Оковите на майчината любов

• 110 505
  • 1 780
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
Ами, точно така правят, затова и не могат да отлепят от сиромашията, но пък те просто нямат никакви интереси, които биха искали наличието на някакви сносни пари.
А, нямат интереси, защото са неграмотни и защото им дават всеки месец някаква сума като помощи.
Така се затваря кръга.

# 1 441
Ама това не е сиромашия, а е независимост. Защото примерно в града печелиш много, всичко ти минава през ръцете и заминава и за един месец може да затънеш. Докато оня може и 20 години да си живее съвсем спокойно. Е, малко ще мрънка, че няма пари като в града, ама дори не осъзнава какво има.

В смисъл- няма нищо грешно да живееш с малко пари и независимо, без да се водиш "беден". Никой не те кара да плащаш цените на градския живот, просто си живееш. Е, ако гониш блясък- кофти, но не мога да се съглася, че са някакви обречени души. Да, животът им е по-скучен от гледна точка на града, но със сигурност имат по-сериозна "основа", докато градският човек може за месеци да изхвърчи от системата и да няма нищо.

# 1 442
Абсолютно съм съгласна с Гугъл. Угодия няма.
Ми, ако вие сте фрийлансъри и в момента нямате поръчки, зле сте финансово и ако някой ви предложи двойна цена за работата ви, ще се врътнете ли обидени, че се прави на голямата работа?

Каква една надница, като в нашия случай ставаше въпрос за дългосрочен ангажимент? Само зимата нямаше да има работа. И точно за Северозапада говоря.

# 1 443
  • София
Ама това не е сиромашия, а е независимост. Защото примерно в града печелиш много, всичко ти минава през ръцете и заминава и за един месец може да затънеш. Докато оня може и 20 години да си живее съвсем спокойно. Е, малко ще мрънка, че няма пари като в града, ама дори не осъзнава какво има.

В смисъл- няма нищо грешно да живееш с малко пари и независимо, без да се водиш "беден". Никой не те кара да плащаш цените на градския живот, просто си живееш. Е, ако гониш блясък- кофти, но не мога да се съглася, че са някакви обречени души. Да, животът им е по-скучен от гледна точка на града, но със сигурност имат по-сериозна "основа", докато градският човек може за месеци да изхвърчи от системата и да няма нищо.

На теория е така, а на практика режат клончето, на което са се опънали.
Защото селото обезлюдява, постепенно държавата и централната община оттеглят всичко- транспортът, който го свързва с града, откъдето можеш да напазаруваш, например. Тъй като смесеният магазин и кръчмата вече са фалирали.
За доктор дума не отварям- когато купихме къщата през 2002г., все още работеше фелдшера в лечебницата, срещу която беше фурната.........

# 1 444
Ми да си обезлюдява, в крайна сметка някой ще изкупи всичко на безценица и ще започне от нулата- незаети ниши няма. Някои процеси са си естествени. Може да се окаже полезно да не се налива излишна ликвидност.

Има един пример, през 70-те е имало доста добре платени бачкатори в САЩ. С един работещ баща семейството е имало супер висок стандарт на потребление. И общо взето в крайна сметка доста от нещата са се опуквали за потребителски стоки и за странен интериорен дизайн "по модата". Та- ако налеем пари в Северозапада, а хората са със същото мислене, да не се получи като в приказката, дето царят ако даде златни монети на просяка, то просякът ще си купи още парцали с тях...така че седи под въпрос дали наливането на бизнес и икономика ще доведе до нещо добро.

Междувременно, свободното време, ниските разходи и липсата на заетост също са вид ресурс, който много хора нямат.

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 13:13 от The Siren of Titan

# 1 445
  • Няма такава държава!
Аз пък намирам, че мненията на абсурТ в много теми са сред най-полезните, ако човек се абстрахира от малко по-острия тон.

Не може да искаш да изкарваш пари, а същевременно да си толкова тънкообиден и да се засягаш на всичко....
Ако вечно търсиш перфектната среда с перфектните обстоятелства... ми ще си седиш гладен.

Аз също мисля, че мненията на Абсурт са си баш на място, макар и изречени с по-остър тон, а в тази специално тема - още по на място, адмирации! Съгласна и с Гугъл - не става с обиждане. Че на мен какви простотии са ми приказвали на интервютата за работа като бях млада и току-що завършила, ако се обиждах и досега щях гладна да си ходя. Само пример - един ми каза: "Нали разбирате, аз не Ви познавам и не мога да взема човек от улицата за такава отговорна работа!" Flushed Хаха, "човек от улицата" - другите от къде идват, от небето може би? И като пускаш обява, нима очакваш да познаваш всички кандидати лично? А отговорната работа беше в една малка фурна за хляб, не в Световната банка, но този поне ми говореше на Вие.
Няма перфектни неща, в това число и работа - няма и работа, в която всички аспекти да ти допадат, а за перфектни колеги съвсем забрави. Но ако искаш да се измъкнеш от капана на отровните отношения с родител, това е начинът - работа, независимост, възможност за вземане на собствени решения.

# 1 446
Eстествено, че е така. При нас и сега в началството има субект, който до такава степен си вярва, че е висша инстанция за всичко, че ако се опиташ на 2 мм да разчупиш материала или да се захванеш с нещо ново прави всичко по силите си да те изяде с парцалите. На официални съвети говори като на пазара и те изпраща с къш, откровено има в пъти по-лошо отношение към жени особено, ако имат нещо между ушите и идеи, и единствения начин да избегнеш тормоз е да се свиваш като ембрион и да си траеш, кимайки с усмивка. Навсякъде има такива. Там, където работата е в определен колектив си свикваш с точно определени образи и се примиряваш с тях, а където се работи с голям човекопоток приемаш, че ще се редуват различни. Не си ги слагаш на сърце и си продължаваш. Единствения начин да избегнеш донякъде този фактор е да имаш собствен бизнес с работници. И пак ще се наложи да привличаш клиенти и да общуваш с тях, както и да си затваряш очите за странностите им.

# 1 447
  • София
Ми да си обезлюдява, в крайна сметка някой ще изкупи всичко на безценица и ще започне от нулата- незаети ниши няма. Някои процеси са си естествени. Може да се окаже полезно да не се налива излишна ликвидност.
Кой по-точно, щом дори мигрантите не искат да остават у нас.
Ще го заемат цигани, но не изкупят, и ще досъсипят каквото е оцеляло.
А за ток и вода се плаща навсякъде, и то съвсем не малко, освен ако нямаш кладенец.
Свекър ми гледа Уникални  Mr. Green домати, някакви смесени полурозови, но узрели, та чак сладнят и ципата се бели сама. Лятото му предлагали по 1,50 и той отказал - слагат ги в буркани и сосове, което за мен е излишно - консерви стават и от по-грозни. Но явно се е почувствал недооценен, освен това не е нуждаещ се. И не на последно място - наближава 80  Laughing

# 1 448
Ми кой- хипстърите с натрупано парично богатство от града. Малки колонии, които ще се разраснат.

# 1 449
Ми да си обезлюдява, в крайна сметка някой ще изкупи всичко на безценица и ще започне от нулата- незаети ниши няма.
Не, не мисля, че ще стане така. Ще го налазят мангалите и ще го опоскат до шушка. И никой няма да смее да припари там. Екскюз неполиткоректния ми френч.

# 1 450
Да де, а след това мангалите може и да измрат, особено ако не ги субсидират. Само че аз се опасявам, че именно мангалите ще са най-субсидирани, просто такива са похватите в съвременната политика.

# 1 451
Абсолютно съм съгласна с Гугъл. Угодия няма.
Ми, ако вие сте фрийлансъри и в момента нямате поръчки, зле сте финансово и ако някой ви предложи двойна цена за работата ви, ще се врътнете ли обидени, че се прави на голямата работа?

Каква една надница, като в нашия случай ставаше въпрос за дългосрочен ангажимент? Само зимата нямаше да има работа. И точно за Северозапада говоря.
Какъв дългосрочен ангажимент, нали за едно косене?
И човекът не е косач, че да му предлагат такава работа. Това е все едно мъжът ти да остане внезапно без работа и комшията да го цани да му шпаклова и боядиса апартамента, да изчисти, после да му пренесе мебелите, че да изкара някой лев. Не е срамно, но безработните не са длъжни да приемат всяка предложена им работа.

Ми да си обезлюдява, в крайна сметка някой ще изкупи всичко на безценица и ще започне от нулата- незаети ниши няма.
Не, не мисля, че ще стане така. Ще го налазят мангалите и ще го опоскат до шушка. И никой няма да смее да припари там. Екскюз неполиткоректния ми френч.
Точно така ще стане. И после софиянци реват, че всичко живо идвало в София. Накрая в България хората ще живеят в няколко големи града. Ако помните имаше един цех, дето хората се взривиха. Ей това е, едва ли са били много щастливи да работят това, ама са нямали друг избор.

# 1 452
Написала съм какъв, няма да се повтарям.

# 1 453
Аз пък смятам, че има някаква психологическа бриера, когато си безработен. Имах приятелка, която буквално гладуваше. Предложиха й работа, която не беше непрестижна, имаше умения в тази област, за 2-3 дни щеше да изкара пари, с които можеше да живее месец, два, но не се съгласи. Просто се изплаши.

# 1 454
И аз съм предлагала и давала съвети, но наистина има една бариера- не, то не става така лесно...и се отказват без проба.

Общи условия

Активация на акаунт