Фермата 3 - 2017 г. - Тема 9 - (06.11. - 12.11.)

• 70 046
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 930
  • Варна
И на мен ми се стори малко преувеличено това как по-цели нощи чепкали бабите ни. Ми не е съвсем вярно. Моята баба като не я хващаше съня плетеше, с чепкането много бързо се справяше, хич не и е трябвало по цели нощи да будува. Мъжете просто не са толкова чевръсти, за пръв път им е, нямат я нужната техника и навик иначе за нула време можеха да я опукат тая вълна. Дано не ме лъжат спомените, но от 3 дърти овци вълна сам човек я оправяше за седмица, включително изпиране, препиране, време за съхнене. А на тях готова изпрана им я дадоха. Просто с дарака не знаят май как да боравят. Grinning Бети можеше обаче една идейка по-снизходителна да бъде. За коминът беше права, че биваше поне да започнат. Аналогията и с детето обаче много не ми допадна. Просто не търпи вече отлагане тази задача, не че те трябва да гледат на тоя комин като на отроче. С какво ще го доизграждат? Пак с оная кал, която тъпкаха с крака ли. На Яни и Калоян им премръзнаха крачулищата в гроздето, а бях на завет. Калта за комина къде ще тъпчат? Отиде вече. Бети затова май така реагира и взе болезнени сравнения да бълва. Направо да си смятат по дифолт една кошница минус и хич да не го правят тоя комин. За пролет да го оставят.

# 931
Гинчев е прав да се сърди, че не работят, но не одобрявам метода. по този начин наказва работещите,
мързелите както видяхме не се трогват,  ако аз бях в ситуациата ставам и казвам, не ми харесва , това че не се работи мотаем се , въпреки че има фермер трябва да си разделят задачите да са натоварени всички, не единия измил чиниите за цял ден те са група, успехи и неуспехи аа за всички

# 932
Аз нямам никаква идея бабите за колко време и как са чепкали вълна, но май наставниците са попрекалили с количеството вълна. Мъжете са помагали на жените, други задачи са имали, разбирам ги, че не са успели с тая досадна и пипкава работа. Като видях какво представлява ръчното чепкало, лошо ми стана. Дарачното чепкало и даракът не са измислени вчера, не знам дали бабите преди сто години са чепкали на ръка... Все едно де, така са го измислили, да им е трудно на фермерите. Simple Smile Но пък преди сто години дали са ползвали найлон за прозорци, такери, винтоверти, електрически триони, лед осветление и слънчеви батерии? Щом искат да правят зидария от кал и да чепкат на ръка, тогава би трябвало всичко да е такова, древно. 😂
 А за комина Бети направо прекали - мъжете не го завършиха толкова време, има две ли седмици, откак седи така? Та жените ще го направят, било то и с мъжка помощ. В чия седмица започнаха камината, на Яни ли? Вече ми се губи.
А Елена е работила тази седмица, разбрахте ли?! 😂 😂 😂 Цял свят разбра, че ръцете ѝ са изранени от цепене на дърва, ама май и Валерия и Виолета ги показаха да цепят. В обора е била сега за втори път, това каза Франческа.😂 А Франческа какво е правила, освен парничето за марули? Или и нея не са показвали - като Калоян, та зрителите като нищо да останат с впечатление, че само се мотаят. Sad

Натъжи ме разказът на Гинчев, тежко детство е имал. Sad А по държанието му във Фермата не искам и не мога да съдя изобщо какъв е в семейството си, предполагам - добър и грижовен. Реално не се е държал зле и с хората във Фермата, може да псува и да говори гадости, но кого е нагрубил толкова? Че дразнеше Франческа, когато тя беше афектирана и му се нахвърли? Ми, не е ли прав, че нищо не става от жените там? Ама точно - да не са ти в къщата..
Сега, признавам усилията на русите през изминалата седмица, но като цяло са много мързеливи жените. Че не могат много неща, не ги виня, градски момичета са, понаучиха се. Simple Smile

# 933
Няма ли най накрая да сменим анкетата?

# 934
Каква анкета да пусна, Йесс? Ще я сменя, кажи с каква. Simple Smile

Резултати от анкета:

Кой според Вас е мъжът от Фермата 1, който е подготвял Елена за влизането ѝ във Фермата 3?

Общ брой гласове: 81

Александър - 6 (7%)
Асен - 2 (2%)
Веселин - 0 (0%)
Георги Варсамов - 3 (3%)
Георги Цанов - 2 (2%)
Димитър - 15 (18%)
Мустафа - 1 (1%)
Райно - 4 (4%)
Симеон - 48 (59%)

# 935
Кой ще спечели дуела утре?
Понеже тази седмица вече седи и всички сме гласували мисля.

# 936
  • София
Бети и Ники се сопнаха на Гинчев.Защо никога не се сопнаха така на някоя от жените когато те лежаха.А те се протягаха повече от Гинчев.Само че тях никой не ги топеше. Мъжете мрънкаха, викаха, караха се помежду си но пред наставниците мълчаха и поемаха дружно вината.
Елена сега се уби да го натопи Гинчев.
Под това се подписвам и аз.  Peace
А направи ли ви впечатление, че Елена като беше отишла да види маслото, пита Яни и Калоян защо му слагат вода? Т.е. тя и двата пъти, в които Бети обясняваше технологията, ги е проспала, въпреки че втория път беше голяма караница на масата в кухнята за маслото и сладкото.  doh Тази жена истински ме потриса с безхаберието си.  Sick

# 937
  • Буркина Фасо
наставниците не са им дали невъзможни за вършене работи. всичките задачи , които им дават, могат да се свършат за по-малко от седмица. нашите баба и дядо сами вършеха тези неща, а тук са 8-10 пъти в повече хора. а тогава в дворовете е имало и повече животни, ходили са да косят трева и са сушели сеното за да има за животните. успоредно с това са имали по няколко декара ниви за обработване. за дърва се ходеше в гората и се сечяха с брадва. а на нашите кокони  им ги поднасяха нарязани и чамови - лесни за цепене. фермерите дори и с тези лесни дърва не могат да се справят и мръзнат като скотове.
къщите и отвън и отвътре бяха измазани както тук комина трябваше да го направят - с кал, слама и лайна. всяка година прабаба ми измазваше пода и част от стените (повредените) , а през година къщата отвън се измазва. тия с тоз комин може да се пенсионират и пак няма да го довършат. къщата ни на село е правена около 1890-1900 год. и още е  жива. придава и се съвременен вид , но основата е запазена. колко земетресения е преживяла само тя си знае.  
във фермата витае тотален мързел. както се казва "от мързел ще пукнат/умрат" , но съм сигурен , че и това ще ги мързи да го направят.  Joy  
не оправдавам никой. формата е Ферма и това предполага , че трябва да се бачка.

# 938
Да бе, и точно в седмицата, в която има Само четири жени, ще ми разменят ролите на мъжете и жените, ще ми дават такива задачи като лятната кухня и коминЯ, а на мъжете сто кила вълна, юфки и намсиквоси, а и на жените трябва да помагат... Whistling Не може да се сравняват бабите и дядовците, които са работили това цял живот, с хора без никакъв или почти никакъв опит.  Simple Smile Може да са много хора във фермата, но пък и сроковете за изпълнение са малки. Бабите дали са бързали толкова някога? Simple Smile

# 939
  • София
А Елена е работила тази седмица, разбрахте ли?! 😂 😂 😂 Цял свят разбра, че ръцете ѝ са изранени от цепене на дърва, ама май и Валерия и Виолета ги показаха да цепят. В обора е била сега за втори път, това каза Франческа.😂 А Франческа какво е правила, освен парничето за марули? Или и нея не са показвали - като Калоян, та зрителите като нищо да останат с впечатление, че само се мотаят. Sad

Натъжи ме разказът на Гинчев, тежко детство е имал. Sad А по държанието му във Фермата не искам и не мога да съдя изобщо какъв е в семейството си, предполагам - добър и грижовен. Реално не се е държал зле и с хората във Фермата, може да псува и да говори гадости, но кого е нагрубил толкова? Че дразнеше Франческа, когато тя беше афектирана и му се нахвърли? Ми, не е ли прав, че нищо не става от жените там? Ама точно - да не са ти в къщата..
Сега, признавам усилията на русите през изминалата седмица, но като цяло са много мързеливи жените. Че не могат много неща, не ги виня, градски момичета са, понаучиха се. Simple Smile
Не завършиха комина, защото освен Валерия и Виолета, останалите жени /разбирайте Франческа и Елена/, продължиха по традиция да не се ангажират с нищо. Или с почти нищо.
И мен много ме натъжи разказът на Гинчев, никое дете не заслужава да има такъв родител.  Sad
И с останалото съм съгласна.  Peace

# 940
  • Буркина Фасо
Бабите дали са бързали толкова някога? Simple Smile
бабите са бързали защото успоредно с това са вършили и множество други задачи , от които фермерите са освободени.
100 кила вълна ли са им дали ? - та те овцете не тежат толкова  Joy. някой беше писал , че са били 3-4 овце. аз не съм ги броил , но не съм видял и да ги подстригват. може би прически са им правили  hahaha
всичко това (стригане, пране, усукване на прежда и изплитане на дрехи) бабите и дядовците са го вършили за един сезон. следващият - старата песен на нов глас.  това чепкане мързелите могат да го свършат за ден-два

# 941

А Елена е работила тази седмица, разбрахте ли?! 😂 😂 😂 Цял свят разбра, че ръцете ѝ са изранени от цепене на дърва, ама май и Валерия и Виолета ги показаха да цепят.
Не разбрах кога е сякла дърва Елена, защото Виолета май беше свършила цялата работа. Нали показваше на фермерката колко дърва е подредила под навеса, а тя ѝ мърмореше, че догоре трябва да е пълно. И Елена на кого точно се оплакваше, че не може да носи нищо, защото ръцете ѝ се били подули? На двете "пиронетки", които си смляха ръцете от коване.  Crazy

# 942
Гинчев ми се струва, че е труден характер. Избухлив, невъздъжан и понякога агресивен, ако не си на едно мнение с него. Мисля, че е такъв и в семейството си. Някой беше писал, че децата на насилниците проявяват същите признаци. И аз съм на това мнение. Дано при него не е така, но от това което виждам като държание от негова страна,той няма да е изключение.(за съжаление) Иначе говори много правилни и точни неща, които никои друг не каза.
За дуела мисля, че Франческа ще победи

# 943
  • Буркина Фасо
Някой беше писал, че децата на насилниците проявяват същите признаци. И аз съм на това мнение.
по този повод да попитам : обладаната от извънземни сили искала да става майка. до скоро е била на другият бряг , у лево, и се е радвала на женските ласки. сега пак се е  върнала на този бряг. нейното дете дали ще прояви същите признаци - марсиански и лезбийски ?

# 944
Някой беше писал, че децата на насилниците проявяват същите признаци. И аз съм на това мнение.
по този повод да попитам : обладаната от извънземни сили искала да става майка. до скоро е била на другият бряг , у лево, и се е радвала на женските ласки. сега пак се е  върнала на този бряг. нейното дете дали ще прояви същите признаци - марсиански и лезбийски ?
Питай Божидара, тя контактува с извънземните сили! Simple Smile
Проучванията показват, че мъжете, които са били изложени на домашно насилие в детството си са по-склонни да бъдат насилници като възрастни. Дано да не е така при Иван Гинчев.

Общи условия

Активация на акаунт