Оковите на майчината любов

• 110 509
  • 1 780
  •   1
Отговори
# 1 425
  • SF
А, ти ни тестваш интелигентността!!! Сега разбрах защо така се ядеш наред с хората.

И не коментирам само това, което лично ме засяга, а това, което ми прави впечатление. Какво правя в обществен форум, ако се включвам само при условието, че ме споменават! Очаквах, че ще ми отговориш точно така. Сигурно не успяваш да обиждаш всеки, но много се стараеш. И те питах защо. Не трябва да чакам да стане лично към мен. Питам те, за да спася планетата, сещаш ли се?

# 1 426
Проблема не в цената , проблема е че ти и Уиш , сте определили че дадена работа струва едиколко си , и ревете че няма кой да ви работи на тая цена , и тоя някой бил мързеливец, защото не искал да продава труда си на цена 3 пъти по-ниска от пазарната .
Не. Попитах колко вземат за въпросната работа и, след като получих отговор, предложих двойна сума. Сега стана ли ясно?

Ами това е грешка. Вижте ме колко съм богата, вижте се как работите на безценица.

# 1 427
Ами това е грешка. Вижте ме колко съм богата, вижте се как работите на безценица.
Не мисля. Исках работата да се свърши спешно, а за експресна поръчка е съвсем нормално да се плати значително по-скъпо отколкото за поръчка с нормален срок. Разбира се, ако някой е бил така глупав да изтълкува предложената от мен цена по описания от теб начин, става ясно защо този някой е все така беден и сдухан, докато моята работа и с него, и без него, е свършена.

# 1 428
Така, след като в Северозапада има само някаква индустрия на кръчмите и ракиите, ми да си я развиват. Значи, свършват по 2-3 работи в месеца, плащат си един нет, един телефон и Фейсбук или инстаграм. Правят някаква култова кръчма от типа на тази в с. Косово, варят една ракия, снимат, канят богатите хипстъри и им взимат парите. Кръщават селския черен път веломаршрут и така...

Абе толкова много неща има да се правят- как пък разните му забити села из Франция и Германия ги снимат по кулинарните предавания, само тук няма какво да се предложи. Има, разбира се, тия хора не са на нулата, имат възможности, но сами се отказват, както в посочените примери.

Как мислиш, дали оня, дето продава алпийски стоки във Враца, е беден и сдухан? И друго ми е интересно, защо местните не си направят фирми за тимбилдинги, да си завардят масива и да взимат такси, ами пак парите отиват при софиянци.

Работа и идеи има за целия китайски народ.

# 1 429
  • София
А, ти ни тестваш интелигентността!!! Сега разбрах защо така се ядеш наред с хората.

И не коментирам само това, което лично ме засяга, а това, което ми прави впечатление. Какво правя в обществен форум, ако се включвам само при условието, че ме споменават! Очаквах, че ще ми отговориш точно така. Сигурно не успяваш да обиждаш всеки, но много се стараеш. И те питах защо. Не трябва да чакам да стане лично към мен. Питам те, за да спася планетата, сещаш ли се?

Не, не аз- всеки сам си тества интелигентността тук, сещаш ли се? Mr. Green

Като резултат, някои се засягат, че и обиждат, че и се хвърлят да спасяват планетата като едните месии, ама без да се интересуват тя дали се чувства обидена и дали би искала да бъде спасявана ..........

# 1 430
Относно работата в Северозапада. Тези хора там са бедни за много, не за една надница. Искат си стабилна, постоянна работа, а не веднъж в месеца - с нея и без нея, все тая. Че ги мързи, и това е вярно. Също го има и че разсъждават - абе той не си го свърши сам, ами кара мен, да не съм му слуга.

# 1 431
  • Пловдив
Ти когато в София намериш кой да ти плати 25 лева, да те вземе в 9 от вас с кола и достави обратно до вкъщи в 17ч., за да му окосиш 650 квадрата, ела ми се похвали. hahaha
С това съм напълно съгласен . В София за 25 лв. на ден забрави да намериш някой да се съгласи да ти работи .
 А цената на луксгарден дали е висока или ниска няма никакво значение , това е пазарна цена обявена на официалният им сайт . Нали все за пазарни цени говорите . Като не ти отърва се хващаш сам да бачкаш , няма да ти паднат ръцете . Проблема не в цената , проблема е че ти и Уиш , сте определили че дадена работа струва едиколко си , и ревете че няма кой да ви работи на тая цена , и тоя някой бил мързеливец, защото не искал да продава труда си на цена 3 пъти по-ниска от пазарната .
Само да вметна, че не си прочел добре. Цената на Луксгардън е за 6 посещения на месец. Т.е. трябва да я разделиш на 6 за да получиш пазарната цена. Т.е. около 50-60лв за посочената площ.

# 1 432
  • Пловдив
Цитат
Относно работата в Северозапада. Тези хора там са бедни за много, не за една надница. Искат си стабилна, постоянна работа, а не веднъж в месеца - с нея и без нея, все тая.
То никой не е беден само "за малко", пък много да не му трябва.

# 1 433
Относно работата в Северозапада. Тези хора там са бедни за много, не за една надница. Искат си стабилна, постоянна работа, а не веднъж в месеца - с нея и без нея, все тая. Че ги мързи, и това е вярно. Също го има и че разсъждават - абе той не си го свърши сам, ами кара мен, да не съм му слуга.

Ами стабилна работа ще има, ако създадат местна икономика. А това става, ако започнат отнякъде. Ако само стоят и не започват, никой няма да им донесе на крака някаква дейност, само за да са заети.

Да не говорим, че и с плащане на парче може да се върже приличен месечен доход.

# 1 434
  • SF

Не, не аз- всеки сам си тества интелигентността тук, сещаш ли се? Mr. Green

Да, да, сещам се. И ти вземи да се сетиш.

Това, че никой или някой не ти се обижда, не означава, че е приятно да чете обидите. Дали към мен, дали към циганите, дали към тези, които коментират темата за косенето на ливадите, после в другата тема... Приемам, че такъв ти е маниерът на общуване - по-остър и не можеш да го контролираш. Окей! (не ме касае лично и чукам на дърво.)

# 1 435
  • София

Да, да, сещам се. И ти вземи да се сетиш.

Това, че никой или някой не ти се обижда, не означава, че е приятно да чете обидите. Дали към мен, дали към циганите, дали към тези, които коментират темата за косенето на ливадите, после в другата тема... Приемам, че такъв ти е маниерът на общуване - по-остър и не можеш да го контролираш. Окей! (не ме касае лично и чукам на дърво.)

Последно обяснение от моя страна и спирам със спама.
Нормално е всеки пълнолетен и непоставен под запрещение, индивид, да има правото сам да реши как се чувства и как да реагира при контактите си с другите, освен ако не е предпочел да делегира това право на специално нает адвокат, който да го представлява.
Аз тук не забелязвам такава ситуация, но пък нито мога, нито искам да те спра да се изживяваш като каквато намериш за добре.

И не- маниерът ми на общуване е такъв, какъто аз намеря за добре да бъде и винаги го контролирам. Peace

# 1 436

Ами стабилна работа ще има, ако създадат местна икономика. А това става, ако започнат отнякъде. Ако само стоят и не започват, никой няма да им донесе на крака някаква дейност, само за да са заети.

Да не говорим, че и с плащане на парче може да се върже приличен месечен доход.
Да де, ама вие в Пловдив не сте си създали лично работните места, а идват при вас т.нар. "западни инвеститори". Всеизвестно е, че Северозападна България е най-бедният район в ЕС, но не защото хората са някакви изключителни и невиждани мързели.

# 1 437
Аз пък намирам, че мненията на абсурТ в много теми са сред най-полезните, ако човек се абстрахира от малко по-острия тон.

Не може да искаш да изкарваш пари, а същевременно да си толкова тънкообиден и да се засягаш на всичко. Хващам се за примера на Уиш. Ако помоли за помощ без да плаща, обидени са, че ги взема за слуги. Ако попита колко е точната сума, ще се обидят, че не се сеща сама да предложи повече. Ако предложи двойно, се засягат, че се перчи колко е богата, а те какви са бедни. Е, така няма да си намерят редовни клиенти никога. Във всяко начинание трябва да възприемаш клиентите като най-важни и да търсиш начини да ги печелиш. Сред тях ще има много готини хора И неприятни хора. Не би следвало да ти пука кой знае колко какви са тези хора, защото за теб те са клиенти.  Реално това е валидно за всяка работа - включително лелеяните офис професии в София. Аз, например, не харесвам абсолютно всичките си колеги, както и някои елементи от началството. Откровено ги намирам за заядливи и скучаещи, чудещи се къде да захапят. Ама не отказвам да работя, защото възприемам отношението на определени хора към мен за неприятно. Толкова си могат, това е положението. Ако вечно търсиш перфектната среда с перфектните обстоятелства... ми ще си седиш гладен.

# 1 438
Да, ама в Пловдив не се мусим, като ни потърсят за работа. Между другото, Пловдив си беше доста западнал преди няколко години. Обаче някак хората продължават да учат и да се развиват и когато дойде бизнесът, са подготвени.

Докато в селата общо взето само се чака и като дойде бизнес с пари, се оказва, че не можело...че даже и местните често саботират бизнеса и отказват да работят там.

Между другото, въобще не е задължително регионът да е богат на финансови ресурси- животът може да е нормален и без огромно монетаризиране. В смисъл, ако си на село и окосиш ливадите на няколко хипстъра с къщи, може да си осигуриш спокойствие и да си живееш доста по-свободно, отколкото в града, защото имаш ниски разходи.

# 1 439
  • SF
Нормално е всеки пълнолетен и непоставен под запрещение, индивид, да има правото сам да реши как се чувства и как да реагира при контактите си с другите, освен ако не е предпочел да делегира това право на специално нает адвокат, който да го представлява.
Аз тук не забелязвам такава ситуация, но пък нито мога, нито искам да те спра да се изживяваш като каквато намериш за добре.

И не- маниерът ми на общуване е такъв, какъто аз намеря за добре да бъде и винаги го контролирам. Peace

Принципно нямаме спор с тебе. Даже допълвам, че това важи и за тебе - как да пишеш, какво да пишеш...
Не защитавах никого - за трети път ти пиша. Но, ако пък искаш, приеми, че са ме наели и са ми платили хонорар да ги представлявам. Така вече мога ли да ти кажа, че винаги вкарваш по едно язвително просто ей така, за отскок? Това си ти е маниерът на общуване, но лошо няма. Не е критика. Това си си ти.
Аз само те коментирам, защото си ми "пред погледа", но не бива да те критикувам. Мога само да се опитам да поговоря с тебе. Ако не става, има и други неща, с които мога да се занимавам.

Общи условия

Активация на акаунт