Оковите на майчината любов

• 112 507
  • 1 780
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
И как точно? Не вдига телефона? Не се вижда с нея никога и при никакви обстоятелства?  И дори да отреже пътищата, така докога? Цял живот? Внуците и те ли няма да контактуват с майка й или на тях ще им каже, че баба е лоша и затова няма да я вижда и чуват, защото мама не иска да вижда и чува майка си? как, изобщо, се случва това отрязване на пътищата на практика и какви са дългосрочните послествия? Не са саамо дъщерята и майката в конфигурацията, а най-верроятно има и баща, има и внуци, има братя и сестри...

Абсурт, може да ти се струва безумна, но е напълно реална. Майката, приемаме занея, че е тотално изкукала, отровна и прочие тормози дъщеря си и семейството й. Майката защо да търси терапия, тя си е много добре - получава това,което иска - пълен контрол върху всичко и всички. Дъщерята е тази, която има проблем. Както се казва, лудите са си ок с лудостта си, те нне изпитват никаква потребност да се променят.
Хайде сега, правиш и проекция върху мен, че съм приличала на майка ти! Това какво говори? Ако искаш да съм в образа на майка ти и да гговориш на нея през мен, ок, но не бъъркай два съвсем различни човека 0 нито съм ти майка, нито ти си ми дъщеря, да не говорим за разликата в годините.

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 21:56 от Andariel

# 1 126
Ми горе долу да.

# 1 127
  • София
хубво де, а ако наистина това е отрязването, какво се случва с внуците? Те какво наслество получават? Отрязва се част от родата им само защото майка им не понася баба им? Това добре ли е за тях?

# 1 128
Получават наследството на психически стабилна майка.

# 1 129
  • Бургас
хубво де, а ако наистина това е отрязването, какво се случва с внуците? Те какво наслество получават? Отрязва се част от родата им само защото майка им не понася баба им? Това добре ли е за тях?

Ти наистина ли задаваш този въпрос, защото не ти хрумва отговора или просто се гавриш с аудиторията вече?

# 1 130
  • София
Колко стабилна? И за какъв период? Каквото не е преработено, то пак избива в един момент. Не става с лошо.

# 1 131
Колкото, толкова. По-стабилна отколкото ако е подложена на тормоз.

# 1 132
И аз мисля, че не става с лошо. Затова предпочитам 0 контакт Wink , вместо вечни скандали и драми.

# 1 133
  • София

Внуците не заслужават да преживеят това, което са преживели майките им.
Затова е висш пилотаж хем да не ги лишиш от баба, хем да ги съхраниш, хем да не позволиш да им размътят мозъците и да ги настроят срещу теб в пубертета.
Наистина, идея нямаш за какво иде реч, но пак ще ти кажа- това ти мислене, че децата нямат право да се оплачат от теб и че ти си права винаги, само защото си майка и те трябва да се променят така, че да се чувстват комфортно независимо какви ги вършиш, е пагубно.

# 1 134
Чудя се колко още може да се изложи Андариел в тази тема...И колко още  човека да й го кажат, за да го схване.

# 1 135
  • София
Хайде де, да видим!

И с нула контакт не става, защото пътищата в един момент се пресичат.

Абсурт, така като гледам, не е въпросът аз дали съм права, а че ти искаш да си права.

# 1 136
С нула контакт не става, защото отсреща започват да си измислят драми, дори да симулират болест, или пращат "посланици".

Иначе е голям парадокс- как хем да поставиш граници, хем да имаш интимна и здрава връзка с човек, който по принцип не трябва да допускаш близо. И стигаме до слагането на фалшива маска и преструването, че всичко е наред.

По отношение на внуците- много се внимава. Аз имам едно момче и две момичета- за момичетата внимавам в пъти повече, за да не прескочи още някаква дивотия през поколенията.

# 1 137
И какво като се пресичат.
Нищо.
Гледаш си приоритетите и живота и толкова. Не търсиш драма, а и след време по-лесно се отърсваш. Да избегнеш капана е по-добре лесно отколкото да се измъкнеш от него.
Внуците никой не ги спира. Стига да не са израснали по същия модел, се справят
Сирен, интересно, за какво внимаваш с момичетата?

# 1 138
Ако отношенията са нормални, да се  пресекат пътищата, иначе за какво ти е?

# 1 139
  • София

Абсурт, така като гледам, не е въпросът аз дали съм права, а че ти искаш да си права.
Андриел, аз съм минала през майка с твоето мислене и знам как и кога съм успяла да се откача, без да съсипе окончателно отношенията ми с голямото ми дете.
Това, което пиша е от опит и това, което другите ти пишат, пак е от опит.

Ти не вдяваш, но пък си е твоя работа- твоят опит предстои- този, на токсична майка и дано децата ти по- лесно и навреме те парират.

Общи условия

Активация на акаунт