На пазар в Лозенград и Одрин - 12

• 181 744
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Принципно Аспирин протект е от 100 мг. Не е препоръчително деца под 12 години да приемат Аспирин под каквато и форма. Накой даже посочват и по-голяма възраст.

# 436
  • Русе
Принципно Аспирин протект е от 100 мг. Не е препоръчително деца под 12 години да приемат Аспирин под каквато и форма. Накой даже посочват и по-голяма възраст.
Моето мнение е, че нито едно лекарство не е полезно. Още повече аспирина и то за деца. Но така си пише на опаковката. Включих сега на помощ гугъл преводач. Преведе: "таблетки за деца".

# 437
Сега намерих една статия, в който се посочва, че приема на Аспирин от лица под 19 години може да доведе до Синдрома на Рей. При ненавременно диагностициране може да доведе до кома и смърт.  Бррр.

# 438
  • на морето
Преди време бяхте похвалили една лютива паста. Може ли една снимка да я видя какво представлява и в Лозенград къде да я търся?
И какво изгодно масло да си взема от там. Купувала съм само от Синия пазар в Одрин

# 439
  • Пловдив
Преди време бяхте похвалили една лютива паста. Може ли една снимка да я видя какво представлява и в Лозенград къде да я търся?
И какво изгодно масло да си взема от там. Купувала съм само от Синия пазар в Одрин
http://www.nevigurme.com/Aci-Biber-Sosu,PR-884.html

# 440
  • на морето
Благодаря,а аз защо останах с впечатлението, че е в бурканче. И тази много ли е люта, искам да е огън

# 441
  • Русе
Благодаря,а аз защо останах с впечатлението, че е в бурканче. И тази много ли е люта, искам да е огън
          Купи си в буркан 700 гр. Acı biber salçası-паста от лют пипер става за готвене и сосове   и   ısot-сух смлян червен пипер от Урфа суши се след това го стриват със зехтин и сол и пак го сушат супер лютна цвят е черен  продава се и на кг. и в малки разфасовки.Ползва се задължително в чии кюфте ако сте яли в Турция.Аз го ползвам за поръсване на ястията ,добавям в сосове с една дума на всичко.

# 442
  • Пловдив
Това е за директна консумация-онова люто нещо, което го дават по заведенията преди да поръчаш. Достатъчно люто е - толкова, че аз не го ям. В случай обаче, че търсиш подправка - има и други както пише по- горе,

# 443
Още един въпрос от мен: паспорта ми изтича на 17 юли тази година, а ще пътуваме на 16 февруари. Дали ще имам проблем на границата? Никъде не намерих колко още трябва да ми е валиден паспорта, за да пътувам спокойно. Благодаря ви предварително за отговорите

# 444
  • на кой му пука, майна
Още един въпрос от мен: паспорта ми изтича на 17 юли тази година, а ще пътуваме на 16 февруари. Дали ще имам проблем на границата? Никъде не намерих колко още трябва да ми е валиден паспорта, за да пътувам спокойно. Благодаря ви предварително за отговорите

Няма да имаш проблеми според мен. Това са си 5 месеца до изтичането му.

# 445
  • Пловдив
Последно като пътувахме,на свекър ми паспорта му изтичаше след не пповече от месец...проблеми не сме имали. Аз видях чак на границата и много се притесних,но никой нищо не каза...

# 446
  • до най-прекрасния мъж
Можеш да пътуваш до срока на паспорта. Вероятно, ако отиваш на 10 дневна почивка, а ти изтича след 9, няма да те пуснат да влезеш. Но за шопинг туристите няма проблем и ги пускат, дори да изтича скоро. Само ще ти напомнят.

# 447
  • Бургас
Правила съм официално запитване до турското консулство за валидността на паспортите. Отговориха ми, че може да се пътува до срока на валидност. Аз самата ходих до Одрин седмица преди да ми изтече паспорта. Митничарят само ми напомни да го подновя, но не са ми правили никакви проблеми

# 448
  • на морето
Да ви питам е Безима в Лозенград пазарите ли? Ние винаги първо там ходим, особено за прахове. Но еазбрах, че всъщност на касата допълни слагат и ДДС. Аз не съм обръщала внимание, но ако е така май не си заслужава. По- добре направо в Кипа или Бима.

# 449
В Турция ДДС е 18%.

Общи условия

Активация на акаунт