмици и след този период, раждане може да започне всеки момент. Но все пак лекарят ти знае най-добре.

# 664
Ами може и подготвителни, но той каза че е рано поне още 7-8 дни да минат.
Абе ще го пия пък ще видиме

# 665
Аз както бях писала, пих Магнерот до последно. Бях убедена, че ако го спра ще родя. Та, вечерта изпих Магнерот-а и на другият ден родих Wink

# 666
Ами може и подготвителни, но той каза че е рано поне още 7-8 дни да минат.
Абе ще го пия пък ще видиме

По принцип белите дробове на бебето се развиват най-последни, така че явно лекарят ти иска да се презастраховате. Така или иначе магнезият няма да ти навреди. Иначе, контракциите, както ги описваш, са точно подготвителни. При тях коремът се стяга, но не са болезнени. Казват, че тези контракции е добре да ги има, защото подготвят матката за голямото събитие. Hug

# 667
Аз съм в 38г.с от днес. Снощи цяла вечер се будех заради контракции(не болезнени) и болки ниско долу(като при МЦ). Магнерота го спрях, вече 2ри ден не го пия. Но за но шпа се чудя, не питах?! Ако ме боли да пийна ли по едно, две в деня.. Или не?!

Момичета и още един въпрос. Приятелка ме видя тия дни и вика"що ходиш с лак по ноктите, махай го!"
Лекарите го изисквали това. Аз не съм чувала за такова нещо?! Вие да знаете нещо по въпроса!?
По цвета на ноктите виждали нещо си, или как беше... Дори не разбрах... Flushed

# 668
  • София
Спешълче, това за ноктите и аз го знам. Нещо е свързано с посиняване, ама дали беше за секцио, ще те излъжа. Но при всички положения, понеже не се знае и нормално тръгнало раждане накъде ще отиде, та затова е по-добре да нямаш лак на ноктите.

Иначе контракции и аз си имам вече по-честичко, някои от които са  идея по-болезнени, ама не пия нищо. Магнерота го спрях в 37г.с.

# 669
Пий но шпа, на мен акушекатв ми каза, че помага за изглаждане на шийката.

И на мен така ми бяха казали, но не съм забелязала да връщат някой с лак. Заради упойките е. Но мисля, че само при пълна упойка. Следят по цвета на ноктите дали  пациента няма да направи алергична реакция.

# 670
Аз пък бях с френски маникюр, точно поради тази причина, а сега определено ще съм без. Не съм си правила маникюр, откакто детето проходи Simple Smile

# 671
Мерси за отговорите. Терминът ми е на 15. 12 и мислех днес да направя нов/слагам гел лак и той нали държи/, но щом не трябва и това ще пропусна.

Дет се вика-Това да ми е проблемът  Sunglasses

# 672
Аз съм в 38г.с от днес. Снощи цяла вечер се будех заради контракции(не болезнени) и болки ниско долу(като при МЦ). Магнерота го спрях, вече 2ри ден не го пия. Но за но шпа се чудя, не питах?! Ако ме боли да пийна ли по едно, две в деня.. Или не?!

Мисля, че при теб раждането наближава. Няма проблем да пиеш но шпа.

# 673
Нито но шпа, нито магнезий могат да ти възпрепятстват раждането, все пак не ги вливаш на системи, а пиеш хапчета Smirk Може малко да притъпят болката, но стигне ли се до раждане няма как да не разбереш, така че спокойно си пий но шпа-то.

# 674
Момичета, на няколко пъти тази седмица се събуждам, докато лежа на дясната страна и като се преместя на лявата в дясната страна нещо ме наболява ниско долу под ребрата. На някой случвало ли му се е? Какво може да е това?

Общи условия

Активация на акаунт