Оковите на майчината любов

• 112 192
  • 1 780
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз съм майка на  момичета и ги възпитавам като цяло да разчитат на себе си и да не са кифли ( не че знам накъде ще избие в пубертета) ,но момчетата много рядко наблюдавам да ги възпитават като мъже от малки,но мамини синчета колкото искаш  ooooh!

Майката не може да възпита момчето като мъж, каквото и да говорят поддръжниците на теорията, че нищо не му липсвало на детето, като нямало мъж в семейството.

Бащата възпитава сина си като мъж- не само с приказки, а и с държание, и с пример.

Мамините синчета се отглеждат от мама и баба, и там където бащата като пример, се отличава от майката само по брадата и адамовата ябълка.
Колкото повече се феминизират мъжете, колкото по- малко типично мъжки задължения изпълняват, толкова повече мамини синчета има.

# 106
  • София
Абсурт, при нас аз настоявам да се възпитава като мъж, т.е. да се справя сам. Баща му се е прехласнал по наследника си и ми обяснява как детството му бързо ще отлети и да не го юркам. Да го храня с лъжичка до пубертета ли?
Хем не сме млади, от по-старо поколение сме, ама на...

# 107
  • Nice
То за това липсата на адекватна мъжка фигура в живота на едно момче може да се отрази доста зле в последствие. Кой каквото ще да казва, особено разведени или самотни майки които се тупат в гърдите ''Аз съм и баща, и майка, аз съм го възпитала, и нищо не му е липсвало, никога не е усетил липса на баща''. Абе дава си отражение. Липсата на мъж влияе и на детето, и на майката.

# 108
Хм, аз имам втори съпруг, а и децата ми се виждат редовно с баща си. Така че няма как да останат без мъжка фигура. Обаче по принцип хич не приемам добре изказвания относно това какво казали самотните майки. Всеки казва каквото чувства и мисли, колко е вярно и грешно пак той ще си носи последствията. Има и майки, които седят с бащата, нищо че той ежедневно дава кофти пример на децата. Кое зло е по-голямо и кое по-малко няма как да се разбере.

# 109
Цели поколения мъже са отглеждани без бащи - по военно време примерно. И от тях ли не станаха хора?

# 110
  • София
Бианка, на моменти не мога да разбера какво точно искаш да кажеш, когато вадиш частни примери, които да покажат, че може нещото и да не е така!? Peace

Ти имаш втори мъж и ако е свестен, той дава примера на всичките ти деца.
Това, че децата на разведените, ще се видят за няколко часа с бащите си, не значи че ще попият мъжкия модел на държание и отношение, и всичко останало.

Говорим за това, кое прави момчетата мамини синчета и аз твърдо стоя зад думите си, че липсата на мъж в семейството или наличието на такъв, който е бил без баща и е свикнал на живот в матриархат, и се е пречупил в мерака да угоди на прекалено еманципираната си жена, е причината.

qrye, по военно време жените са вършели и мъжката работа, и женската, а ВСВ трае едни 6 години.
Нали няма как да правим генерални изводи, освен ако нямаме някаква статистика от времето на 100 годишната война между Франция и Англия. Mr. Green

# 111
Толкова са забъркани ситуациите, че аз вече трудно се изказвам по житейски въпроси. В крайна сметка и в прекрасни семейства се случва децата да тръгнат в проблемна посока.

Какво ако някоя самотна майка каже, че тя е и майка, и баща? Трябва ли веднага някой да й начука канчето, че без баща бля-бля-бля. Не стига, че сама се справя, ами и това. Тоест към отговорността да изгледа и изучи децата си тя трябва задължително да добавя и щипка вина, че синчето й няма мъжки пример? Не виждам смисъл от това.

# 112
  • София
Надявам се да са останали здравомислещи майки, които дори и след развод няма да се вкопчат в сина - "само ти ми остана".

# 113
"Ако искаш съвършения мъж - трябва да си го родиш". Mr. Green

# 114
  • София
"Ако искаш съвършения мъж - трябва да си го родиш". Mr. Green
Това не се връзва с теорията за дефицитите на момчета, отгледани от майките си.
А немалко момчета са такива и при наличен баща, ако момчето се има повече с майка си.

# 115
Има мъже като баща ми и мъжа ми, които пък са ползвали своите бащи за антимодел. Тоест старали са се по нищо да не приличат на тях. Докато битуващото схващане е , че синовете копират негативите от поведението на бащите.

# 116
  • Nice
На мен пък ми е прекалено една майка да казва, че тя е и майка, и баща и постоянно да се обяснява как прави всичко за детето, нищо не му липсва и се вживява в многострадлка. Такива самотни майки бол.
Вече е започнала да манипулира детето, че прави жертви за него и то евентуално ще ѝ е длъжно. Колко често чувам ''Нищо не ти липсва, какво не ти дадох та така да се държиш сега''...
Не хокам, това ми е мнението. Животът за никого не е песен, самотна или несамотна, една майка не трябва да набива вина в главата на детето.

Мъжката фигура може да е позитивен или негативен пример. Детето ще се учи от нея така или иначе. А и не е задължително бащата да е пример. При самотна майка може да има вуйчо, чичо, брат, дядо от който едно момче да гледа и да се учи. С които да върши мъжки дейности и тн.

# 117
  • София
Мъжката фигура може да е позитивен или негативен пример. Детето ще се учи от нея така или иначе. А и не е задължително бащата да е пример. При самотна майка може да има вуйчо, чичо, брат, дядо от който едно момче да гледа и да се учи. С които да върши мъжки дейности и тн.

Дори и негативният пример е нещо- отправна точка за размисъл  поне.
Но, в наше време, да разчиташ като самотна майка, че мъжки пример ще вземе детето ти от роднини, е наивно.

Виж темите тук- няма братя, няма вуйчо, няма баба и дядо, че и гости няма- пълно отчуждение и темерутлъкът е издигнат в култ.

# 118
  • София
На мен пък ми е прекалено една майка да казва, че тя е и майка, и баща и постоянно да се обяснява как прави всичко за детето, нищо не му липсва и се вживява в многострадлка. Такива самотни майки бол.
Вече е започнала да манипулира детето, че прави жертви за него и то евентуално ще ѝ е длъжно. Колко често чувам ''Нищо не ти липсва, какво не ти дадох та така да се държиш сега''...
Ами тя си знае какви жерти наистина е направила, но трябва да се каже - Дадох ти всичко а ти не го оправда.
Не е лъжа, че се случва самотни майки, дали от липса на време или на авторитет - да имат хулигани. Не се припознавайте, МОЛЯ ВИ, говоря хипотетично и не обвинявам  никого, не е лесно да издържаш сам дете.
Значи трябва не да се мрънка, а радикално, като мъжете - ако трябва и наказание.
Лошото на жените е, че мрънкаме, изпускаме парата през свирката, и дотам. Помислете какво би направил един мъж (без насилие, но един зад врата е допустимо).

# 119
Аз съм майка на  момичета и ги възпитавам като цяло да разчитат на себе си и да не са кифли ( не че знам накъде ще избие в пубертета) ,но момчетата много рядко наблюдавам да ги възпитават като мъже от малки,но мамини синчета колкото искаш  ooooh!

Е, как така ще ги възпитават като мъже, не знаеш ли, че новата мода е, че няма никаква, ама никаква разлика във възпитанието на момчетата и момичетата. Както едните, така и другите. Никакво делене!
По време на соца възпитаваха момичетата като момчета – бачкатори и строители на комунизма и петилетката за три години, днес сме в другата крайност – щом момичетата се възпитават като кифли, така трябва да е и с момчетата.
А после ревете, че нямало мъже... Има, бе – кифльоци.

Общи условия

Активация на акаунт