Оковите на майчината любов

• 110 428
  • 1 780
  •   1
Отговори
# 1 605
Едната класическа книга по темата е тази, чете се почти от всички клинични терапевти, но е написана на много достъпен език. там доста добре са описани и генезисът и възможни решения на проблема:

https://play.google.com/store/books/details?id=8_G5hp-xLuAC& … tgCFa65swodY0QBAA

# 1 606
Ние сме аборигени, линкът не води до книгата, не била достъпна за наше село. Може би имате проблеми с отменената неутралност на интернета, знам ли...не пускат пакети за българчета:)

Може просто да напишеш автор и заглавие.

# 1 607
  • София
Четенето на психологическа литература от неспециалисти е крайно вредно. Не виждам каква е книгата, но шансът някой да разбере нещо от нея ако е така е много малък.

# 1 608
Книгата е написана от клиничен терапевт и доктор по психология, но е масова и насочена към дъщерите на майки-нарцисисти. Казва се Will I Ever Be Good Enough? Healing The Daughters of Narcissistic Mother, by Dr. Karyl McBride. Има и други книги за нарциси, има и сайт: http://www.willieverbegoodenough.com/about-will-i-ever-be-good-e … ugh/#.WjlQv3lOmtU

Чете се от специалисти, защото има в нея богат етнографски материал от интервюта и гледна точка от първо лице, нещо, към което в тази тема няма интерес явно.

# 1 609
  • София
Книгата е написана от клиничен терапевт и доктор по психология, но е масова и насочена към дъщерите на майки-нарцисисти. Казва се Will I Ever Be Good Enough? Healing The Daughters of Narcissistic Mother, by Dr. Karyl McBride. Има и други книги за нарциси, има и сайт: http://www.willieverbegoodenough.com/about-will-i-ever-be-good-e … ugh/#.WjlQv3lOmtU

Чете се от специалисти, защото има в нея богат етнографски материал от интервюта и гледна точка от първо лице, нещо, към което в тази тема няма интерес явно.
А, ако е такава, не виждаме заглавието от тук, несъмнено ще бъде полезна. Поне за дъщерите на нарцистични майки. Имаше цитирани в темата и такива блогове, аз в друга тема съм давала линкове към други източници за друг тип тормозители, но тук не ги прилагам, защото темата не ми се струва за чак такива случаи.

За специализираната литература мнението ми остава твърдо против. Дори специалистите без терапия могат да употребяват подобни четива само, за да обслужват собствената си патология. Има неща, които не стават просто за четене. Трябва да вървят с учител, в случая не просто учител, и пак не е гаранция, че всеки ще може да разбере наистина.

# 1 610
SRSLY, точно тази ли? до нея се стига със средно развити гугъл-способности...

# 1 611
Не се вижда изобщо сайта на Керил ли? Има даже много интересен въпросник на него, за който го вижда: http://www.willieverbegoodenough.com/narcissistic-mother-survey/#.WjlRm3lOmtU

# 1 612
  • София
Не се вижда изобщо сайта на Керил ли? Има даже много интересен въпросник на него, за който го вижда: http://www.willieverbegoodenough.com/narcissistic-mother-survey/#.WjlRm3lOmtU
Това вече се вижда, предишното не.

# 1 613
SRSLY, точно тази ли? до нея се стига със средно развити гугъл-способности...

Ами стига се защото всички я четат и масово купуват, че е на 19-то издание чак. Половината са от магистърски програми по клинична терапия. Аз я знам от моя студентка, която ми писа цял реферат по темата, а и бяха задали книгата в друг предмет като задължителна. Ти, от Гугъл. Всеки с опита си.

# 1 614
  • Пловдив
Хайде де, Харвард, не слизай до нивото, задай тон и напиши нещо умно. И после се похвали, че детето ти яде броколи, ще ти дам пет майкоточки:)
Едно от три обича, едно просто яде и едно не иска да ги близне. Колко точки събирам?

# 1 615
  • София
Хайде де, Харвард, не слизай до нивото, задай тон и напиши нещо умно. И после се похвали, че детето ти яде броколи, ще ти дам пет майкоточки:)
Едно от три обича, едно просто яде и едно не иска да ги близне. Колко точки събирам?
Една и половина. Макс две.

# 1 616
  • София
Ееее, ти вече съвсем прекали! Четенето с разбиране ли ти куца изначално или се правиш на две и половина и си съчиняваш, за да ти пасне на нещо? По кой магичен път от това:

Кога и къде съм казала това, които ти си написала?

При ромите да си чула и видяла асоциало за културата си дете? Децата там са из навалицата, в семейството, сред други братя и сестри, търсят си място под слънцето - къде се бият, къде си помагат, но не тръгва някой да ги терапира с медитация и да им прави ролеви игри за изразяване на емоциите. Ми, те си ги изразяват съвсем спонтанно,, защото те живеят в ролята, а не са в някаква изкуствена среда, която да им представя роли, които децата трябва да си представят и изиграят.

Върни се в онази тема и прочети всичките си разсъждения  за ромите и майките им сама, които вече си забравила Simple Smile

стигна до това?

Андариел веднъж пък каза, че в най-бедните ромски гета семейният живот е най-дълбок и смислен и децата и майките им са емоционално стабилни и регулират емоциите си с изграждащ бой, така че при тях измислени богаташки проблеми в отношенията няма.

Затова сега се обърках за ефектите на бедността върху отношенията с майките. Или те са различни според етноса?

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 20:36 от Andariel

# 1 617
Андариел, тъпа съм. Оттам идва всичко. За това мисля беше ясно, че имаме консенсус.

# 1 618
  • Пловдив
Една и половина. Макс две.
Знаех си, че не съм пълноценна майка на всичките деца. Страдам.

# 1 619
  • София
Какво искаш да ти кажа, че не си ли? Другият вариант е да си нагла. Откъде-накъде пишеш някакви неща и после твърдиш, че аз съм ги казала?

Общи условия

Активация на акаунт